noscript

Furka

Furka za savršeno letovanje u 2020!

Furka se nalazi na poluostrvo Kasandra, koje je najnaseljenije poluostrvo na Halkidikiju i samim tim i najurbanije. Nekada mala ribarska mesta su omasovljenjem turizma u ovoj oblasti Grčke postala reprezentativni turistički centri prepuni hotela, apartmana, taverni, klubova i diskoteka. Svemu tome je u najvećoj meri doprinela priroda celog Halkidikija kao i Kasandre njenog prvog prsta.  Prelepe plaže sa plavim zastavama, čisto i toplo more, sitan pesak su ustvari najznačajniji preduslovi razvoja turizma ovog poluostrva.
Upravo se Furka može pohvaliti prelepom plažom sa plavom zastavom kao i borovom šumom koja okružuje celo mesto. Locirana na zapadnoj strani Kasandre, omogućiće vam da provedete veoma ugodan odmor i uživate u nezaboravnim zalascima sunca i bogatoj prirodi.

Furka (Fourka) je veoma malo mesto na poluostrvu Kasandra na Halkidikiju. Od Soluna je udaljeno svega 100-ak kilometara.

Mesto ima lepu peščanu plažu, sa kristalno čistom vodom. U vodi je uglavnom pesak, s tim sto na ulazu postoji pojas kamenja širine metar do dva, a zatim je ponovo pesak i plićak. Boja vode je veoma lepa, plavo-zelena, zbog četinara u okruženju.

Na samoj obali, tik uz plažu, postoje dve lepe taverne sa fantasticnim pogledom na more, ali i veliki broj privatnih kuća koje su u vlasništvu Grka iz Soluna. Iz tog razloga prilaz plaži može biti udaljeniji od smeštaja nego sto realno jeste, s obzirom na to da ne može da se prođe kroz privatne posede. To je i razlog što mesto nema šetalište uz more, nego veliki, simpatično uređeni trg na kojem se odvija drustveni zivot. Ovde su skoncentrisani kafići, prodavnice, taverne i nekoliko igraonica za decu.

Od velikih supermarketa u Furki postoji Masoutis i Arvanitidis, tako da turisti imaju mogućnost povoljnog snabdevanja. Za sve veće kupovine, ali i za bogatiji noćni život i interesantnije večernje šetnje, Kalitea (Kallithea) je udaljena svega 10-ak kilometara. Hanioti je takodje relativno blizu, a naravno i mesta na zapadnoj obali (Siviri i Nea Skioni).

Furka je odlično letovalište isključivo za one koji žele veoma mirno mesto bez atraktivnih sadržaja za turiste.

Furka – spoj modernog i istorijskog – pravi izbor za Leto 2020!

Ljubazni domaćini, opuštena atmosfera i puno zabavnog sadržaja garantuju super letovanje ako se odlučite da ovde provedete svoj odmor. Smeštajni kapaciteti su raznovrsni, od vila u blizini plaže do mirnih, porodičnih hotela sa prostranim dvorištima kao što je App Hotel Estia Lux, jedan od najboljih u Furki.