noscript

Vila Kažić – Sutomore – Leto 2019

od 100€ Najmanja moguća cena po osobi

Vila Kažić se nalazi kod autobuske stanice u Sutomoru, iza Megamarketa Voli. Udaljenost od mora je oko 250 m. Vila raspolaže sa 100 ležaja u dvokrevetnim, trokrevetnim  i četvorokrevetnim sobama sa kupatilom, TV-om, klimom, zajednička terasa na svakom spratu sa pogledom na more i svaka soba ima bastensku garnituru na terasi. Sve sobe imaju mini kuhinju (u kuhinji ima soljice za kafu, džezva a ostalo posudje se na zahtev na licu mesta ukoliko ne koristite ishranu u restoranu). Ishrana je u sopstvenom restoranu u okviru vile, Doručak od 7h-11h, ručak od 12h-16h, večera od 19h-22h.

Cenovnik Program Putovanja

PROGRAM PUTOVANJA:

 1.dan – Polazak dan ranije od datuma iz tabele iz Niša u 21h. Noćna vožnja sa kraćim usputnim zadržavanjima preko Prokuplja i Jošaničke Banje.

2 – 7/10. dan– Dolazak u Sutomore u toku prepodneva, smeštaj u sobe. Boravak na bazi 7/10 punih/polu pansiona.

8/11. dan – Doručak. Posle doručka napuštanje soba. Polazak za Niš u popodnevnim časovima.

9/12. dan – Dolazak u Niš u ranim jutarnjim satima.

Uslovi Plaćanja

ARANŽMAN OBUHVATA:
Prevoz (kod sedmodnevnih aranzmana) modernim turističkim autobusima,
smeštaj i boravak na bazi 7/10 noći/8/11dana
7/10 polu/punih pansiona,
korišćenje klime
organizaciju i vođstvo puta.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
Boravišna taksa se plaća na recepciji hotela po dolasku
fakultativne izlete i individualne troškove putnika

PREVOZ:
Prevoz modernim turističkim autobusima, dan ranije od datuma iz tabele
Cena povratne karte za odrasle je 3 700 din,
Za decu od 2 do 10 godina 2 600 din.

UMANJENJE ZA SOPSTVENI PREVOZ – 20 € (odnosi se na paket aranžman)
U slučaju spajanja smena umanjenje iznosi 20€ (odnosi se na paket aranžman)
U slučaju spajanja dve smene, bez korišćenja usluge prevoza, umanjenje iznosi 40€ (odnosi se na paket aranžman)
Ukoliko stranke žele samo usluga najma, cena iz tabele se umanjuje za 45€ po osobi
Napomena: ulazak u sobe prvog dana je od 11h, izlazak iz sobe je poslednjeg dana do 9h.

NAČIN PLAĆANJA:
AVANSNO – akontacija od 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre početka putovanja u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Pro Credit banke na dan uplate,
ODLOŽENO – akontacija 30%, ostatak čekovima građana i putem administrativne zabrane, uz uvećanje od 2% za svaku mesečnu ratu na ukupan dug koji se plaća na rate do kraja godine.

Dodatne Napomene

Napomene Vila Kažić Sutomore leto

 

Minimalni broj putnika za realizaciju aranžmana je 40, u slučaju manjeg broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkaza aranžmana najkasnije

5 dana pre putovanja. Prevoz prtljaga (2 komada) je besplatan, a putnik je dužan da brine o svojim stvarima unetim u prevozno sredstvo.

Agencija određuje mesto i dužinu pauze. U slučaju poremećaja na tržištu zadržamo pravo korekcije cena. Uplatom prevoza putnik prihvata sve navode.

Pravo da ne koriste usluge imaju samo deca do 2 godine.

