noscript

Boka Kotorska

Boka Kotorska Leto 2020!

Boka Kotorska – nevesta prelepog Jadrana 🙂 Ovekovečena u pesmama, na platnima velikih umetnika, sačuvana u uspomenama svakog ko je bar jednom video!
Ovde letuju poznati i slavni, oni istančanog ukusa i posebnih zahteva, oni koji hoće malo raja samo za sebe, daleko od očiju drugih..

Možete i vi 🙂 Za letovanje u 2020, “naše more” je i dalje tu 🙂 Možda više nije “naše” ali je i dalje savršeno, predivno, čisto, lekovito i tako blizu.

Bokokotorski zaliv ili Boka Kotorska nalazi se izmedju planina Orjen i Lovćen, ima vijugavu obalu dugu oko 105km. Sastoji se od četiri povezana zaliva. Ulaz u Bokokotorski zaliv je izmedju rta Oštra i rta Azra i širok je 2950m. Tesnac Verige širok je samo 340m. Ulaz u zaliv i tesnac čine Bokokotorski zaliv jedan od najzaštićenijih zaliva na svetu. Zbog toga se ovde razvila pomorska privreda, nauka i arhitektura. U Bokokotorskom zalivu nalazi se sedam ostrva: Sv. Marko, Mamula, Gospa od Skrpjela, Sv. Djordje, Milosrda, Ostrvo cveća i Mala Gospa. Na krajnjoj tački zaliva je grad Kotor koji je od UNSCO-a proglašen svetskom kulturnom baštinom.