noscript

Bansko

First Minute 15%
Belvedere zimovanje Galileo tours

Belvedere 4* – Bansko – Zima 2020

Cena od: 199€
First Minute 15%
Grand hotel Bansko Galileo tours

Grand Hotel Bansko 4* – Zima 2020

Cena od: 159€
First Minute 15%
Grand Montana Galileo tours

Grand Montana 3* – Bansko – Zima 2020

Cena od: 89€
First Minute 15%
Hotel Astera 4* Bansko Galileo tours

Hotel Astera 4* – Bansko – Zima 2020

Cena od: 215€
First Minute 15%
Hotel Belmont 3* Zimovanje Galileo tours

Hotel Belmont 3* – Bansko – Zima 2020

Cena od: 89€
First Minute 25%
Hotel Casa Karina Zimovanje Galileo tours

Hotel Casa Karina 3* – Bansko – Zima 2020

Cena od: 189€
First Minute 15%
Hotel Friends Bansko

Hotel Friends 3* – Bansko – Zima 2020

Cena od: 109€
First Minute 15%
Hotel Gunness Zimovanje Galileo tours

Hotel Guinness 4* – Bansko – Zima 2020

Cena od: 215€
First Minute 10%
Lion Bansko Zimovanje Bugarska

Hotel Lion 4* Bansko – Bansko – Zima 2020

Cena od: 235€
First Minute 15%
Lucky Bansko Zimovanje Galileo tours

Lucky Bansko 5* – Bansko – Zima 2020

Cena od: 249€
First Minute 15%
Premier Luxury 5* Zimovanje Galileo tours

Premier Luxury 5* – Bansko – Zima 2019

Cena od: 289€
First Minute 25%
Hotel Regnum 5* Bansko Zimovanje Galileo tours

Regnum 5* – Bansko – Zima 2020

Cena od: 299€
First Minute 10%
1024x_1492108874-bugarska-bansko-zimovanje-hotel-royal-spa-1

Royal Park & Spa 4* – Bansko – Zima 2020

Cena od: 199€
First Minute 10%
Sport Hotel Bansko Zimovanje Galileo tours

Sport Hotel 4* – Bansko – Zima 2020

Cena od: 259€
First Minute 15%
Sv. Ivan Rilski 4* Bansko zimovanje Galileo tours

Sv. Ivan Rilski 4* – Bansko – Zima 2020

Cena od: 169€
First Minute 10%
Vihren Palace 4* Bansko zimovanje Galileo tours

Vihren Palace 4* – Bansko – Zima 2020

Cena od: 359€

Bansko

Zima 2020, Zimovanje Bansko, Najpovoljnije zimovanje 2020

Skijaška prestonica Balkana! Najpopularniji i najkvalitetniji ski centar u Jugoistočnoj Evropi. Slikovit i autentičan planinski gradić u jugozapadnom delu Bugarske. Bansko je smešteno na obodu planine Pirin, 155 km udaljeno od prestonice Sofije, 300 km od Niša i 540 km od Beograda. Planina Pirin spada u red svetskih prirodnih dobara pod zaštitom UNESCO-a. Kvalitetno uređene staze i moderna infrastruktura čine Bansko najkvalitetnijim ski centrom u Bugarskoj, a po procenama mnogih i na čitavom Balkanskom poluostrvu.

