noscript

Makrigialos

Makrigialos apartmani leto 2020!

Ako su bogovi živeli na Olimpu, onda verujemo da su se kupali na plažama Makrigialosa, Paralije, Leptokarije, Nei Porija ili Halkidikija 🙂

Ako tražite jeftino mesto za odmor sa decom, preporučujemo Vam da ovo leto obratite pažnju na Makrigialos. Ovo ribarsko naselje koje se nalazi u blizini Paralije, seoskog je tipa, širokih ulica i lepih kuća. Plaža je peščana, uža, a more toplo sa postepenom dubinom. Ležaljke i suncobrane dobijate kao i u drugim mestima uz piće u baru, ali postoji i prostor za one koji imaju sopstvene rekvizite. Duž plaže se nalazi šetalište a na suprotnoj strani se postoje restorani i taverne. Sam centar mesta je odvojen od plaže i  nalazi se u gornjem delu grada. Tu se nalazi veliki trg, lokalna crkva, radnjice, pekara , apoteka,  piljare … Jedan dan u nedelji  u blizini trga se otvara  i velika pijaca gde možete pronaći sve  od namirnica a i  druge potrepštine, pa čak i garderobu. Ukoliko volite šetnju trebali biste da odete do susedne uvale, do famozne  plaže Bora Bora. Plaža je znatno šira od ove u samom Makrijalos-u, peščana i lepo uređena sa ležaljkama i suncobranima od trske. Takodje na nekih 10-ak km  dalje nalazi se i plaža Alikes Kitros poznata po svom lekovitom blatu. Ljubitelji pecanja, mirnog, opuštenog i jefinog letovanja, bez gužve i buke svoje mesto za odmor mogu pronaći baš ovde, u hladu Makrygialos-a…

Makrigialos je malo mesto koje je bukvalno najbliže letovalište nama. Veoma lako se može stići do Makrigialosa. Od Soluna je udaljen nekih 50 km i prvo je letovaliste iz pravca Srbije prema Olimpskoj regiji.
Plaža je široka, peščana i ukoliko želite da provedete miran odmor uz sport i rekteaciju, toplo preporučujemo Makrigialos.

Igrališta za decu, brojni sportski tereni, odbojka na plaži, dve diskoteke, taverne i restorani… Zlatan pesak plaža na Makrigialosu i slikovita priroda su odlični preduslovi za prijatan odmor.