Sitonija

Sitonija – idealna destinacija za Leto 2024!

 

Izbor idealne destinacije za letovanje u Grčkoj je najteži deo odluke. Ako izaberete Sitoniju donećete pravu odluku. Kontinentalna Grčka je ne manje atraktivna i zanimljiva od Ostrvske Grčke. Najpoznatije grčko poluostrvo Halkidiki sa svoje tri geografske podceline koje čine KasandraSItonija i Atos i turističkim centrima koji okružuju Solun, predstavlja ogromno turističko blago Grčke.
Sitonija 
ima preko 70 izvrsnih plaža koje mogu doskočiti čak i onima na Kritu i Zakintosu: Kalamitsi, Karidi, Lagomandra... Njeni turistički centri u SartijuNeos MarmarasuVurvuruuMetamorfozisu,Nikitiju, Toroniju svake godine privlače najveći broj turista iz Srbije. Naš vam je savet da se sami uverite u neponovljivu umetnost prirode na Sitoniji.

Šta izabrati za svoju destinaciju na Sitoniji za letovanje u 2024. god?

 

Ovo svakako nije laka odluka. Izabrati pravo mesto za odmor na Sitoniji može biti prilično izazovan zadatak. Zato smo se mi potrudili da vam približimo bisere turističke regije koja zauzima posebno mesto u turtizmu Grčke.

Neos Marmaras – centar noćnog života Sitonije, kosmopolitski gradić koji spaja more i planine, prelepe plaže i neprekidnu zabavu, nudi vam poznatu grčku gostoljubivost i svoju neponovljivu atmosferu.

Sarti – ovo mesto je svoje ime dobilo po kralju iz grčke mitologije. Moderne vile i hoteli, stare kućice građene početkom prošlog veka, prelepa priroda, biserno more i magija koju morate doživeti.

Kalamitsi – zovu ga raj na zemlji i zaista, dovojno je da pogledate samo jednu fotografiju ovog mesta i shvatićete da želite da dođete u Kalamitsi. Tirkizno plavo more savršeno za vodene avanture, nekoliko barova i kamp naselje, mir i spokoj za savršen porodični odmor.

Nikiti – stari grad, prirodna bogatstva, duga plaža, puno smeštajnih kapaciteta, blizina nekih od najlepših plaža Halkidikija i Grčke. Nikiti je mesto gde možete pronaći baš sve.

Vurvuru – ovo je najsevernija destinacija na istočnoj strani Sitonije. Prelepa prostranstva borovih šuma, egzotične plaže sa plavo – zelenom bojom vode od kojih se svakako izdvaja Karidi plaža, jedna od najlepših na celom poluostrvu.

Toroni – nalazi se na jugozapadnom delu Sitonije, duž široke, peščane plaže sa tihim i plitkim morem. Toroni se nalazi pored Porto Cufa koji svakako treba posetiti i uživati u ribljim specijalitetima u nekoj od taverni koje se nalaze u luci. Sačuvan je i deo starog grad koji svedoči o burnoj istoriji ovog dela Gke

Metamorfozis – nalazi se na samom početku Sitonije. Ovo je divno, zeleno mestašce sa veoma ljubaznim domaćinima. Prijatna klima, zlatne plaže, borove šume, malo vlage i kristalno čista voda su svakako odlični razlozi da svoje letovanje provedete baš ovde.

Gerakini – mestašce koje se nalazi u samom srcu zaliva Toroneos koji je deo Egejskog mora. I ovde je priroda pokazala svoju magiju podarivši i Gerakiniju prelepe plaže i more, borove šume i fenomenalan pogled na moćan planinski masiv koji se izdiže iznad zaliva.

Psakoudia – ovo mestašce je najpoznatije po svojoj nekoliko kilometara dugoj plaži sa zlatnim peskom, nagrađenoj plavom zastavom.  Odavde se pruža prelep pogled na prvi prst Halkidikija, Kasandru, a vedrim danima se može videti čak i Atos.

Saloniki – maleno primorsko selo sa lepo plažom i nekoliko smeštajnih objekata. Bez gužve, mirno i tiho.