Bansko (skijanje 2020) – najpopularniji ski centar u Bugarskoj ali i u jugoistočnoj Evropi. Ski centar sa odličnom infrastrukturom i velikom ponudom hotela i apartmana u blizini žičara. Ski centar Bansko poseduje odlično uređene staze za sve nivoe skijaških veština.
Samo mesto Bansko (zima 2020), iz sezone u sezonu je sve življe sa sve više skijaša. Spoj lepote nacionalnog parka “Pirin” i raznolikosti živopisnih predela sa luksuznim, novim hotelima i savremenim sistemom staza i ski liftova, pretvaraju mali grad Bansko u najprestižniji skijaški centar u istočnoj Evropi.
Početna stanica gondole nalazi se pored hotela Kempinski, oko 2,5 km od centra grada. Od svakog hotela saobraćaju minibusevi do gondole. Za manje od 20 minuta, njom ćete se  popeti do ski centra. Oni koji žele da se spuste do samog grada na skijama ili snoubordu, mogu da probaju jedinstvenu ski stazu, dugu 16 km, koja prolazi kroz šumu i odgovara svim skijašima. Odlična ponuda smeštaja, hotela, pansiona i apartmana, kao i ponuda wellness sadržaja (u ski centru Bansko skoro svi hoteli sa 4* nude besplatno koršćenje bazena, fitnes-a, saune, skijašnice) ostavljaju tople uspomene na lokalnu srdačnost i gostoprimstvo.
Verujemo da će se među našom bogatom zimskom ponudom za smeštaj u Banskom pronaći aranžmani i ski paketi koji će vam biti interensatni, da ćete iskoristiti pogodnosti First Minute popusta kao i da će vam skijanje (ili snowboarding) zimske sezone 2020  pričiniti pravo zadovoljstvo.

Bansko je najmlađi i najrazvijeniji ski centar u Bugarskoj. Poseduje odlične uslove – snežni pokrivač od kraja novembra do kraja aprila, 65 km staza koje odgovaraju svim zahtevima (od početnika do vrhunskih skijaša), topove za veštački sneg na85% terena, brojne nove hotele i apartmne… Prosečna temperatura u januaru je oko -2°C. Sneg obilno pada i pravi stalni snežni pokrivač od oko 2m. Grad se nalazi na 930m nadmorske visine, a iznad Banskog izdvajaju se dva skijaška regiona: donji (1100-1600 m) i gornji (1700-2500 m) staze za slalom i veleslalom. Nalazi se na 150 km južno od Sofije, na severnoj strani planine Pirin (proglašene za nacionalni park).

Bansko je bugarsko skijalište broj jedan jer ima najbolji i najmoderniji ski centar. Poslednjih nekoliko godina u Bansko je uloženo nekoliko miliona evra u komplet novu skijašku oblast sa potpuno novim luksuznim hotelima i prazničnim apartmanima koji su izgrađeni odmah nasprama gondole.

Takođe, imate mnogo toga za videti i u samom Banskom, sa oko 120 kulturnih i istorijskih obeležja i mnogo toga za istražiti. Nekoliko suverilnica nude vam kreacije lokalnih umetnika i kovača. Bansko je poznato kao jedinstveno mesto od međunarodnog značaja. Pored predivne planine Pirin, Bansko poseduje i bogata istorijska obeležja. Tu su ostaci antičke tvrđave u Starom Gradištu, a nalaze se samo četiri kilometra u pravcu zapada. Južno od Banskog je Nacionalni park Pirinpod protektoratom UNESKA zbog svojih kulturnih i prirodnih lepota. Park je bogat jezerima, vodopadima, pećinama, drvećem i istorijskim lokacijama. Bansko je zajedno sa Dobriništem poznato po svojim mineralnim izvorima. Takođe preporučujemo posetu manastiru Rila i glavnom gradu Sofiji.

Bansko je najbolji ski centar u Bugarskoj sa najdužim ski stazama i najbogatijom kulturnom istorijom. Grad Bansko se nalazi u jugozapadnoj Bugarskoj u podnožju planine Pirin. Mesto leži na nadmorskoj visini od 925 m i udaljeno je od Sofije 160, a od Blagoevgrada 96 km. Grad Bansko je deo nacionalnog parka Pirin koji je od 1983 pod zaštitom UNESCO-a.