Autobus prilazi najbliže moguće smeštajnoj jedinici, a putnici su dužni da sami vode računa o svom prtljagu.
Prevoz prtljaga (2 komada) je besplatan,a putnik je dužan da brine o svojim stvarima unetim u prevozno sredstvo. Agencija pravi raspored sedenja u autobusu i putnici ga se moraju pridržavati. Agencija određuje mesto i dužinu pauze. Uplatom prevoza putnik prihvata sve navode. Minimalni broj putnika za realizaciju aranžmana je 35, u slučaju manjeg broja prijavljenih agencija zadržava pravo otkazaaranžmana najkasnije 5 dana pre putovanja

Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja turističke agencije MM TOURS, Licenca OTP 585/2010 od 31.05.2010.

Popusti

POPUSTI:
Dete do 2 god. besplatno (bez usluga),
Dete od 2 do 10 god. mogu ostvariti 30% popusta u posebnom ležaju u pratnji dve odrasle osobe,
Dete od 2-10 godina, na zajedničkom ležaju u pratnji 2 odrasle osobe ostvaruje 50% popusta

Postavite Pitanje

Polja označena sa * su obavezna

Pošaljite pitanje ili rezervaciju putem forme, nakon čega će Vas naše kolege kontaktirati. Na sve upite odgovaramo u što kraćem roku. Ukoliko želite hitan odgovor uvek nas možete pozvati na gore prikazani broj.

Sutomore Leto 2020!

Sutomore se nalazi u opštini Barna Jadranskom moru u Crnoj Gori.  Ovaj turistički centar na mediteranu je drumskim i železničkim saobraćajem odlično povezan sa svim gradovima u Crnoj Gori i zbog toga je u letnjoj turističkoj sezoni najposećenije mjesto za letovanje i odmorPlaže u Sutomoru su prelepo uredjene i prostiru se u dužini od 2km.

Sutomore je gradsko naselje u opštini Bar u Crnoj Gori. Sutomore se može podjeliti na tri dijela: Polje gdje živi veći dio žitelja koje je smješteno na istočnom dijelu Spičanskog polja, obalu koja obuhvata 2km šetališta uz plažu i okolna naselja (Rutke, Brca, Nehaj, Mišići…). Glavna ulica spaja obalu i polje i u njoj se nalaze škola, vrtić, pošta i dom zdravlja.

Početkom avgusta Sutomore ostvaruje preko 10.000 noćenja dnevno. Ovolika posjećenost privlači mlade ljude. Na šetalištu je veliki broj kafića sa živom svirkom. Kafići su smješteni na terasama koje se nalaze uz samu plažu. Terase od morskih talasa štiti kameni zid.

Noćni život je predivan i organizovan je tako da može zadovoljiti sve populacije počev od najmladjih (dnevne predstave za decu), večernji porodični izlasci u restoranima sa živom muzikom i na kraju za tinejdžere postoje dobre diskoteke i folkoteke koje počinju sa radom u kasnim večernjima satima. Na šetalištu je veliki broj kafića sa živom svirkom. Kafići su smešteni na terasama koje se nalaze pored same plaže. Terase od morskih talasa štiti kameni zid i tu se može sa posebnim zadovoljstvom pratiti zalak sunca i uživati uz romantičnu večeru u nekom od mnogobrojnih kvalitetnih restorana.

U Sutomore se direktno bez presedanja može vozom stići iz svih pravaca kako Srbije tako  cele Evrope i zato Vam baš zbog toga preporučujemo ovu destinaciju za letovanje.

Kratka istorija Sutomora

U Spič, region u kojem se danas nalaze Sutomore i Čanj, prvi doseljenici su stigli u XVI vijeku. Od XVIII vijeka u Spiču se nalaze dva velika vinograda: na Spičanskom Polju i u Brcama. Ovo su bili najveći vinogradi na primorju. Grad Sutomore je nastao 1882 godine kada su izgrađene prve kuće na samoj obali.

Sutomore ili Santa Mare (u prevodu – Sveto More) decenijama je bilo ribarsko selo u srcu prirode, utočište pirata izmedu utvrđenih gradova: Opatija Ratac, Stari Bar, Haj Nehaj i dominantnog utvrđenja Tabija (Golo brdo) u odnosu na priobalni prirodni amfiteatar i morski akvatorijum. Naziv mesta nastao je po Sv. Mariji Bogorodici kojoj je posvećen i istoimeni manastir u blizini, na Ratcu. Od Santa Maria>Suta Maria>Suta Mare>Sutomore. Letovalište je smešteno između dva poluostrva Ratac i Maljevik na kojima su ozidane kule, prva u eri Turaka a druga za vreme Austro-Ugarske.

