noscript

Nea Flogita

Nea Flogita Leto 2023!

Nea Flogita, koja je u potpunosti spojena sa Nea Plagiom, nalazi se na samo pola sata vožnje od Soluna, na krajnjem severu zapadne obale poluostrva Kasandra. Poluostrvo Kasandra je najnaseljenije poluostrvo na Halkidikiju i samim tim i najurbanije. Nekada mala ribarska mesta su omasovljenjem turizma u ovoj oblasti Grčke postala reprezentativni turistički centri prepuni hotela, apartmana, taverni, klubova i diskoteka. Svemu tome je u najvećoj meri doprinela priroda celog Halkidikija kao i Kasandre, njenog prvog prsta.  Prelepe plaže sa plavim zastavama, čisto i toplo more, sitan pesak, su ustvari najznačajniji preduslovi razvoja turizma ovog poluostrva.

Nea Flogitu i Nea Plagiu povezuje nekoliko kilometara dugo šetalište veoma pogodno za ljubitelje šetnji i biciklizma. Već pomenuta lokacija na samo 50ak km od Soluna čini Nea Flogitu i omiljenim mestom za odmor stanovnika samog Soluna.

Uređeno šetalište sa preko 600 stabala palmi, parkovi i igrališta za decu, veliki broj kafića, taverni, marketa, barova, noćnih klubova i Nea Moudania na samo 10 km su samo neke od prednosti ove destinacije u Grčkoj.   Plaža u Flogiti je prekrivena sitnim peskom, sa kristalno čistom vodom, dok mesto okružuje prelepa priroda sa brojnim stazama za šetnju.

Nea Flogita je idealna za porodice sa klincima, parove koji žele da uživaju na plaži i ispijanju koktela, ali i za sve prave ljubitelje prirode.