Amuljani

First Minute 10%
Vila Demi Amuljani Galileo tours

Vila Demi – Amuljani – Leto 2024

Cena od: 121€
First Minute 10%
Vila Filiko 2 Amuljani Galileo tours

Vila Filiko 2 – Amuljani – Leto 2024

Cena od: 171€

 

Amuljani – rajsko ostrvo za vaše letovanje 2024!

 

Amuljani, ostrvce pored trećeg prsta Halkidikija, Atosa, je inače grčko ostrvo koje je najbliže Srbiji. Nalazi se na 120km od Soluna i do njega se dolazi trajektom iz Tripitija posle veoma kratke vožnje od nekih desetak minuta. Ovaj maleni raj nazivaju i Maldivima u Grčkoj  zbog savršeno čistih i prelepih plaža. Amuljani je jedino naseljeno ostrvu u Centralnoj Makedoniji sa populacijom od oko 600 stanovnika. Do polovine dvadesetih godina ostrvo je bilo vlasništvo Svetogortskog manastira Vatoped, a nakon toga postaje područje na koje se useljavaju migranti iz Male Azije.
Danas je ovo ostrvo Atosa savršena destinacija za sve koji žele miran odmor okruženi savršenom prirodom, slikovitim predelima, prelepim plažama, tradicijom, kulturom i istorijom!
Oko samog Amuljanija postoji arhipelag od nekoliko nenaseljenih ostrvaca sa skrivenim plažama do kojih se može doći čamicima koje možete iznajmiti bez ikakvih posebnih dozvola.

Gde se kupati i sunčati na Amuljaniju?

 

Postoje četiri najpoznatije i najlepše plaže na ostrvu Amuljani. Top su: Alikes, Megali Amos, Agios Georgios i Karagatsia. Plaže su ušuškane zelenom prirodom, sa finim zlatnim peskom, toplim i  mirnim morem. Alikes plaža je možda i najlepša plaža na ostrvu, sa finim peskom, plitkim i mirnim morem, uređenim delovima sa beach barovima, ležaljkama i suncobranima. Savršena je sa porodice sa malom decom, a ovde možete iznajmiti i čamce. Plaže Kragatsi i Agios Georgios su manje plaže ali takođe sa savršenim karakteristikama na kojima ćete doživeti jedinstveno letnje iskustvo. Megali Amos plaža nalazi se na jugoistoku ostrva i do nje, kao i do ostalih plaža, može se doći kombi prevozom koji iz centra mesta vozi nekoliko puta dnevno.

Izaberite Amuljani za Leto 2024 i doživite nezaboravno iskustvo!