noscript

Toroni

Toroni letovanje 2020!

Toroni je mesto na zapadnoj obali Sitonije bogate istorije. Ukoliko želite pravi porodični odmor u Grčkoj Toroni je pravi izbor za vas. Plaža duga oko 2km i more prepoznatljive grčke lepote pružiće vam idealnu priliku za pravo uživanje u odmoru. Njegova plaža jedna je od najdužih na Sitoniji i nosi plavu zastavicu. Ono što će vam posebno biti interesantno jeste njegova duga i raznolika istorija. Ovome je doprinela vladavina različitih kraljevstava tokom vekova.

Ovaj gradić može da se pohvali i sa jednom od najdužih plaža na Sitoniji koja je ponosni nosilac Plave zastave. Dva i po kilometra sitnog pijeska zlatne boje će vas oduševiti, a ovdje svakako ne morate brinuti oko gužve na plaži.

Porto Koufo, najveća prirodna luka u Grčkoj, nalazi se 2km lagane šetnje južnije, a za one energičnije postoji nekoliko staza koje vode do skrivenih uvala i plaža u blizini. Naravno, većinu toga je moguće obići i automobilom.

U Toroniju ćete naći nekoliko taverni na samoj obali, kao i 3 marketa za snabdjevanje. Zasebna pekara ne postoji već se peciva i hleb kupuju u okviru super-marketa. Najbolje snabdeven super-market je negde na sredini plaže i nalazi se u sklopu Dimitra Studios. Toroni je malo mjesto i u svakom slučaju je najbolja destinacija za porodice, posebno sa malom djecom. Velika pješčana plaža i dječja igrališta na samoj plaži su prava kombinacija za njih. A kada poželite malo više aktivnosti, sadržaja ili burnijeg noćnog života, Neos Marmaras je udaljen samo 20km.

Toroni je mesto sa fantastičnim zalascima sunca, pa ćete na plaži moći da uživate sve do samog mraka. Klasično popločano šetalište ne postoji, već se šeta trotoarom ili popločanom stazicom pored mora. Kvalitet plaže je sličan čitavom dužinom, s tim da u središnjem delu ima i nešto prirodnog hlada.

Toroni nema razvijen noćni život, već je idealan za porodice sa manjom decom. Sarti je udaljen svega pola sata vožnje pa su vam sadržaji i ovog grada lako dostupni. Na nekoliko minuta hoda od Toronija nalazi se Destenika plaža poznata po svojoj lepoti i zlatnom pesku. Odmah nakon Destenike nalazi se još jedna odlična plaža, čuvena Tristinika.

Toroni prirodna luka

Porto Kaufo, luka u Toroniju, je najveća prirodna luka u Grčkoj. Ukoliko ste ljubitelj pešačenja možete prošetati do luke ili neke od plaža i uvala u blizini. Naravno, u lepoti ovih predela možete uživati i ako krenete u obilazak automobilom. Ono što je zagarantovano je uživanje. Mesto je malo, ali će plaža sa sadržijama za decu, sitnim peskom i divnim morem svakako pružiti užitak u odmoru.
Ukoliko ste ljubitelj istorije ili samo želite da uživate u lepoti mesta pogledajte našu ponudu smeštaja u Toroniju i putujte!