noscript

Sarti

First Minute 5%
Apart Hotel Sarti Inn Sarti Galileo tours

App Hotel Sarti Inn – Sarti – Leto 2020

Cena od: 85€
Hotel Stefani - Sarti, Sitonija, Halkidiki, Grcka

Hotel Stefani – Sarti – Leto

Cena od: u pripremi
First Minute
Vila Afroditi Sarti Galileo tours

Vila Afroditi – Sarti – Leto 2020

Cena od: 78€
First Minute 15%
Vila Aleka Sarti Galileo tours

Vila Aleka – Sarti – Leto 2020

Cena od: 65€
First Minute 15%
Vila Ana Sarti Galileo tours

Vila Ana – Sarti – Leto 2020

Cena od: 70€
First Minute
Vila Apostolos Sarti Galileo tours

Vila Apostolos – Sarti – Leto 2020

Cena od: 88€
First Minute 15%
Vila Arhon Sarti Galileo tours

Vila Arhon – Sarti – Leto 2019

Cena od: 75€
First Minute 15%
Vila Elena Sarti Galileo tours

Vila Elena – Sarti – Leto 2020

Cena od: 75€
First Minute 15%
Vila Elizabet Sarti Galileo tours

Vila Elizabet – Sarti – Leto 2020

Cena od: 95€
First Minute 15%
Vila George Sarti Galileo tours

Vila George – Sarti – Leto 2020

Cena od: 55€
First Minute 15%
Vila Koala Sarti Galileo tours

Vila Koala – Sarti – Leto 2020

Cena od: 60€
First Minute 15%
Vila Legteris Sarti letovanje Galileo tours

Vila Lefteris – Sarti – Leto 2020

Cena od: 65€
First Minute 15%
Vila Malama Sarti Galileo tours

Vila Malama – Sarti – Leto 2020

Cena od: 55€
First Minute 15%
Vila Marianti Sarti Galileo tours

Vila Marianti – Sarti – Leto 2020

Cena od: 65€
First Minute 15%
Vila Meri Sarti Galileo tours

Vila Meri – Sarti – Leto 2020

Cena od: 55€
First Minute
Vila Panorama Sarti Galileo tours

Vila Panorama – Sarti – Leto 2020

Cena od: 65€
First Minute 15%
Vila Prokopis Sarti Galileo tours

Vila Prokopis – Sarti – Leto 2020

Cena od: 65€
First Minute
Vila Renia Sarti Galileo tours

Vila Renia – Sarti – Leto 2020

Cena od: 50€
First Minute 20%
Apart Hotel Sarti Blue Sarti Leto 2016 Galileo tours

Vila Sarti Blue – Sarti – Leto 2020

Cena od: 60€
First Minute 15%
Vila Simos Sarti Galileo tours

Vila Simos – Sarti – Leto 2020

Cena od: 65€
First Minute 15%
Vila Teano 1 Sarti Galileo tours

Vila Teano – Sarti – Leto 2020

Cena od: 75€
First Minute 15%
Vila Trifon Sarti Galileo tours

Vila Trifon – Sarti – Leto 2020

Cena od: 65€
First Minute 15%
Vila Tsantilas Sarti Galileo tours

Vila Tsantilas – Sarti – Leto 2020

Cena od: 65€
First Minute 15%
Vila Vasso Sarti Galileo tours

Vila Vasso – Sarti – Leto 2019

Cena od: 60€

Sarti Leto 2020!

Sarti je najpopularnije letovalište drugog prsta na Halkidikiju. Ribarsko selo živopisne prirode i burne istorije pružiće vam neponovljiv odmor. Ne znamo šta bismo pre izdvojili: očaravajući pogled, tirkizno more ili plaže koje oduzimaju dah. Osim prirode i ljudska ruka se potrudila da Sarti učini primamljivim za turiste. Brojne taverne, barovi, kafići, prodavnice suvenira, vile i restorani za svačiji ukus. Dok preko dana uživate u malom raju noć donosi sasvim novi izgled mesta: sve postaje živo ali i romantično. Ovde će i mladi ali i porodice sa decom uživati. Bilo da ste ljubitelj aktivnog odmora ili “samo” hedonista i esteta ovde ćete uživati 🙂

SARTI – INFORMACIJE O MESTU

Sarti je malo mesto, sa 4-5 ulica paralelnih plaži i mnogo malih poprečnih ulica. Bilo gde da ste se smestili plaža vam je na domaku i nikada vam ne treba više od 5 minuta da do nje stignete. U starom delu Sartija na plaži se nalazi malo krupniji pesak, a kada se krene ka novom delu onda počinje fini, sitan, lepljivi pesak sa plićakom koji je kao stvoren za decu.

Sarti je simpatično malo mesto sa najlepšim plažama Sitonije u blizini. Što se tiče plaže u samom Sartiju ona je duga i neobično čista, dok je voda savršeno bistra i prozirna, a fantastično topla. Ponekada se na plaži u Sartiju pojave baš veliki talasi, kada do toga dodje može se otići na druge plaže koje su u blizini koje su fantastične, a nalaze se u uvalama, i u kojima nikada nema talasa.

