Istanbul – Proleće 2024 – 6 dana 3 noćenja – Polazak iz Niša

od 149€ Najmanja moguća cena po osobi

Istanbul – Polazak iz Niša
Putovanje Istanbulom u proleće pruža jedinstvenu priliku da istražite ovaj grandiozni grad smešten na dva kontinenta, koji je bio prestonica Rimskog, Vizantijskog i Osmanlijskog carstva. Tokom petodnevnog boravka, posetite istorijske znamenitosti kao što su Aja Sofija iz 6. veka, Vaseljenska patrijaršija i Plava Džamija. Pored toga, uživajte u panoramskom razgledanju grada, šetnji starim delom Istanbula, krstarenju Bosforom i poseti azijskom delu grada. Fakultativni programi uključuju obilazak živopisnog kvarta Balat, tursko veče s orijentalnom muzikom i večeru na brodu uz neograničeno piće. Provedite slobodno vreme istražujući i uživajte u šopingu. Program se završava povratkom u Beograd sa zadržavanjem u azijskom delu Istanbula. Ovo putovanje obećava nezaboravna iskustva, spoj bogate istorije, kulture i jedinstvenog šarma Istanbula.

PROGRAM PUTOVANJA – Istanbul – Polazak iz Niša – Proleće

1. Dan -BEOGRAD
Polazak grupe iz Beograda u 17.00h (tačno vreme proveriti dva dana pre polaska) sa parkinga ispred Muzeja Jugoslavije (Kuća cveća). Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor.
2.Dan – ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: zidine Konstantinopolja, Valensov akvadukt, Zlatni rog, Bosfor, Palata Dolmabahče, Galata most. Smeštaj u hotel. Nakon kraćeg odmora fakultativna šetnja sa vodičem. Šetnja obuhvata pretežno ulicu Ordu, glavnu ulicu starog evropskog dela Istanbula.Upoznavanje sa načinom funkcionisanja javnog gradskog prevoza u Istanbulu. Od znamenitosti videće se Laleli džamija, zgrada državnog Univerziteta u Istanbulu, ostaci Teodosijeve trijumfalne kapije, Bajazitov trg i džamija,robna kuća Morava, Kapali čaršija, Sinan-pašino turbe, Konstantinov stub, nekadašnji antički Hipodrom(danas trg Sultanahmet), Plavu džamija,Aja Sofija (spolja). Šetnja se završava u prvom dvorištu Topkapi palate. Slobodno vreme. Noćenje.
3.Dan – ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno: obilazak Vaseljenske patrijaršije, Gvozdene bugarske crkve svetog Stefana i živopisnog kvarta Balat, poznatog po šarenim stepenicama. Odlazak na vidikovac Pjer Loti, a posle vidikovca obilazak Ejupove džamije u čijoj neposrednoj blizini se nalazi i turbe Mehmed paše Sokolovića. Nastavak ka outlet centru Venecija, koji je replika istoimenog grada. Slobodno vreme za šhoping. U večernjim časovima mogućnost fakultativnog odlaska na tursko veče. Noćenje.
4.Dan – ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak na krstarenje Bosforskim moreuzom u pratnji lokalnog vodiča. Nakon toga poseta kvartu Ortakoj, najpopularnijem mestu za izlaske na samoj obali Bosfora, a zatim slobodno vreme na Trgu Taksim i glavnoj ulici Istiklal. Slobodno popodne.
Fakultativno: u večernjim časovima odlazak u restoran na brodu, sa orijentalnom muzikom uz večeru i neograničeno piće. Noćenje.
5.Dan – ISTANBUL
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativno izlet u azijski deo Istanbula: obilazak Čamlidža džamije, Uskudar, Devojačka kula, Bagdad bulevar i slobodno vreme u Kadikoju – centru azijskog dela grada. Polazak za Srbiju u popodnevnim časovima.Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora.
6.Dan -BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

Uslovi Plaćanja – Istanbul – Proleće

Aranžman obuhvata:
• prevoz turističkim autobusom (AC, TV, DVD),
• smeštaj u hotelu sa 3* na bazi tri noćenja sa doručkom (švedski sto),
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
• usluge pratioca grupe,
• usluge lokalnog vodiča,
• panoramsko razgledanje grada,
• troškovi organizacije putovanja.

Aranžman ne obuhvata:
• fakultativne izlete,
• međunarodno zdravstveno osiguranje

Cene fakultativnih izleta (podložne su promeni):
• Istorijska šetnja Carigradom – 15 €
• Vaseljenska patrijaršija, Balat, Bugarska crkva, Ejup džamija, vidikovac Pjer Loti, Venecia outlet – 20€;
• Krstarenje Bosforom, Ortakoj, Taksim – 25€;
• Tursko veče na brodu – 45€;
• Tursko veče u restoranu Gar – 35€;
• Azijski deo Istanbula – 25€.
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 25 putnika.

Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana;
3) platnim karticama (Dina, Visa, Master, Maestro, American Express);

Napomene – Istanbul – Polazak iz Niša – Autobusom

Smeštaj u navedenim hotelima ili sličnim:

Hotel Delta 3* -Hotel se nalazi u centralnoj četvrti Laleli, na svega 1 km od Kapali čaršije i na oko 20 minuta hoda od istorijske četvrti Sultanahmet.
Novi aerodrom je udaljen oko 34 km, a aerodrom Sebiha Gokcen na oko 33 km. Nudi uslugu noćenje sa doručkom.(švedski sto). Wi-Fi internet na recepciji.
Sobe su dvokrevetne (dva odvojena ležaja ili bračni ležaj) ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem (dva odvojena ležaja ili bračni ležaj i pomoćni ležaj).
Sve sobe imaju kupatilo (tuš), mini bar (uz doplatu, na licu mesta), TV, telefon, klima.Više o hotelu na https://www.deltahotelistanbul.com/

Napomena:
Za ulazak u R. Tursku rok važenja putne isprave mora biti najmanje 6 meseci od dana ulaska u R. Tursku. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Agencija ne snosi odgovornost za ne dobijanje vize i u tom slučaju se smatra da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Preporučuje se putnicima, državljanima R. Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlju u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.
Napomena za prtljag: Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu i jedan kofer po osobi. Cena doplate za svaki dodatni kofer ili veću kesu iznosi 20€.

Cenovnik br. 01 od 29.12.2023.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus licenca OTP 222/2021 od 16.12.2023.

Popusti i doplate

• deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 10€,
• putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 30€ (na upit),
• doplata za 1/1 sobu 60€.

Postavite Pitanje