noscript

Vurvuru

Vurvuru – sever Sitonije za savršeno Leto 2020 u Grčkoj!

Vurvuru je najsevernija destinacija na istočnoj strani Sitonije u Grčkoj. Prelepa prostranstva borovih šuma, egzotične plaže sa plavo – zelenom bojom vode od kojih se svakako izdvaja Karidi plaža, jedna od najlepših na celom poluostrvu. Sama Sitonija ima preko 70 izvrsnih plaža koje mogu doskočiti čak i onima na Kritu i Zakintosu: Kalamitsi, Karidi, Lagomandra... Njeni turistički centri u SartijuNeos MarmarasuVurvuruuMetamorfozisu,Nikitiju, Toroniju svake godine privlače najveći broj turista iz Srbije.
Jedan od glavnih razloga da posetite Vurvuru je svakako i Plava Laguna na Diaporos ostrvu prekoputa Vurvurua. Plitka, savršeno čista voda i beli pesak pružaju jedinstven doživljaj i uživanje u magiji prirode. Obavezno iznajmite čamac ili skuter i sami istražite okolne plaže i predele. Pored već pomenute Karidi plaže, okupajte se i na plažama poput Livari plaže, Rodia beach, Fava beach ili odsednite na kapmerskim plažama kao što su Zografou i La Cara.

Reč je o mestu koje se proteže kilometrima duž obale. Vurvuru nije mesto za ljubitelje klasičnih grčkih obalskih sela, jer nema šetalište niti onu gužvu karakterističnu za većinu grčkih primorskih mesta. Vurvuru je samo za one koji žele odmor u pravom smislu reči, u nekom od smeštaja čija dvorišta izlaze direktno na plažu, a takvih vila i hotela ima u izobilju. Vurvuru je praktično razvijeno vikend naselje, za elitniji stalež ove grčke regije i karakteriše ga veliki broj luksuznih privatnih kuća, ali i veoma lepo uređenih vila za izdavanje sa raskošnim vrtovima i lepo uređenim dvorištima.

Gradska plaža u mestu nije među najreprezentativnijima na Sitoniji (uska je i dešava se da ima trave), ali je peščana i duga, ima i plićak, pa može odlično poslužiti. Jedna od najvećih prednosti Vurvurua je blizina plaže Karidi, koja se svakako ubraja u najlepše plaže na Sitoniji, a čuvena je po svojoj tirkiznoj i čistoj vodi, te svojom atraktivnošću privlači turiste sa čitave Sitonije.

Pored obale, prema unutrašnjosti, uzdiže se planina Itamos do koje postoje odlične staze za hajking.

Vurvuru je poseban po tome što se u njegovoj blizini nalazi arhipelag od devet ostrva, od kojih je najveće Diaporos, pa u tom smislu nudi nešto sto nijedno drugo mesto na Sitoniji ne nudi, rentiranje čamca i odlazak do ostrva Diaporos, kupanje na plažicama na ostrvu sa tirkiznom vodom i pogled na plavu lagunu. Ovde je voda na plažicama izuzetno mirna i topla jer ih ostrva zaklanjaju od vetra i hladnih struja.

U mestu postoji nekoliko marketa za snabdevanje, nekoliko picerija i restorana.

Vurvuru je idealno letovalište za miran, porodični odmor zbog velikog broja kvalitetnih i luksuznih hotela i vila sa bazenima i raskošnim dvorištima koja izlaze direktno na plažu, bez prelaska ulice. S druge strane, u blizini Vurvurua se nalaze i neke od najlepših plaža na Sitoniji, ali i prelepa mesta, što ga čini odličnom bazom za obilazak Sitonije.

Destinacija za miran odmor na Sitoniji za letovanje 2020!

Vuvuru je veoma mirno mesto, bez previše sadržaja i za one koji žele svoj letovanje da provedu odmarajući i uživajući. Spakujte kofere, izaberite vilu i krenite put još jednog bisera na Sitoniji