noscript

Izrael – Dan primirja 11.11.2022. avionom

od 695€ Najmanja moguća cena po osobi

Izrael je prostor gde se preplidu svetovi, religije, prošlost i bududnost, regija snažnih i dramatičnih prirodnih i etnografskih kontrasta, tradicionalnog i modernog, područje na kojem su se od iskona dešavala burna istorijska i duhovna previranja u večitoj težnji ljudi da različitosti i međusobno nerazumevanje pomire ili pobede. Agencija Odeon World Travel vas nakon pauze od 3 godine izazvane panedmijom, vodi na putovanje u Izrael – kružnu turu, u pratnji vodiča Dejana Stanisavljevida. Običaji – Kultura –Savremeni život – Istorija – Duhovno nasledje: Hrišdanstvo, Judeizam, Islam – Nastanak Izraela i njegova bududnost – Spomeničko nasledje – Aspekti porodičnog i kolektivnog života – Narodi Izraela i njihova kultura – raznolikost geografskih i prirodnih ambijentalnih celina.

Програм путовања

ДАН 1. четвртак10.11./ Тел Авив-Јафа-Лод-Витлејем

Окупљање групе на договореном месту у договорено време у вечерњим часовима. Трансфер туристичким аутобусом до оближњих аеродрома (Софија, Будимпешта, Солун) или лет из Београда и Ниша са преседањем….

ДАН 2петак 11.11./ Тел Авив-Јафа-Лод-Витлејем

Пријављивање на лет, пасошка контрола. Директан лет за Тел Авив. По слетању укрцавање у аутобус,  вожња до Лода, јеванђељске Лиде Палестинске, обилазак манастира Св. Великомученика Георгија. Поклоњене моштима и мироточивом кивоту. Вожња до Јерусалима, краћи панорамски разглед за прво упознавање са Светим градом, долазак до Јафа капије, након паузе за освежење, краћа шетња са водичем до Храма Васкрсења.

 

ДАН 3субота 12.11./ Витлејем – Манастири јудејске пустиње– Поље пастира

Доручак. Поклоњење светињама храма и витлејемској пећини. Одлазак у неку од православних радионица за израду икона и сувенира од маслиновог дрвета. Пауза за разгледње, освежење уз кафу и чај, куповину сувенира. Краћа вожња  до Јудејске пустиње, где се налазе два најзначајнија православна манастира, ман. Св. Теодосија Великог, Лавру Св. Саве Освећеног у коме је наш Св. Сава Српски добио игуманску патерицу и икону Пресвете Богородице Тројеручице и Пресвете Богородице Млекопитатељице. Краћа вожња до Витаније, посета гробу св. Лазара Четвородневног. Обилазак Пастирских поља – места јављања Анђела пастирима о рођењу Богомладенца, тј. манастира Сабора Пресвете Богородице.  Повратак у хотел. Ранија вечера. Одмор. Могућност одласка на поноћну литургију у Храм Васкрсења која почиње у поноћ сваке суботе на недељу.

ДАН 4недеља 13.11./ Јерусалим – Маслинска Гора- Улица Бола

…повратак у хотел. Ноћење.

Каснији доручак. Вожња до Светог града Јерусалима, обилазак манастира Часног Крста где је расло троједино дрво, од кога је сачињен Крст на коме је распет сам Господ. Одлазак до Маслинске Горе, одакле се пружа незабораван поглед на читав Свети град Јерусалим. Обилазак  Места Вазнесења ГосподњегПећине Оче наш. Наставак обиласка уласком у Јерусалим, који иде  Улицом Бола – од Суднице – Протариона, тамнице Господње, која кроз Јерусалим води до Храма Васкрсења Господњег. Обилазак и поклоњење светињама Храма. Слободно време за индивидуална разгледања, обиласке…. Повртак у хотел у раним вечерњим часовима. Вечера. Ноћење.

 

ДАН 5. понедељак14.11./ Јерихон- река Јордан-Гора Кушања- Мртво Море- Ман.Св.Герсима Јорданског

Доручак. Вожња аутобусом до Витаваре, места крштења Господњег на реци Јордан, где се поклоници погружавају. Следи одлазак на Гору Кушања, која се и уздиже изнад самог Јерихона, посета манастиру Четрдесетице, где је Господ постио 40 дана и ноћи, победивши сва ђаволова искушења (успон савладив за 15 так минута пешачања, или вожња таксијем/жичаром уз доплату). Вожња до Мртвог мора, пауза за одмор и освежење. Наставак обиласка одласком у оближњи манастир Св.Герасима Јорданског у пустињи. Повратак у хотел. Вечера. Ноћење.

