Psakoudia

Psakoudia – odličan izbor na Sitoniji za Leto 2024!

 

Psakoudia je mesto na početku zapadne obale SitonijeSitonija ima preko 70 izvrsnih plaža koje mogu doskočiti čak i onima na Kritu i Zakintosu: Kalamitsi, Karidi, Lagomandra... Njeni turistički centri u SartijuNeos MarmarasuVurvuruuMetamorfozisu,Nikitiju, Toroniju svake godine privlače najveći broj turista iz Srbije. Naš vam je savet da se sami uverite u neponovljivu umetnost prirode na Sitoniji.
Ovo mestašce je najpoznatije po svojoj nekoliko kilometara dugoj plaži sa zlatnim peskom, nagrađenoj plavom zastavom.  Odavde se pruža prelep pogled na prvi prst HalkidikijaKasandru, a vedrim danima se može videti čak i Atos. Psakoudia je odličan izbor za porodice sa malom decom, parove koji žele privatnost, starije ljude željne odmora. Veliki deo plaže je odlično uređen, postepeni ulaz u tirkizno more, barovi i taverne, a bez velikih hotela i prevelike gužve.

Odličan smeštaj blizu plaže – Leto 2024 u Psakoudii!

 

Ovaj turistički centar se stalno razvija, grade se novi, manji hoteli, vile i smeštajni kompleksi i svi su oni veoma blizu same plaže i šetališta. Blizina Poligirosa, jednog od većih centara Halkidikija, olakšava snabdevanje i pruža mogućnost za brojne vanpansionske usluge. Kraj oko Psakoudije je veoma bogat istorijom i arhitekturom. Svakako obiđite Manastir Ormilia, kao i jedan od najvažnijih antičkih gradova u ovom delu Grčke, prelepi kameni grad Olyntos.