Olimpska regija

Olimpska regija leto 2024

Olimpska regija je jedno od najpopularnijih letovališta naših turista. Smeštena je u podnožju planine bogova Olimp. Jedna od karakteristika Letovanja  u Olimpskoj regiji su lepe plaže, svež vazduh, čista voda, koja se u ovoj oblasti Grčke pije sa česme, kao i pristupačne cene prilagođene našim turistima. Kako cene smeštaja, tako i vanpansionske usluge u kafićima, restoranima, prodavnicama, marketima su povoljnije u ovoj oblasti Grčke. Najpoznatija turistička mesta u ovom delu Grčke su naravno Paralija koja turistima pruža apsolutno sve na jednom mestu, plažu koja je u centralnom delu uža, ali ukoliko neko želi da malo prošeta plažom može doći do severnog ili, ukoliko gledamo prema moru, dela plaže levo od crkve koji je znatno širi. Ukoliko želite da provedete letovanje u Paraliji u blizini šireg dela plaže imamo smeštajnih kapaciteta i u tom delu plaže. U Paraliji se može i obaviti kvalitetna kupovina s obzirom na cene kože, bundi ili pak zlata koje su dosta povoljnije nego kod nas. Takođe je prepuna kafica kao i diskoteka za one koje vole dočekati zoru na moru 🙂 Sto se tiče snabdevanja u samom mestu postoji supermarket Lidl koji vas uvek iznenadi nekim akcijama, pa se bukvalno i ne isplati nositi hranu iz Srbije koja se može kupiti po nižim cenama u samoj Paraliji.

Možete u Olimpskoj regiji leto 2024 provesti i u:

Leptokarija je letovalište u kome živi između 4000 i 5000 stanovnika i uglavnom su naseljeni u delu Leptokarije koja je iznad pruge, koja prolazi kroz mesto, dok je većina smeštajnih kapaciteta ispod pruge bliže moru. Plaža je peskovito šljunkovita sa izrazito čistim morem, a u severnom delu se može naći i prirodna hladovina ispod prelepih platana.

Olympic Beach je malo mesto, 3km od Paralije, do koga se može doci i vozićem koji saobraća tokom cele turističke sezone. Većina vila je novijeg datuma, a plaža je jako široka. Preporučuje se pre svega porodicama sa malom decom, ali i svakom ko želi da mirno provede svoje letovanje.

Nei Pori je letovalište sa sigurno jednom od najširih plaža u celoj Grčkoj. Plaža je široka oko 100m, a dugačka nekoliko kilometra, sa postepenim ulaskom u more, što je idealno za porodice sa malom decom. Pored savršene plaže, u Nei Poriju je i veliki broj kafića, taverni pa čak i zabavni park za najmljađe. Ulice su jako široke tako da nikade neće biti problema za parking ukoliko se putuje sopstvenim prevozom.

Platamon je stari ribarski gradić iznad koga se izdiže velelepna Platamonska tvrđava kao simbol bogate istorije ovoga kraja. Samo mesto je puno kafića, butika i taverni. Plaža je uža i šljunkovita u centru, ali se sa jedne strane Platamona nalazi Nei Pori sa ogromnom plažom, a sa druge ispod tvrđave se prostire plaža Akti Platamona sa plavom zastavom.

Makrigialos je malo mesto koje je bukvalno najbliže letovalište nama. Plaža je široka, peščana i ukoliko želite da provedete miran odmor uz sport i rekteaciju, toplo preporučujemo Makrigialos.

Olimpska regija pored odmora na moru pruža mogućnost i za obilaske gradova kao što su Katerini i Larisa i za planinarenje na Olimp ukoliko ste u potrazi za adrenalinom i fizičkom aktivnošću.