ДАН 6. уторак, 15.11./ Јерусалим

Доручак. Вожња  до Геенске долине са старозаветним гробљем, обилазак места страдања Св. архиђакона и првомученика СтефанаГетсиманијског врта (место Господње молитве у ‚‚Цркви свих нација“, место Јудиног издајстваГроб Пресвете Богородице…..Наставак обиласка Јерусалима, Зид Плача, остаци Соломоновог храма. Долазак до Храма Васкрсења, обилазак светиња храма, слободно поподне….Повратак у хотел. Вечера. Ноћење.

ДАН 7. среда, 16.11./ Назарет- Кана Галилејска – Галилејско језеро – Гора Блаженства

Доручак. Вожња до Назарета, обилазак храма Благовести у Назарету, и Маријиног бунара. Наставак пута до Кане Галилејске и манастира Св. Георгија где се збила јеванђељска Свадба, на којој је Господ претворио воду у вино. Вожња до Галилејског језера. Ручак на језеру (риба Св. Петра). Обилазак светиња око Галилејског језера, Горе Блаженстава, Капернаумаманастира Дванаест апостола на Галилејском језеру сходно временским могућностимаВожња ка Витлејему, уз краће паузе по потреби. Долазак у хотел. Вечера. Ноћење.

ДАН 8четвртак, 17.11./ Јерусалим– Тел Авив

Доручак. Вожња до Јерусалима, разгледање Светог града Јерусалима пешака, са водичем, посета ман.Светих Архангела, који је задужбина српског краља Милутина из 1312. године, који се налази у близини Храма Васкрсења. Долазак до Храма Васкрсења. Слободно време у Јерусалиму за индивидуална разгледања и обиласке музеја, светиња, локалитета, шопинг…..Факултативно: полудневни излет за Тел Авив и Јафу. Вожња до древне Јафе, на коју се ослања нови и модерни Тел Авив. Панорамско разгледање, уз  паузе за фотографисање и обилазак ужег центра, потом слободно време за освежење и предах, у центру или на предивној обали Медитерана…Повратак за Витлејем. Вечера. Ноћење.

ДАН 9. петак, 18.11./ Лет за Србију

Доручак. Трансфер до аеродрома (око 60км). Пасошка контрола и пријава за лет. По слетању на аеродром, преузимање пртљага, и трансфер аутобусом до места поласка. Хаџијски растанак. Крај путовања.

Аранжман обухвата:

* смештај у хотелима 7 ноћења, са мин. 3***, и то: у Витлејему (7 ноћи),  хотел Маноли Плаза,у 1/2 или 1/3 собама,

* исхрану у хотелима на бази полупансиона (шведски сто- доручак и вечера -самоуслуживање),

* услуге водича за разгледања као и услуге пратиоца групе током реализације програма,

* све улазнице по програму (црква Оче Наш, Гора Блаженства, Маслинска гора, плажа на Мртвом мору ),

* трошак ангажованих мину аутобуса од цркве Св.Теодосија до ман.Св.Саве Освећеног ,

* грамата јерусалимске Патријаршије,

* ноћни траснфер до Храма Васкрсења на поноћну Литургију,

* трошак напојница хотелском особљу, возачима (обавезан у овом делу света),

* ручак на Галилејском језеру, риба Св.Петра,

 

Аранжман не обухвата:

* авиокарте са захтеваним пртљагом, зависно од аеродрома и момента резервације,

* пртљаг по избору клијента, кабински , чекирани пртљаг,

* трошак трансфера до аеродрома (40€ Софија из Ниша, 70€ Будимпешта из Београда, 60€ до Солуна),

* индивидуалне трошкове путника, екстра хотелске услуге и трошкове који нису обухваћени датим програмом,

* улазнице за места која се НЕ посећују у наведеном програму,

* ноћни траснфер до Храма Васкрсења на поноћну Литургију, у износу 10$ по особи,

* трошкове коришћења жичаре до Горе Кушања (жичара кошта 20$, такси око 6$)

* обавезно међународно путно здравствено осигурање  са КОВИД покрићем, 1560 динара по особи,

* додатни ангажман аутобуса или водича, ван програмом предвиђеног,

* накнадне измене авиокарата, имена путника, пртљага, по ценовнику авиокомпаније,

* трошкове пића током ручка на Галилеји, трошкове оброка и пића, ван програмом предвиђених,

* крстарење Галилејским језером,15€ по особи,

* факултативни обилазак Тел Авива и Јафе 35€

 

* евентуалне трошкове ПЦР теста  (у случају потребе),

Све уплате аранжмана од стране клијената су осигуране, и у случају немогућности реализације аранжмана, због затварања граница за грађане Републике Србије, а изричито због пандемије, агенција организатор гарантује повраћај средстава у року од 14 радних дана, уколико промена термина до стицања услова за несметано путовање није прихватљива за путника.

