noscript

Kalitea

Za nezaboravni provod u Kalitei – Leto 2020!

 

Kalitea predstavlja svetski poznatu destinaciju na Kasandri, Halkidiki koju svake godine posećuje više hiljada turista koji žele da dožive njenu neverovatnu prirodu, bogatu istoriju i uzbudljiv noćni život. Još jedna prednost Kalitee leži u tome što je ona odlična polazna tačka za aktivan odmor i posetu bilo kog mesta na Kasandri. Odvojite vreme da posetite neko od arheoloških nalazišta (Zevsov hram, Kapela Sv. Pantelejmona, Hram Boga Dionisa i Nimfe) ili uživajte u kristalno čistom Egejskom moru i peskovitim plažama. Odavde se pruža neverovatan pogled na drugi prst Halkidikija, bajkovitu Sitoniju.

Kalithea je udaljena 90km od Soluna i 50km od administrativnog centra Poligiros. U pitanju je jako lepo mesto na uzvisenju odakle se pruza fantastican pogled na tirkizno more. Samo ima Kalitea znaci “dobar pogled”. Kalitea je malo mesto, sa oko 500 stanovnika tokom zime.

U pitanju je vrlo atraktivan gradic na Halkidikiju (poluostrvo Kasandra) koji svake godine privlaci na hiljade turista. Okruzen je sumom i zelenilom, a najvise ga krasi prelepo tirkizno more i plaza sa veoma sitnim peskom pogodna za porodice sa manjom decom. Samo mesto ima i veliki broj kafica i barova pa je tako atraktivan i za mladju populaciju i poznato kao mesto sa najboljim provodom na Kasandri.

Vise prodavnica prehrambenih proizvoda dovoljne su za snabedavanje, a u mestu postoje i odlicne poslasticarnice, taverne, restorani brze hrane… Odlican sladoled moze se probati u poslasticarnici Fregio.

U mestu postoji nekoliko poplocanih ulica koje predstavljaju pesacku zonu, a prepune su prodavnica suvenira, garderobe i raznoraznih djindjuva.

S obzirom da je samo mesto na uzvisenju uz magistralu do plaze se silazi nizbrdicom sto je potrebno imati u vidu prilikom biranja Kalithee kao destinaciju za letovanje. Ukoliko odabrani smestaj nije na samoj plazi, do plaze se moze otici pesice (nizbrdicom odnosno uzbrdicom) ili kolima. Kalithea je i odlicna baza za obilazak obe strane prsta, pa su joj tako u neposrednoj blizini kako Siviri tako i Polihrono, Hanioti i ostala atraktivna mesta na Kasandri.

Plaža u Kalitei je poznata po dugačkom plićaku i tirkiznoj, bistroj i veoma čistoj vodi. Lepota ove plaže je gotovo neopisiva i predstavlja pravo uživanje posebno za decu. Desni deo plaže, gledano prema moru mestimično je stenovit i više odgovara mlađima i svima koji ne vole gužvu, dok je središnji i levi deo plaže prosto savršen za porodice sa decom. Kalitea predstavlja odličan izbor za letovanje na Kasandri.

Kalitea – odličan izbor za mlade i sinonim za dobar provod!

 

Izbor apartmana i hotela je veliki jer je danas Kalitea moderan i razvijen turistički centar Kasandre. Brojni barovi na plaži i diskoteke centar su zabave i noćnog života i čine Kaliteu veoma popularnom među mlađom populacijom. Međutim ovo je odlična destinacija i za porodični odmor obzirom na postepeni ulazak u more i brojne sadržaje koji se ovde mogu naći, kako za decu, tako i za odrasle.