U Sartiju ima veliki broj što manjih, što većih marketa, a cene od jednog do drugog mogu drastično varirati. Nemaju svi marketi u ponudi prodaju voća, ali zato 2-3 puta dnevno kroz Sarti prolazi pik-up sa svežim voćem. Ima svakavih radnjica, nekoliko pekara, izvestan broj mesta u kojima se prodaje gyros, a postoji takodje i mesara. Voda iz gradskog vodovoda nije pogodna za piće, medjutim flaširane vode za piće ima u svim prodavnicama, i može se kupiti, a cena je 1 euro za 9 litara.

Na glavnom trgu uveče uvek ima nečeg zanimljivog tu je i poznata poslastičarnica u kojoj se jede najbolji sladoled. U mestu ima nekoliko kafića, medjutim oni bolji su smešteni u delu Novog Sartija. Postoje dve diskoteke, prva je na ulazu u Sarti i odlično je opremljena i uredjena, a druga je “Macedonian club” u koji pored turista izlaze i mladi Grci i Grkinje.

SARTI – PLAŽE U OKOLINI

Sarti u svojoj okolini ima nekoliko uredjenih plaža, isto tako tu se nalazi i nekoliko poludivljih i divljih, medjutim na njima vrlo često nema ama baš nikoga. Cela istočna obala je prekrivena gustom borovom šumom, a more je izuzetno čisto. Predložićemo vam nekoliko najpoznatijih plaža koje ne bi trebalo preskočiti prilikom obilaska.

Plaža Kavurotripes (Orange Beach) – poluuredjena plaža sa predivnim belim stenama. Ovde se nalazi jedna velika peskovita plaža, a tu je i još par manjih sa mešanom podlogom od kamena i šljunka. Ovde je voda topla i relativno plitka. Na plaži se nalazi jedan bar, ali nema tuševa niti postoji restoran. Nije čak ni obeležen put ka njoj, ipak jako je lako naći je, kada se krene iz Sartija prema Vourvourou, posle prvog mostića nakon oko dva kilometra nalaze se kontejneri sa desne strane, kod njih se skrene na neasfaltirani put kojim se kroz šumu stiže do plaže.

Plaža Vourvourou – okolinu oko plaže ukrašava prirodna lepota, posetioci mogu uživati u hladu četinara. Plaža je peščana sa kristalno čistom vodom, voda je plitka, što stvara uslove da se u n joj brčkaju mala deca i njihovi roditelji.

Plaža Banana – plaža sa beach barom i gde DJ stalno pušta mixove, pre svega elektronske muzike.

Kamp Armenistis – neverovatna plaža sa izuzetnom vodom i nagradjena “Plavom zastavicom” od strane EU.

Kamp Platanitsi – plaža sa beach barom “Africa”. Nasuprot ostalim plažama, ova plaža ima noćne sadržaje kojima privlači turiste.

SARTI – SAVETI I PREPORUKE

Sarti je mesto idelno za odmor, ovde ćete bez problema zaboraviti na telefon, buku, vrevu, gradsku gužvu i TV. U ovom mestu ćete osetiti prirodni ambijent, koji odiše mirom i prijatnošću. Ukoliko želite da se odmorite daleko od gužve i preglasnih mesta za letovanje – Sarti predstavlja savršeno mesto za to. Ovo je malo mesto sa oko 300 stanovnika, reklo bi se da ovo mesto stvarno ima dušu.

U Sartiju nema puno turista iz Srbije, a gosti su većinom iz Nemačke, Poljske i Madjarske, kao i lokalni Grci koji u dosta velikom broju kampuju po okolnim zalivima. Ukoliko ste željni promene mesta na kome se kupate i odete sa gradske plaže, pokušajte na nekoj od divljih plaža kojih ima u okolini. Svakako je najpoznatija mala plažica Kavourotripes (Orange Beach) nalazi se na dva kilometra od Sartija, koja je u maniru Maldiva, sa fascinantnim belim peskom i tirkizno plavom bojom mora.

Sarti solidno je snabdeven sa svim neophodnim tokom letovanja što se tiče roba i usluga i nije preskup. Jedino je ponuda noćnog provoda i života u manjoj meri zastupljena ali ovo mesto apsolutno nije ni namenjeno turistima koji traže tako nešto. Takodje, preporučuje se smeštaj u novijem delu Sartija, koji je udaljen od centra i trga 5-10minuta laganog hoda, i zbog toga je i mirniji i tiši.

Večernju šetnju možete provesti u glavnoj ulici, tu postoji nekolicina kafića i taverni, ali i dobrih restorana gde se služi odlična hrana. U svim lokalima usluga je kako se samo poželeti može, osoblje je ljubazno, a cene su čak povoljnije nego u nekim od kafića u Srbiji.

Očaravajuće plaže za letovanje 2020!

Osim predivne i čiste plaže u samom mestu pažnju će vam privući i mnoštvo plaža koje se nalaze u neposrednoj blizini. Za mnoge od njih turisti se slažu da su najlepše u celoj Grčkoj. Ne propustite ovaj raj na zemlji. Pregledajte našu ponudu smeštaja, jer nezaboravan odmor u Sartiju vas čeka!