Budva

Budva Leto 2024: Gde Sunce, More i Istorija Se Sastaju

Dobrodošli u Budvu, biser Jadrana! Ovaj živopisni primorski grad je magnet za avanturiste, ljubitelje sunca i more, kao i istorijske entuzijaste već skoro 100 godina. Od svojih početaka 1923, kada su prvi turisti zakoračili na njene plaže, Budva je bila sinonim za bezbrižan odmor i nezaboravna letovanja.

Nekadašnji grad kralja Kadma i kraljice Harmonije, legende koja seže 2.500 godina unazad, danas je postao epicentar crnogorskog turizma. Pod zaštitom Bogorodice sa Hristom, poznate kao “Budvanska Gospa”, Budva je spoj različitih kultura i istorija – od ilirskih i grčkih, preko rimskih i slovenskih, do francuske i austrijske vladavine. Svaki kamen ove prelepe obale nosi priču koja čeka da bude ispričana.

Budva – Sve što vam je potrebno za savršen odmor!

Stari grad Budve je poput vremenske kapsule, očuvao je duh prošlosti i nudi vam nezaboravno putovanje kroz vekove. Prošetajte kroz uske uličice, istražite bedeme i kule koje su svedočile mnogim vekovima burne istorije. U njemu ćete pronaći muzej grada Budve, čuvara arheološke i umetničke baštine ovog područja, kao i spomen dom Stjepana Mitrova Ljubiše, jednog od najpoznatijih Budvanina.

Budva Leto 2024

Ali Budva nije samo istorija, već i živopisna sadašnjost koja vibrira energijom festivala, pozorišta, muzike i umetnosti. Svake godine, Budva postaje domaćin međunarodnih događaja koji privlače umetnike i posetioce iz celog sveta u Crnu Goru.

Ne zaboravimo ni prirodne lepote koje okružuju ovaj grad – ostrvo Sveti Nikola, rezervat jelena lopatara, brdo Spas sa svojom slikovitom crkvom Svetog Spasitelja… Budva je puna iznenađenja i čeka da budete njeni istraživači!

Povezanost sa ostatkom sveta je laka kao i brižno pravljen koktel. Aerodromi u Tivtu i Podgorici su na dohvat ruke, a brodovi koriste pristaništa u Budvi i Petrovcu. Ako volite avanturu, ne propustite putovanje jednokolosečnom prugom Beograd – Bar, koji donosi spektakularne pejzaže na svakom koraku.

Dakle, ako tražite savršeno letovanje koje kombinuje sunce, more, istoriju i avanturu, Budva je destinacija koja će vas osvojiti. Dođite i otkrijte zašto je Budva sinonim za letnji raj već generacijama.

Apartmani Budva, Hoteli Budva, Budva Smestaj, Privatni smestaj