noscript

Saloniki

Beg od civilizacije – Saloniki Leto 2020!

Saloniki je mestašce na istočnoj strani Sitonije, na samo 18km od Metamorfozisa, u kome ćete naći potpuni mir za letovanje u 2020. Sitonija ima preko 70 izvrsnih plaža koje mogu doskočiti čak i onima na Kritu i Zakintosu: Kalamitsi, Karidi, Lagomandra... Njeni turistički centri u SartijuNeos MarmarasuVurvuruuMetamorfozisu,NikitijuToroniju svake godine privlače najveći broj turista iz Srbije. Naš vam je savet da se sami uverite u neponovljivu umetnost prirode na Sitoniji.
Grci Saloniki zovu plaža obzirom da ovde možete naći baš to. Bez ikakvih dodatnih sadržaja, samo pesak, sunce i more 🙂

Plaža duž mesta je prilično prostrana, duga je više od 1 km i većim svojim delom bez sadržaja – odličan izbor za one koji ne žele da budu uslovljeni uslugama barova. Sastoji se od manjeg i većeg dela. Na krajnjem desnom kraju plaže nalazi se beach bar To dentro, osim njega postoji još jedan bar koji pripada hotelu Krotiri resort (koji mogu koristiti i usputni gosti uz naručeno piće), i jedna kantina – bar (na manjem delu plaže).

Možete poneti svoje suncobrane ili možete koristiti neke od ležaljki ovih barova. U jednom delu plaže postoji i manja površina sa hladovinom.

Plaža Salonikiou je manjom delom peskovita, a većim delom peskovito-šljunkovita. Morsko dno počinje sa šljunkom, ponegde u vodi ima i većeg kamenja, ali već posle nekoliko metara se pretvara u pesak.

More je bistro i toplo bez talasa, dubina je postepena i postoji plićak što govori da je idealna za manju decu. Nakon plićaka dubina otprilike dolazi do vrata odrasle osobe, a onda ponovo nastupa plićak. Sa plaže se pruža prelep pogled na Atos i Svetu Goru.

Plaži se veoma lako može prići automobilom i na ulici, čak i u avgustu, uvek ima dovoljno mesta za parking.

Salonikiou beach vas možda neće fascinirati i opčiniti lepotom kao neke druge koje spadaju u najlepše plaže Sitonije, ali na Sitoniji svakako ne treba svaki dan provoditi na istoj plaži već je treba obilaziti i upoznavati. Zato nemojte da vam bude teško. Upalite kola i krenite u istraživanje.

U ovom malenom, primorskom selu sa lepom plažom i nekoliko smeštajnih objekata naći ćete potpuni mir. Bez gužve i tiho. Ovo je savršeno mesto za starije ljude i porodice sa malom decom. Prva prodavnica je na 4km, a mesto svakodnevno posećuju prodavci koji prolaze kroz Saloniki i donose voće, povrće i ostale namirnice.