На износ авиокарте у случају не могућности реализације путовања, примењиваће се одредбе авиопревозника.

 

Аранжман је рађен на бази тренутне, основне и најповољније тарифе авио карте.

У случају када нема места на калкулисаној тарифи, могуће је путовати уз доплату по цени следеће расположиве тарифе. Приликом пријаве, неопходна је копија пасоша са којим путник планира путовање. Када клијент изврши потврду резервације односно уплати уговорени аранжман са авио картом, агнеција организатор издаје авио карту.

Напомењемо да једном издата карта, која се издаје приликом резервације, нема могућност промене имена или датума.

Цена авиокарте је тренутно важећа, и напомињемо – промењива зависно од момента резервације.

Накнадне промене пртљага, додавање пртљага, се врши по знатно вишој цени, по ценовнику авио компаније.

За путовање је неопходан важећи пасош, који важи још 6 месеци по повратку са путовања. Агенција организатор није овлашћена нити може да проверава ваљаност исправа за путовање, стога напомоње да пре резервације клијент провери важност и исправност истих.

Место у авиону, додељује/распоређује авиокомпанија, уколико путник није изабрао опцију доплате за бирана седишта у авиону. У случају отказа аранжмана од стране путника, на износ авиокарте примењују се услови отказа авиокомпаније, а на износ аранжмана (695€) Општи услови путовања организатора пута, ТА ХалоТравел доо.

Цена аранжмана је подложна промени, гарантован је само уплаћени део аранжмана или уплажен аранжман у целости.

Агенција не сноси одговорност у случају да пограничне власти онемогуће путнику излаз тј. напуштање Р.Србије, улаз на територију ЕУ у случају трансфера до оближњег аеродрома или улаз на територију Израела, и у том случају ће овакав случај

третирати као отказ аранжмана од стране путника, и примењивати Опште услове путовања,

Могуће су промене распореда обилазака сходно радном/не радном времену локалитета, манастирима, гужве у саобраћају.. Могуће су и евентуалне мање али благовремене промене термина путовања, посебно због дозвола и благослова за посете које издају надлежне службе односно епархије.

Сва групна путовања у организацији ТА ХалоТравел су пријављена и регистрована у амбасадама Републике Србије у Израелу и Амбасади државе Израел у Београду.

Начин плаћања.

Плаћање се врши у динарској противредности по средњем курсу НБС у моменту плаћања. Аранжман је могуће платити готовински, платним/кредитним картицама, кредитом банке, чековима грађана, на арачун агенције.

Динамика плаћања аранжмана:

Резервација аранжмана: 195€ До 45 дана пре пута:   300€ До 21 дан пре пута: 200€

Износ авиокарте се плаћа уз резервацију аранжмана.

Део аранжмана, (износ од 300€- друге рате, могуће је платити на 3 месечне рате након пута, октобар/децембар, депоновањем чекова, оверене административне забране, кредитном картицом, најкасније 45 дана пре пута).

Напомене у вези смештаја:

 • Смештај је у хотелу су са минимум 3*** или 4*** у ширем центру Витлејема, на 10км од Јерусалима.
 • Планирани хотел за смештај групе је Манолy Плаза хотел у Витлејему. (хттп://manolyplaza.com)
 • Смештај је у 1/2 собама или 1/3, доручак и вечера на бази шведског стола,
 • Опис смештајних објеката су информативног карактера. За евентуална одступања и квалитет услуге у оквиру смештајних објеката, организатор путовања не сноси одговорност, јер то искључиво зависи од смештајних објеката.
 • Организатор путовања не може да утиче на размештај по собама, јер то искључиво зависи од рецепције смештајног објекта.
 • Неки од допунских садржаја смештајних објеката су доступни уз доплату. Постоји могућност одступања и промена око доступности неких садражаја, јер искључиво зависе од смештајних објеката (нпр.сеф, паркинг, поглед, мини-бар, ТВ, клима уређај).

