Zakintos

First Minute 15%
Vila Holidays Lagans Zakinos Leto Galileo Tours

Vila Holidays 2* – Laganas – Leto 2024

Cena od: 319€
First Minute 15%
Hotel Apple Laganas Zakintos Leto Galileo Tours

Hotel Apple 3* – Laganas – Leto 2024

Cena od: 289€
First Minute 15%
Galileo Tours Vila Marinos Laganas Zakintos

Vila Marinos – Laganas – Leto 2024

Cena od: 319€
Galileo Tours Vila Eugenia Zakintos Laganas letovanje

Vila Eugenia – Laganas – Leto

Cena od: u pripremi
Galileo Tours Vila Sorento Laganas

Vila Sorento – Laganas – Leto

Cena od: u pripremi
Zakintos Vila Stratos Laganas Galileo Tours

Vila Stratos – Laganas – Leto

Cena od: u pripremi
Vla Kaktus - Zakintos Galileo Tours

Vila Kaktus – Laganas

Cena od: u pripremi

Ostrvo Zakintos – cvet Istoka za letovanje 2024!

 

Zakintos je treće po veličini ostrvo Jonskog mora u Grčkoj, posle Kefalonije i Krfa. Grčka je pre svega poznata kao ostrvska država sa veoma razuđenom obalom. Pored kontinentalnog dela Grčka obuhvata i preko 1400 ostrva sa ogromnom dužinom morske obale. Prosto je nemoguće obići sva ostrva, dok su neka i nenaseljena, te se stoga mogu posetiti samo na krstarenjima.
Poznatija su Jonska ostrva kao sto su KrfLefkada, koja je spojena sa kopnom, Kefalonija i Zakintos, dok se od poznatijih Egejskih ostrva izdvajaju TasosSkiatos, Evia, Rodos, Ios, Mikonos, Santorini… najveće grčko ostrvo u Sredozemnom moru, kao i u celoj Grčkoj je Krit, a pored Krita kao atraktivna destinacija se izdvaja i Kipar koji se deli na grčki i turski deo. Zakintos je ostrvo prelepe prirode, brojnih plaža sa sitnim peskom i kristalno čistom vodom.

Gde letovati na Zakintosu?

 

Glavni grad Zakintosa je grad Zante, ali najvažnija turistička destinacija je svakako Laganas. Ovo mesto je centar svih dešavanja, noćnog života i provoda Zakintosa, mesto koje ima puno toga da ponudi u svakom smislu. Pored već pomenutog, u Laganasu možete obići Nacionalni pomorski park i videti čuvene kornjače carreta carreta, Vizantijski muzej, očuvanu prirodu sa bujnim maslinjacima i orhidejama, odličnu peščanu plažu dugu preko 5km.