noscript

Pefkohori

First Minute 15%
Philoxenia Village Pefkohori Galileo tours

Philoxenia Village – Pefkohori – Leto

Cena od: u pripremi
First Minute 10%
Vila Akritas Pefkohori Galileo tours

Vila Akritas – Pefkohori – Leto 2020

Cena od: 80€
First Minute 15%
Galileo Tours Vila Artos - Pefkohorii

Vila Artos – Pefkohori – Leto 2020

Cena od: 65€
First Minute 10%
Vila Dženi Pefkohori Galileo tours

Vila Dženi – Pefkohori – Leto 2020

Cena od: 60€
First Minute 15%
Vila Elena Pefkohori Galileo tours

Vila Elena – Pefkohori – Leto 2020

Cena od: 60€
First Minute 15%
Galileo Tours Vila Eleni Beach - Pefkohori

Vila Eleni Beach – Pefkohori – Leto 2020

Cena od: 65€
First Minute 10%
Vila Eliza Pefkohori Galileo tours

Vila Eliza – Pefkohori – Leto 2020

Cena od: 50€
First Minute 15%
Galileo Tours Vila Gatos Beach - Pefkohori

Vila Gatos Beach – Pefkohori – Leto 2020

Cena od: 79€
First Minute 15%
Galileo Tours Vila Golden Bay, Pefkohori

Vila Golden Bay – Pefkohori – Leto 2019

Cena od: 65€
First Minute 15%
Galileo Tours Vila Halkias, Pefkohori

Vila Halkias – Pefkohori – Leto 2020

Cena od: 65€
First Minute 15%
Galileo Tours Vila Hrisa, Pefkohori

Vila Hrisa – Pefkohori – Leto 2020

Cena od: 50€
First Minute 15%
Vila Ilios Pefkohori Galileo tours

Vila Ilios – Pefkohori – leto 2019

Cena od: 50€
First Minute 10%
Vila Kristina Pefkohori Galileo tours

Vila Kristina 1 – Pefkohori – Leto 2020

Cena od: 65€
First Minute 10%
Vila Lara Pefkohori Galileo tours

Vila Lara – Pefkohori – Leto 2020

Cena od: 95€
First Minute 15%
Galileo Tours Vila Maria, Pefkohori

Vila Maria – Pefkohori – Leto 2020

Cena od: 70€
First Minute 10%
Vila Petros Pefkohori Galileo tours

Vila Petros – Pefkohori – Leto 2020

Cena od: 75€
First Minute 10%
Vila Stela Pefkohori Galileo tours

Vila Stela – Pefkohori – Leto 2020

Cena od: 70€
First Minute 15%
Vila Teramvos Pefkohori Galileo tours

Vila Teramvos – Pefkohori – Leto 2019

Cena od: 60€
First Minute 10%
Vila Tzina Pefkohori Galileo tours

Vila Tzina – Pefkohori – Leto 2020

Cena od: 75€

Pefkohori Leto 2020!

Na kraju prvog prsta poluostrva Halkidiki, na Kasandri, leži Pefkohori. Mestašce za sve, mada ga više preferiraju mladi zbog bogatog noćnog života.
Plaža je peskovita, more čisto, a ono što posebno privlači porodice sa decom je postepen ulazak u more. U blizini Pefkohorija nalazi se i predivna plaža Ksenija koja je raj sa sitnim peskom i plićakom dugim više od 50m. A za ljubitelje prirode i aktivnog odmora tu je i plaža Pailouri sa svojim kamp naseljem. Osim uživanja u kupanju, turisti mogu naći i mnoge druge aktivnosti u Pefkohoriju. Duge šetnje, izleti, jahanje konja, ronjenje ili samo plivanje i sunčanje, birajte sami!

PEFKOHORI – NEKE KORISNE INFORMACIJE

Pefkohori je jedno od najpopularnijih grčkih letovališta kod turista iz Srbije. Nalazi se na poluostrvu Halkidiki sa unutrašnje strane poluostrva Kasandra udaljenost od Soluna i solunskog aerodroma iznosi oko 100 kilometara.

