Budimpešta – Sretenje 2024 – 3 dana 2 noćenja – Polazak iz Niša

od 129€ Najmanja moguća cena po osobi

Ovaj aranžman pruža nezaboravno putovanje kroz srce Mađarske, Budimpeštu za Sretenje tj Dan Državnosti. Grad, formiran 1873., očarava svojim čarobnim mostovima i termalnim izvorima. Tokom putovanja, posetioci doživljavaju raznolikost grada: šarm starih kaldrmisanih ulica i srednjovekovne kulture u Budimu, i komercijalnu atmosferu ravne Pešte s modnim radnjama i širokim bulevarima.

Prvi dan obuhvata vožnju iz Niša do Budimpešte, uz usputna zaustavljanja, dok drugi dan donosi panoramsko razgledanje grada, uključujući Trg Heroja, Andraši bulevar i Budimski dvorac. Veče se može ispuniti fakultativnom večerom u čardi uz folklorni program. Treći dan nudi slobodno vreme ili posetu tržnom centru Campona, uz mogućnost krstarenja Dunavom ispod čuvenih mostova. Četvrti dan uključuje posetu Sentandreji s bogatom srpskom istorijom. Nakon ovog nezaboravnog iskustva, putnici se vraćaju u Beograd i Niš, zaključujući putovanje “Budimpešta Proleće” jedinstvenim doživljajem.

Program putovanja – Budimpešta – Sretenje – Proleće 2024 – polazak iz Niša

DAN 1.  sreda /14.02.2024, Niš – Beograd – Novi Sad – Budimpešta

Sastanak putnika na određenom mestu u Nišu. Polazak za Budimpeštu oko 21h. Vožnja autoputem do Beograda, Novog Sada, sa pauzama po potrebi i skupljanjem putnika. Noćna vožnja sa usputnim zadržavanjima zbog pauza i graničnih formalnosti.

DAN 2.  četvrtak/15.02.2024, Budimpešta

…dolazak u Budimpeštu u jutarnim satima (zavisno od gužve na graničnom prelazu).Panoramsko razgledanje grada autobusom: Trg Heroja- Andraši bulevar- Opera, Bazilika Svetog Stefana- Brdo Svetog Gelerta- Budimski dvorac- Crkva Matije Korvina- Ribarska kula. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualna razgledanja. Mogućnost organizovanja fakultativne večere u čardi uz bogat meni, folklorni program, muziku. Noćenje.

DAN 3. petak/16.02.2024. Budimpešta – Campona – krstarenje Dunavom

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak u Tržni centar Campona,gde je predviđeno slobodno vreme, a u čijem se sastavu nalazi i Tropikarijum.U kasnim popodnevnim časovima: Fakultativno krstarenje brodom ispod budimpeštanskih mostova. Noćenje.

Dan 4. subota/17.02.2024. Budimpešta – Sentandreja – Beograd – Niš

Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vreme ili fakultativni izlet za slikovitu Sentandreju.Kraća vožnja do Sentandreje, koji sagradiše srpski trgovci u 18 veku…Pešacka tura „srpskim tragom“: Trg Vuka Karadžica – Požarevačka crkva – rodna kuća Jaše Ignjatovića – Glavni trg sa Blagoveštanskom crkvom i čuvenom srpskom školom, Preparandija – Saborna crkva i srpski muzej. Povratak u Budimpeštu i polazak za Srbiju u popodnevnim časovima, vožnja uz pauze po potrebi…

 

DAN 5. nedelja/18.02.2024. Beograd – Niš

…dolazak u Beograd oko ponoći (zavisno od zadržavanju na granici), u Niš posle ponoći (zavisno od gužve u saobraćaju i na graničnom prelazu).  Kraj programa.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA – Budimpešta – Sretenje:

Aranžman obuhvata:

 • * organizovan prevoz turističkim autobusom po programu,
 • * 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 4* , u 1/2 ili 1/2+1 standardnim sobama,
 • * panoramsko razgledanje grada sa vodičem,
 • * usluge organizacije putovanja i turističko vođstvo puta
 • * kod hotela Novotel je dete do 15,99€ gratis u pratnji dve odrasle osobe, plaća samo prevoz u iznosu od 60€

Aranžman ne obuhvata:

 • * individualne troškove putnika, ekstra usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
 • * ulaznice za muzeje, lokalitete, galerije, dvorce, osim ako drugačije nije navedeno,
 • * međunarodno putno zdravstveno osiguranje, 550 dinara,
 • * troškove fakulatativnih izleta: krstarenje: 20€, Sentandreja-15€, TC Campona -5€, čarda:35€ (agencija zadžava pravo promene redosleda fakultativnih izleta usled nepredvidivih okolnosti)
 • * doplate za 1/1 sobe (na upit)
 • * doplate za izbor posebnog sedišta u autobus (1000 rsd. po osobi)

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana, kreditom banke.

