noscript

Kopaonik

Planinski vazduh nesumnjivo prija organizmu, a najlepša srpska planina ga ima za svakog svog posetioca dovoljno, da se sa odmora vrati potpuno svež i preporođen.

Kopaonik je najpoznatiji kao omiljena zimska destinacija, ali ne može se zanemariti ni činjenica da su smeštajni kapaciteti zauzeti i tokom prolećne/letnje sezone, jer domaći i strani turisti prepoznaju mogućnosti za ispunjen i prijatan letnji odmor na ovoj planini.

Tome prvenstveno doprinosi zdrav planinski vazduh, ali i prelepa priroda Kopaonika uz niz atraktivnih sadržaja za turiste koji su na ovoj planini prisutni tokom cele godine. U nastavku donosimo sve benefite boravka na Kopaoniku tokom leta, a prvenstveno udisanja zdravog planinskog vazduha posle koga ćete se u standardnu svakodnevicu vratiti zdraviji i odmorniji!

Svež vazduh na planini za bolje zdravlje i lepši osećaj

Svež vazduh na planini doprinosu zdravlju organizma na mnoge načine. Osim što može da bude odlična prevencija bolesti, odličan je i za lečenje mnogih od njih. Planinski vazduh prvenstveno jača imunitet, poboljšava krvnu sliku, povoljno utiče na povlačenje kožnih oboljenja, ublažava alergijiske reakcije i normalizuje pritisak.

Osim na bolju zdravstvenu sliku, planinski vazduh nesumnjivo utiče i na bolji unutrašnji osećaj. Nekoliko dana na planini je odličan recept za izlazak iz depresije, pobedu anksioznosti ili istinski odmor bez telefona, posla i drugih obaveza.

Nakon jednog planinskog “tretmana”, osećaćete se bolje, snažnije i spremnije za posao, druženje i sve drugo što vaša svakodnevica podrazumeva.