Mesto je doživelo značajne promene u poslednjih petnaestak godina. Ko je devedesetih bio u Banskom, pa ponovo došao u novije vreme verovatno ga ne bi prepoznao. Nekada mali grad sa istorijskim centrom pod zaštitom UNESCO-a, Bansko se razvilo u veliki turistički centar i najpopularnije bugarsko skijalište. Sve je počelo 2001. godine izgradnjom gondole koja skijaše prevozi iz mesta do dvanaest kilometara udaljenih ski staza. Ranije se do podnožja skijališta išlo kolima ili autobusom. Od izgradnje gondole je oko njene početne stanice niklo čitavo novo naselje. Cela turistička ponuda se izmestila iz starog centra i preselila na plato oko novoizgrađene gondole. Izgrađeno je stotine hotela i apartmana, otvoreni su nizovi restorana, barova i prodavnica. Kao posledica razvoja koji je zahvatio regiju u poslednjih desetak godina, Bansko je izgubilo značajan deo svog tradicionalnog šarma, koji se i dalje oseća jedino po uskim, zabačenim uličicama starog dela grada.

Nekontrolisana ekspanzija dovela je do predimenzioniranosti tj. previše svega u ponudi u odnosu na kapacitet skijališta koje više nema mogućnosti da se širi. Ekološki pokret u Bugarskoj je izuzetno jak, pa je izvesno da se novo krčenje šume radi izgradnje staza i novih ski liftova u skorije vreme neće dozvoliti. Sa čisto skijaškog aspekta Bansko danas ima više turista nego što to kapacitet ski centra dopušta.

Sa druge strane, značajnom broju ljudi koji skijanje doživljavaju kao kompletan odmor na planini, Bansko pruža gomilu mogućnosti. Turistima je na raspolaganju veliki broj sadržaja. Region je između ostalog poznat i po mineralnim izvorima što je pretvorilo Bansko u poznatu SPA destinaciju. Veliki broj hotela ima bazene i savremene SPA centre koji nude bogatu ponudu wellness tretmana.

U letnjim mesecima gostima je na raspolaganju i jedan od najmodernijih kompleksa za golf u Bugarskoj koji se nalazi nedaleko od Banskog.

Za ljubitelje kulture i istorije u starom centru grada nalazi se preko stopedeset kulturno-istorijskih spomenika i veliki broj muzeja.

Od ostalih sadržaja tu je i klizalište na otvorenom koje se nalazi u centru novog dela naselja i radi svakog dana od 6-10 uveče. Pored toga turisti mogu da se oprobaju i u paraglajding skijanju u pratnji vodiča, ski planinarenju ili vožnji motornih sanki.

Među turistima iz bivše Jugoslavije postoji stereotip o Banskom kao o izrazito jeftinoj destinaciji. To možda jeste bilo tako pre nekoliko godina, ali su u međuvremenu ugostitelji i u uvom  ski centru podigli cene. Smeštaj je i dalje povoljan jer ga ima mnogo, dok su ostale cene na nivou onih iz našeg regiona.

Bansko je od Beograda udaljeno 530 km, ali se do njega kolima putuje oko 7 sati, a autobusom desetak.  Uzrok tome su nešto lošiji putevi kao i neobično nisko postavljena ograničenja brzine u Bugarskoj.  Saobraćajne policije ima na svakom koraku od bugarske granice tako da je pametno poštovati ograničenja bez obzira na to koliko ona bila nerazumna.

Od Beograda se do najpoznatijeg bugarskog ski centra stiže auto-putem za Niš. Kod Niša se put odvaja ka Sićevačkoj klisuri, preko Pirota i Dimitrovgrada posle koga se ulazi u Bugarsku. Posle bugarske granice prati se pravac za Sofiju i neposredno pred ulazak u glavni grad Bugarske skreće se desno putem E79 u pravcu Pernik-Blagoevgrad-Kulata. Kada se prođe Blagoevgrad izlazi se sa autoputa kod mesta Simitli i prati se pravac Goce Delčev-Velingrad-Razlog-Bansko. Posle oko 40 kilometara od ovog izlaza stiže se u Bansko.

Bansko Nova Godina 2020.