Kroz Sutomore je prolazila granična linija između Venecijanske Dalmacije i Otomanskog carstva. O burnoj prošlosti Sutomora svedoče arheološki nalazi i zapisi, verski objekti… Sutomore je čuveno i respektabilno ime na evropskoj turističkoj mapi. Zahvaljujući geografskom položaju, planinskom zaleđu, otvorenom moru i peskovitim plažama nastali su povoljni klimatski uslovi koji Sutomore uvrščuju u najblagotvornije zdravstveno rekreativne regione na Mediteranu na kojem je na prvom mestu po broju sunčanih danam (285) u godini. Ukupan broj letnjih dana kada najviša dnevna temperatura iznosi 25°C i više je 108, od toga, najviše u julu i avgustu, oko 30 mesečno. Prosečna godišnja temperatura mora je 18°C. Prema predanju tokom 18. veka na boravak i relaksaciju ovamo stizale su i mletačke kontese. Tvrdjava Haj Nehaj je zaštitni znak – sinonim za Sutomore.
Sutomore ima odličan položaj jer se nalazi u središtu crnogorske rivijere. Od Bara je udaljeno 7 km, od Budve 26 km a od Ulcinja 36km. Do Sutomora je lako doći. To je prvo letovalište na trasi i pruge Beograd – Bar. Novi tunel Sozina skratio je vreme putovanja od Podgorice do Sutomora na 0,5 h.

Sutomore atrakcije leto 2020!

TVRDJAVA HAJ – NEHAJ – smeštena je u području Spiča, blizu letovališta Sutomore. Danas postoje urušene zidine citadele Haj – Nehaj, koja je ozidana u eri Mletaka na vrh brda visoko nad morem i obalom negde krajem XV veka. Utvrđenje su u XVI veku obnovili i dozidali Turci. Odmah do utvrđenja je crkva Sv. Dimitrija iz vremena Nemanjica, koja je posedovala 2 oltara (pravoslavni i katoločki). Od jadranske magistrale do tvrđave Haj – Nehaj moze se prići pešice.
CRKVA SV. TEKLE – Osnovana je negde krajem XII-og veka zidana je pritesanim – lomljenim kamenom. Crkva je jednobrodna sa pravougaonom osnovom. Ima polukružnu oltarsku aspidu. Prvobitno je bila pravoslavna da bi docnije dobila i katolički oltar uz južni zid.
Na kraju rta Ratac nalaze se ostaci benediktinsog samostanaBogorodice Ratačke iz X veka. Manastirski kompleks sastojao se od 3 crkve, utvrđenih zidova i kula. Bio je pod Mletačkom upravom od 1444 god. a Turci su ga napali i urušili 1571 god.
CRKVA SVETOG ROKA – SPIČ ovaj spomenik kulture nalazi se poviše tunela na putu Sutomore – Petrovac. Crkva su sredinom XIV veka osnovali i podigli zajedničkim snagama vernici pravoslavne i katoličke veroispovesti. U to vreme harala je kuga pa je crkva posvećena svecu koji je bio zaštitnik od nje. Za njenu izgradnju korišćen je pritesani kamen.

DVORAC KRALJA NIKOLE – Nalazi se na Topolici, u Baru. Prvi pomen dvorskog kompleksa je u „Glasu Crnogoraca“ iz 1885 god. Kompleks čine veliki i mali dvorac, zimska bašta koju je darovao Emanuel, kralj Italije, i dvorska kapela. Podigao ga je knez Petar Karađerđević, zet kralja Nikole.

Selo Gornja Brca – Nedaleko od Sutomora je tipična ambijentalna celina primorskog sela u kojoj dominiraju kamene kule sa voltovima i objekti i zgrade građene od pirodnih materijala drvo, kamen.