More je predivno, upadljivo plave boje i besprekorno čisto. kilometarski duge plaže su predivne, peskovite i spajaju Pefkohori sa Haniotijem. Ako niste ljubitelji stena i kamenja koji se nalaze pod vodom, onda izbegavajte plaže koje su smeštene na onoj strani od mola ka Paluriju, a zaputite se prema Haniotiju i plažama koje se nalaze na toj strani. Čuvene plaže Xenia i Golden Beach su nedaleko od Pefkohorija, trebalo bi da razmislite o poseti ovim mestima. Na svim plažama u Pefkohoriju cena iznajmljivanja suncobrana, dve ležaljke i stočića iznosi oko 3-5 eura. Ipak ima i plaža gde za poručeno piće dobijate besplatno korišćenje suncobrana i ležaljki.

Svi bolji kafići i restorani u Pefkohoriju su u glavnoj ulici a ona se prostire uz samu plažu. Ima tu i raznovrsnih radnjica, što je uobičajena pojava u svakom karakterističnom turističkom mestu, ponuda je raznolika: peškiri, kupaći kostimi, odeća, obuća, bižuterija, nakit i drugo. Cene u ovim prodavnicama stvarno nisu visoke, pa je mnogo toga što se nalazi u ponudi jeftinije nego kod nas.

Veliki broj stanovnika Pefkohorija razume srpski jezik, a mladji u najvećem broju slučajeva govore engleski jezik. Što se tiče menija na plažama, u tavernama i restoranima je napisana na srpskom, ruskom i engleskom, pa se nećete nikada suočiti sa problemom kada budete naručivali bilo šta sa menija najvećeg dela restorana i kafića.

PEFKOHORI – SAVETI I PREPORUKE

U Pefkohoriju, more je tirkizno plave boje, toplo je i upadljivo čisto, u toj meri da se providi čak do dna. Plažesu prekrivene peskom, na početnoj strani su uzane i tu se okupljaju većinom stariji turisti i deca sa roditeljima. Plaža sa imenom Fiki se preporučuje za turiste mladjeg uzrasta, koja se nalazi malo posle svetionika. Fiki plaža je jako lepa, velika, sa ležaljkama i suncobranima. Na plaži možete da naručite piće, na raspolaganju su vam tuševi, a takodje i restorani u kojima možete jesti.

U toku zvanične letnje sezone hit mesta za izlaske su Lopside, Sushi, Cucurredo, Bombo i Madness. Čim izadjete iz Pefkohorija u pravcu Soluna, naići ćete na Ahoy i Nono. U najvećem broju ovih mesta emituje se uglavnom strana komercijalna muzika, a u Bombu posle 12 kreće srpska folk muzika, ponekad se dešava da program ide uživo. U slučaju da imate želju da obidjete neko od susednih mesta, postoji rent-a-car agencija, a cene po danu su od 30 eura pa naviše.

Ako je hrana u pitanju, prodavnica ima u priličnom broju, dok u samom centru Pefkohorija postoji i jedna prodavnica koja radi bez prekida od 0 do 24 sata. U slučaju da vam ovo nešto znači, cigarete su u Grčkojduplo skuplje nego u Srbiji, pa neka pušači ponesu od kuće dovoljne količine za sebe.

Hrana u marketima uglavnom ima iste cene kao i u Srbiji, a isto važi i za kozmetiku. Po pitanju malo pre navedenog, slobodno možete ovamo krenuti bez prtljaga, a to se odnosi i na eventualne potrepštine za plažu. Postoji stvarno veliki broj malih prodavnica koje prodaju papuče, peškire, kupaće kostime, majice i slično po vrlo povoljnim cenama.

Ako su u pitanju lekovi, u Pefkohoriju postoji apoteka, uprkos tome ipak je preporučljivo poneti po neki antibiotik, nešto protiv povišene temperature, protiv alergija, protiv trovanja hranom i slično.

Nezaboravno leto 2020. u Pefkohoriju

Pefkohori je mesto koje čuva tradicionalni duh Grčke ponudiće vam mnoštvo smeštajnih objekata. Izbor smeštaja je zaista veliki ali je i potražnja na istom nivou, pa je zato bolje da svoj apartman za letovanje 2020. rezervišete što pre. Vila ili hotel na vama je da odaberete mi ćemo se pobrinuti za ostalo 🙂