Опште напомене:

 • Проверите 3 дана пре путовања тачно време и место поласка!
 • Обавеза је путника да поштују све епидемиолошке мере које су на снази у Израелу,
 • Цена је гарантована само за уплаћени део или уплату у целости,
 • Износи доплате за пртљаг, подложни су промени и зависе од цене авиокомпаније,
 • Кабински пртљаг је лимитиран уносом течности, одрђених предмета, обавезно се упознати са тачном регулативом пре пута,
 • Лет је организован из Београда са преседањем, или директним летом са оближњег аеродрома и додатним трансфером,
 • Дужина трајања слободног времена за индивидуалне активности током програма путовања зависи од објективних околности (нпр.дужине трајања обилазака, термина полазака…) и искључиво водич – пратиоц имају овлашћење да одреде дужину трајања паузе или обиласка,
 • За све информације дате усменим, телефонским путем агенција не сноси одговорност. Валидан је само писани програм путовања истакнут у просторијама агенције,
 • Организатор путовања заджава право промене програма путовања услед непредвиђених објективних околности на које није могао да утиче (нпр.гужва у саобраћају, затварање неког од локалитета предвиђеног за обилазак..)
 • Потписник уговора о путовању или представници групе путника обавезни су да све путнике упознају са уговореним програмом путовања, условима плаћања и осигурања, као и Општим условима путовања организатора путовања,
 • Путници који поседују инострани пасош дужни су да се информишу код надлежног конзулата о условима који важе за улазак и боравак у Израел, и транзитне земље, и да сами благовремено обезбеде потребне услове и исправе,
 • Агенција не сноси одговорност у случају да пограничне власти онемогуће путнику излаз тј. напуштање Р.Србије, улаз на територију ЕУ у случају трансфера до оближњег аеродрома или улаз на територију Израела, и у том случају ће овакав случај третирати као отказ аранжмана од стране путника, и примењивати Опште услове путовања,
 • Молимо путнике да се благовремено информишу у агенцији или на сајту М.И.П Србије о условима уласка и боравка у Израелу,
 • Програм рађен на бази минимум 45 пријављених путника. Организатор задржава право да у случају недовољног броја пријављених путника откаже путовање најкасаније 7 дана пре пута,
 • Обавезно благовремено проверити у агенцији регулативе везане за дозвољени пртљаг (димензија, тежина, садржај),
 • Неопходно је да путник уплати путно здравствено осигурање са покрићем KОВИД додатка/осигурања,

ОСИГУРАЊЕ И ГАРАНЦИЈА ПУТОВАЊА:.

У складу са одредбама Закону о туризму, Организатор има гаранције путовања у висини 30.000 еура, којом се за случај А)

инсолвентности Организатора путовања обезбеђују: 1. трошкови нужног смештаја, исхране и повратка Путника са путовања у

место поласка у земљи и иностранству, 2. потраживања уплаћених средстава Путника по основу Уговора о туристичком путовању, које Организатор путовања није реализовао, 3. потраживања уплаћених средстава Путника у случају отказа путовања од стране Путника, у складу са Општим условима путовања, 4. потраживања разлике између уплаћених средстава по основу Уговора о туристичком путовању и средстава снижених сразмерно неизвршењу или непотпуном извршењу услуга обухваћених Програмом путовања и за случај; Б) накнаде штете обезбеђује накнада штете, која се проузрокује Путнику неиспуњењем, делимичним испуњењем или неуредним испуњењем обавеза Организатора путовања, које су одређене Општим условима и Програмом

путовања: 1. за потраживање уплаћених средстава Путника по основу Уговора о туристичком путовању које Организатор

путовања није реализовао и 2. за потраживање разлике између уплаћених средстава по основу Уговора о туристичком путовању и средстава снижених сразмерно неизвршењу или непотпуном извршењу услуга обухваћених Програмом путовања. Период покрића Гаранције путовања је од датума њеног издавања па до завршетка туристичког путовања, односно до повратка Путника на уговорено одредиште. Гаранција по Уговору о гаранцији путовањазакљученог са уговарачем осигурања Националном асоцијацијом туристичких агенција ПУ “YУТА” , Београд, ул. Кондина бр. 14, банкарска гаранција број 700761-020681/вв.

Гаранција путовања се активира без одлагања, односно у року од 14 дана од дана настанка осигураног случаја, код Националне асоцијације туристичких агенција ПУ “YУТА”,011 3228 686, 011 3228 687, писаним путем или телеграмом на адресу YУТА, Београд, ул. Кондина бр. 14 или на маил: гаранцијапутовања@yута.рс (Путник своја права за накнаду штете остварује на основу правоснажне и и извршне судске пресуде, односно, одлуке Арбитражног суда или другог вансудског решења потрошачког спора, у складу са овим Општим условима и Општим условима YУТЕ.)

Postavite Pitanje