Način plaćanja:

Sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu NBS.

 • * rezervacija aranžmana – 49€
 • * do 14 dana pre puta, ostatak aranžmana

Odloženo plaćanje do 4 mesečne rata bez kamate (februar 2024- maj 2024.):

Deponovanje čekova, ili overene administrativne zabrane, kreditne kartice obavezno najkasnije 3 dana po rezervaciji.

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa , zavise od broja prijavljenih putnika i u organizaciji su lokalnog inopartnera. Cena se sastoji od troškova rezervacije, organizacije, troškova prevoza, angažovanih vodiča…. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, objektivnih okolnosti, vremenskih prilika. Minimum za realizaciju je 30 prijavljenih putnika. Za manji broj, organizaotor može ponuditi zainteresovanim putnicima, korigovanu cenu, ili ponuditi istu ili korigovanu cenu, koristeći gradski/međugradski javnio saobraćaj.

Dodatne napomene – Prolećna putovanja – Sretenje

Opis smeštaja:

Hotel Verdi 4* nalazi se sa Peštanske strane, u širem centru grada. Povezan je sa centrom gradom linijom gradskog prevoza. Ima aperitiv bar, restoran, sef, parking. Sobe su sa TWC, TV, mini bar, klima, telefon… Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit). Doručak je na bazi švedskog stola – samoposluživanje.

Hotel Novotel City 4* – Ovaj hotel sa 4 zvezdice udaljen je samo 20 minuta vožnje od pešačke ulice Vaci utca u centru Budimpešte. Novotel City nudi zatvoreni bazen, saunu i fitness centar. Prostrane, klimatizovane sobe u Novotel City nameštene su u modernom stilu i uključuju LCD TV sa satelitskim programima i sefom. Novotel Budapest City udaljen je samo 3 autobusne stanice od centra grada (linija 8).

OPŠTE NAPOMENE:

 • *Proverite 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska!
 • * molimo putnike da se blagovremeno informišu u agenciji  ili na sajtu M.I.P Srbije o uslovima ulaska i boravka u Mađarskoj,
 • * u momentu objave ovog programa, nema posebnih restikcija za ulazak građana Republike Srbije u Mađarsku,
 • * svi putnici su u obavezi da poštuju aktuelne mere od strane R.Srbije i R.Madjarske tokom putovanja i realizacije programa,
 • * raspored sedenja je odrđen momentom rezervacije, kompjuterski, a putnik je dužan da prihvati mesto po odrešenom rasporedu,
 • *dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr.dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…) i isključivo vodič – pratioc imaju ovlašćenje da odrede dužinu trajanja pauze ili obilaska,
 • *za sve informacije date usmenim, telefonskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije.Organizator putovanja zadžava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da utiče  (npr.gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta i slično)
 • *potpisnik  ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja,
 • *obavezno proverite važnost pasoša (važeći min.još 6 meseci)
 • *putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su da se informišu kod nadležnog konzulata/ambasade o uslovima koji važe za ulazak
 • *agencija ne snosi odgovornost u slućaju da pogranične vlasti onemoguće putniku izlaz tj. napuštanje R.Srbije ili ulaz na teritoriju  Mađarske i u tom slučaju će ovakav slučaj  tretirati kao otkaz aranžmana od strane putnika,
 • *program rađen na bazi minimum 45 prijavljenih putnika. Organizator zadržava pravo da u slučaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otkaže putovanje najkasanije 7 dana pre puta.
 • *preporučujemo da putnik izvrši uplatu putnog osiguranja, a poželjno i osiguranje prtljaga, kao i osiguranja u slučaju otkaza.

Organizator putovanja TA Halo Travel, licenca OTP br.217/2021. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja agencije Halo Travel, koje su putnici dužni da preuzmu prilikom rezervacije, i sa kojim su dužni da se upoznaju, što potvrđuju potpisom na ugovoru o putovanju. 

POPUSTI I DOPLATE:

 • * doplate za 1/1 sobe (na upit)
 • * doplate za izbor posebnog sedišta u autobus (1000 rsd. po osobi)

Postavite Pitanje