Kasandra

Poluostrvo Kasandra Grčka – ponuda za Leto 2024

 

Poluostrvo Kasandra je najnaseljenije poluostrvo na Halkidikiju i samim tim i najurbanije. Nekada mala ribarska mesta su omasovljenjem turizma u ovoj oblasti Grčke postala reprezentativni turistički centri prepuni hotela, apartmana, taverni, klubova i diskoteka. Svemu tome je u najvećoj meri doprinela priroda celog Halkidikija kao i Kasandre njenog prvog prsta.  Prelepe plaže sa plavim zastavama, čisto i toplo more, sitan pesak su ustvari najznačajniji preduslovi razvoja turizma ovog poluostrva.

Kasandra apartmani i hoteli

Svake godine stotine hiljada turista svoje uspomene stvaraju upravo na poluostrvu Kasandra i to u PolihronuFurkiPefkohorijuHaniotiju. Takođe, i u mirnim ulicama Sivirija ili na ludim žurkama u Kalitei. Svako bira svoj ritam, svoj najbolji hotel ili omiljenu vilu.

Turizam je najrasprostranjenija delatnost. Na istočnoj obali poluostrva nalaze se najveća i najpopularnija mesta, pre svega Polihrono, Hanioti, Pefkohori, Kalitea, na ulazu na Kasandru se nalaze Nea Flogita, Nea Kalikratija i Nea Moudania dok su na zapadnoj obali najveći Siviri i Furka. Mesta koja imaju prefiks Nea (Novo), osnovale su izbeglice koje su se sa raznih strana ovde doselile u prvoj polovini dvadesetog veka. Za koje god mesto na Kasandri da nećete pogrešiti, ali imajte u vidu da neka mesta predstavljaju sinonim za miran porodični odmor kao što su Nea Flogita, Polihrono, Furka, SIviri dok vam Kalitea i Pefkohori predstavljaju dobar izbor ukoliko želite dobar noćni provod.