Nea Roda

Apartmani Nea Roda Leto 2024!

 

Nea Roda je turistička destinacija koja se, pored Tripitija, nalazi na najužem delu Atosa i upravo izmežu ova dva mesta, Persijski kralj Kserks je prokopao kanal kroz poluostrvo u V veku p.n.e. kako bi napao grčku vojsku. Geografski položaj Nea Rode, beskrajna peščana plaža, blizina većih gradova Halkidikija, pogled na Akantios zaliv i planinu Atos, sve su to preduslovi za dug razvoj letnjeg turizma ovog mesta.
Nea Roda nudi brojne aktivnosti tokom letnje sezone: sportove na vodi, ronjenje, krstarenja, ribolov, šetnje, letnji festival koji se održava u Avgustu  mesecu i privlači hiljade posetioca… Pored toga može se obići manastir Zigos, antički Uranopolis i Akantos, sve na samo nekoliko minuta vožnje ili šetnje od Nea Rode.

Ovo je veoma zanimljivo mesto, sa interesantnim pričama iz nekih davnih vremena, stilskim kućama i mnogo cveća. Plaže Nea Rode su sa zlatnim peskom, čiste i mirne. Mesto ima i luku odakle kreću izletnički brodovi, ribarski brodići i jedrenjaci koji plove oko Svete Gore.