noscript

Neos Marmaras

Neos Marmaras – odličan izbor za Leto 2020!

Neos Marmaras je centar noćnog života Sitonije, kosmopolitski gradić koji spaja more i planine, prelepe plaže i neprekidnu zabavu, nudi vam poznatu grčku gostoljubivost i svoju neponovljivu atmosferu. Prostire se i između tri brda, na obodu Toroneos zaliva i nudi po nešto za svakoga: luksuz, plaže, savršeno more, raznovrsnu kuhinju, zabavu, provod…
Nakon otvaranja luksuznog kompleksa Porto Caras, Neos Marmaras počinje sa intenzivnim razvojem turizma. Prelepa promenada duž obale, luka sa usidrenim luksuznim jahtama, prodavnice, restorani, brojne tavrene, supermarketi, barovi, žurke na plaži, prelepa priroda. Prosto, ovde ima ponešto za svakoga. Što se tiče plaža u Neos Marmarasu, možete birati između odlične gradske plaže ili Paradiso plaže, ili istraživati obale Sitonije i van samog mesta: Lagomandra, Elia, Kohi beach... Gradska plaža svakako spada u najvišu kategoriju te vrste, sa svim svojim i prednostima i manama. 

Neos Marmaras se nalazi na samoj sredini zapadne strane Sitonije, 767km od Beograda. Simpatično raspoređen na tri okolna brda ovaj grad je centar dešavanja na Sitoniji, pa ovdje svi mogu da pronađu nešto po svom ukusu, bilo da se radi o zabavi, gastronomiji, luksuzu, plažama…

Neos Marmaras su osnovale izbjeglice sa turskog ostrva Marmaras u blizini Istambula. Do sedamdesetih godina prošlog vjeka glavna ekonomska aktivnost je bila poljoprivreda, ali sa otvaranjem luksuznog kompleska Porto Karas, mnogi su se okrenuli novoj prilici – turizmu. Danas Neos Marmaras nudi zaista velik izbor odličnog smještaja – od onog superluksuznog pa sve do ekonomičnih varijanti, kako unutar grada, tako i u bližem okruženju. Isto se odnosi i na snabdjevanje namirnicama jer ovdje imate nekoliko supermarketa i manjih prodavnica. A izbor taverni, restorana, kafića, poslastičara, brze hrane je skoro neograničen.

Pošto je Neos Marmaras veoma popularan među srpskim turistima, pored toga što ćete nailaziti na mnogo naših ljudi, nemojte se iznenaditi ako vas konobar ili prodavac usluže na srpskom. Grad je ima onaj šmek pravog primorskog mjesta (da ne kažemo dalmatinski šmek 🙂 . Tu su taverne i šetalište uz more, marina uvijek puna jahti, brodića i čamaca, grad prepun cvijeća koje žudi za mnogo sunca i zato uspijeva samo na ovakvim mjestima. Zbog toga što se nalazi na brdovitom terenu kaskadno je raspoređen tako da se sa obale pruža sjajan pogled na kuće u čistim bojama.

Gradska plaža je tipična gradska plaža, sa svim svojim manama i prednostima, ali je svakako iznad prosjeka što se tiče gradskih plaža, bar po našem mišljenju. Peščana je, sa plićakom, postepenom dubinom i prirodnim hladom. Ima dosta kafića i restorana na njoj, ali i dosta prostora za posetioce sa svojom opremom. Možda najveći nedostatak jeste što se nalazi na najjužnijem dijelu grada, pa oni turisti koji su smješteni na sjeveru imaju dosta da hodaju do nje. Na severu je Paradisos plaža, koja je takođe lepa i peščana, sa manje gužve nego gradska pa u odnosu na lokaciju smeštaja možete birati gde ćete se kupati.

Ipak najbolja je kombinacija ovdje doći automobilom ili iznajmiti neko prevozno sredstvo, i obići zaista velik broj plaža u okolini, luksuzni Porto Karas, a zašto da ne i ostatak poluostrva. U neposrednoj blizini možete pronaći Kohi plažu (trendi i prilično skupu), superpopularna Lagomandra, kilometarska i neobična Elia, lako dostupna Paradisos, kao i mnogo malih plaža ili skrivenih uvala. Malo južnije od Neos Marmarasa nalazi se i ostrvo Kelifos, koje kada se gleda sa obale izgleda kao kornjača. Inspiracija za brojne fotografije, posebno u večernjim časovima kada imate utisak da jedna ogromna, mirna i stara kornjača plovi polako ka otvorenom moru 🙂

Neos Marmaras je svakako jedna od najboljih destinacija na Sitoniji, bilo kao baza za dalje istraživanje ili kao jedina lokacija za one “statičnije”. Bićete oduševljeni!

Apartmani Neos Marmaras za letovanje 2020!

Ako odlučite da svoje letovanje provedete u Neso Marmarsu, izbor smeštaja je poseban zadatak. Gužve su velike, potražnja takođe, vile su uglavnom raspoređene na kaskadama, uzbrdicama iznad samog centra i plaže. Ovo vam garantuje prijatnu temperaturu i vetrić koji donosi osveženje, ali takođe i određeni uspon pri povratku u smeštaj. Možete birati vile bliže gradskoj plaži ili Paradiso plaži, ili se pak izabrati luksuz Porto Carasa.

Galileo tours vam nudi najpovoljniji i najveći izbor smeštaja u Neos Maramaru za Leto Grčka 2020!