Epir

Savršeno letovanje u 2024. u Epiru, na obalama Jonskog mora

 

Magični Epir, okupan u mirnim tonovima Jonskog mora, nudi nam grčke Karibe oličene u bezbrojnim uvalama Sivote, prelepu Pargu kao grad istorije, prošlosti i ljubavi, savršene plaže Vrahosa. Ako izaberete da letujete na jonskim obalama Grčke možete uživati u savršenim plažama, brojnim izletima i krstarenjima do nekog od ostrva Epira. Za sve koji idu  sopstvenim prevozom ili planiraju da iznajme auto ili skuter ova regija je pravi izbor zbog brojnosti i različitosti plaža – kako onih uređenih, tako skrivenih i mirnih.

Parga, Sivota, Vrahos – savršeni spoj istorije i prirode!

 

Najpoznatije turističko mesto u regiji Epir je svakako divna Parga – gradić koji odiše istorijom i tradicijom, a iz koje možete posmatrati najlepše zalaske sunca u Sredozemlju. Brojni kafići, restorani, tvrđava iz XI veka, plaža Krioneri i čuveni Valtos, samo su neki od razloga zašto Parga treba biti Vaš izbor za letovanje 2024. godine.
Sivota, 
poznata i kao grčki Karibi, nalazi se 20-ak km od Parge, okružena arhipelagom ostrvca i sa pogledom na Krf. Ovde Vas čeka veoma ispunjen odmor, savršen za one koji vole avanturu, vodene sportove, istraživanja… Šetalište se prostire niz obalu, pored luke i marine za jahte, sa brojnim tavernama i kafićima,  a vile su okružene maslinjacima i borovom šumom.

Još jedan biser Epira je tihi Vrahos, na samo 20ak min od Parge, savršen za parove i sve one koji žele svoj mir, priliku da uživaju u privatnosti odličnih vila na samoj plaži. Za leto 2024, smeštaj u Vrahosu je raznovrstan i veoma povoljan. Izaberite savršenu vilu za Vas i odmorite u magičnom, nekada ribarskom selu obale Jonskog mora. A malena i tiha Amoudia, sa rekom nazvanom Aheron – po legendi ulazom u podzemni svet boga Hada, raj za porodice sa decom i ljude željne mirnog odmora.