noscript

Nea Kalikratija

Nea Kalikratija – sve što Vam je potrebno za ispunjen odmor u 2020!

Nea Kalikratija se nalazi na samom početku Halkidikija, na samo 35km od Soluna. Ovo je jedna od najbližih destinacija Srbiji u Grčkoj, na početku Kasandre, sa odličnim položajem u odnosu na Sitoniju i ostatak poluostrva. Nea Kalikratija je veoma živo mesto, čak i zimi, sa brojnim sadržajima za ispunjeno letovanje i različite aktivnosti. Odličan položaj ovog mesta ogleda se u već pomenutoj blizini Soluna i drugih atraktivnih mesta, supermarketa, aqua parkova i drugih zabavnih sadržaja, kao i više plaža sa plavim zastavama.

Nea Kallikratia je mesto koje se nalazi na zapadnoj obali centralnog Halkidikija. Osnovano je 1922. godine, od strane Grckih izbeglica iz Turske.  Kao i sva ostala mesta sa prefiksom “NEA” i Kalikratia  postoji i u Turskoj ali se vecina stanovnistva u toku ”velike razmene” 1922 i 1923 godine preselila na prostore Halkidikija i osnovala nova mesta.

U okolini Nea Kalikratije nalazi se veliki broj plaža sa Plavom zastavicom, pa možete malo da uživate i u istraživanju. Na 3km od centra, prema Solunu nalazi se čuvena plaža Sahara i najveći beach bar u Grčkoj. Plaža je peščana, veoma dugačka i široka i savršena za one koji vole uživanje uz finu muziku. Postoji i mnogo slobodnog prostora za sopstvenu opremu. Uz kristalno čisto more, postepenu dubinu, bez gužve (osim vikendom), na ovoj plaži možete uživati do samog mraka uz predivne zalaske sunca. Sa druge strane Nea Kalikratije postoji nekoliko divljih uvala, ali i plaža Mikonjatika sa lepim barovima Corona i Aloha. Corona je bivši Copa Shape sa akva parkom koji više nije u funkciji. Sada radi samo veliki bazen i ulaz se plaća (2€ po osobi). Aloha je odličan bar u debelom hladu.

Plaža Vergia je takođe za preporuku.

Ukoliko želite pristojno mesto za mirno i opušteno letovanje, blizu Srbije, Soluna i lepih plaža, Nea Kalikratija može biti odličan izbor za vas.

 

Plaža Nea Kalikratije je prostrana, uređena, sa ležaljkama i suncobranima, finim peskom i postepenim ulaskom u vodu, što je čini veoma pogodnom za decom. Ležaljke i suncobrani se uglavnom dobijaju naručenim pićem, s tim što ima delova plaže gde možete staviti i svoje ležaljke, suncobrane, peškire… Duž plaže se nalazi uređeno šetalište Nea Kalikratije sa brojnim baštama, kafićima, barovima, restoranima… Na centralnom trgu, blizu same plaže, nalazi se park za decu, u lepoj hladovini borova.

Nea Kalikratija – uživajte u svom letovanju u 2020. godini i svim čarima ovog živopisnog mesta!