noscript

Rafailovići

Rafailovići leto 2020!

Rafailovići su bivše ribarsko mesto u Crnoj Gori a sada vrlo popularna turisticka destinacija, poznata po najlepšoj plaži Budvanske rivijere – Becickoj plaži dugackoj oko 2000 metara, sa peskom i kristalno cistim morem… Budva je udaljena 3,2 km od mesta Rafailovici, do nje se može doci pešackom stazom ili stalnim autobuskim linijama. Autobusi još redovno voze i za Petrovac, Herceg Novi, Bar, Kotor kao i ka Podgorici i unutrašnjosti Crne Gore. Na 10 min hoda kroz uredenu pešacku stazu i pešacki tunel nalazi se i plaža Kamenovo, takode jos jedna prelepa plaža na Crnogorskom primorju. 

Agencija Galileo tours ima u ponudi vile prve kategorije (privatnismeštaj) sa apartmanima i studijima u Rafailovicima na manje od jednog minuta hoda od plaže. Vile raspolažu apartmanima, studijima i sobama i sve smeštajne jedinice poseduju klima uredaje, tv sa kablovskim programom, sopstveno kupatilo, terasu, besplatan wi-fi internet, dok apartmani i studiji imaju i kompletno opremljenu kuhinju sa priborom.
Ishrana gostiju je organizovana u restoranu Miron koji se nalazi pored hotela Obala na 20m od plaže i restoranu Obala koji se nalazi pored samog šetalista u centralnom delu Rafailovica.

Rafailovici je malo naselje koje se nalazi istočnom delu velike bečićke plaže. Udoban prilaz sa Jadranskog puta, blizina mora i mogućnost dolaska do Budve peške duž lepog primorskog šetališta privlači veliki broj gostiju. Poslednjih godina ovo naselje je značajno promenilo svoj izgled, tako da sada gosti mogu pronaći obilje luksuznih apartmana, hotela, restorane sa kvalitetnom uslugom i ribljim specijalitetima. Plaža u Rafailovićima smatra se jednom od najlepših plaža Jadrana, i već dugo zadivljuje domaće i strane turiste.

Rafailovići su malo primorsko selo starih kamenih kuća koje se nalazi između letovališta Budva i Sveti Stefan, čiji žitelji žive od davnina od ribarenja i maslina a danas je izraslo u pitomu oazu i atraktivno letovalište sa ambijentom primorskog mesta i brojnim sadržajima za ugodan odmor. Smešteno je na samo nekoliko km od Budve, na završetku zaliva i velike Bečićke plaže koja je duga 1950m, a 1935 godine u Parizu od eksperata proglašena za najljepšu prirodnau plažu na Mediteranu i dobila Grand Prix Zlatnu palmu. Rafailovići od 2002 poseduju marinu za vez čamaca, jahti, i glisera. Letovalište ima sredozemnu klimu a broj sunčanih dana u godini je 225. Rafailovići su spojeni sa Budvom pešaćkim tunelom kroz usko poluostrvo Zavala i uređenom obalnim korzom – trim stazom dužine 3 km koja se pruža uz samo more, pa su pogodni za one koji bi da budu blizu Budve a ipak dovoljno daleko. Od čuvemog Svetog Stefana Rafailovići su udaljeni 2 km, a od aerodroma Tivat 18 km. Iz letovališta svakodnevno plove brodići ka Budvi, Miločeru, Herceg Novom, Igalu, Svetom Stefanu i ostalim primorskim naseljima na crnogorskoj rivijeri.

Tokom sezone oni nude raznovrstan noćni život u restoranima, kafe barovima i noćnim klubovima. Za ljubitelje intenzivnijeg provoda u neposrednoj blizini je Budva do koje se može i peške stići.