Istanbul – Uskrs/Prvi Maj 2024 – 5 dana 4 noćenja – Avionom

od 449€ Najmanja moguća cena po osobi

Posetite Istanbul za Uskrs i Prvi Maj. Putovanje počinje u Istanbulu, jednom od retkih gradova koji se prostiru na dva kontinenta, bivšoj prestonici Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog carstva. Smestite se u hotel nakon dolaska, slobodno istražujte ili se pridružite fakultativnim aktivnostima. Posetite Vaseljensku patrijaršiju, gvozdeni bugarski crkveni kompleks i živopisni kvart Balat. Uživajte u krstarenju Bosforom s lokalnim vodičem, a potom istražujte Trg Taksim i glavnu ulicu Istiklal. Sledeći dan obuhvata obilazak Sulejmanije Džamije, Hipodroma, Plave Džamije i Aja Sofije s mogućnošću posete Topkapi palate. Slobodno popodne pruža priliku za individualne aktivnosti. Poslednji dan uključuje slobodno vreme ili fakultativno tursko veče na brodu s muzičko-zabavnim programom. Nakon doručka, napuštate hotel i imate slobodno vreme do transfera na aerodrom za povratak u Beograd, završavajući ovaj fascinantan itinerer. Istanbul proleće ostavlja neizbrisiv utisak na ljubitelje bogate istorije i jedinstvene atmosfere ovog grada na razmeđi kontinenata.

PROGRAM PUTOVANJA – Istanbul – Uskrs / Prvi Maj – Avionom

1.dan BEOGRAD – ISTANBUL
Individualno prijavljivanje i predaja prtljaga na aerodromu “Nikola Tesla” 2h pre poletanja na šalteru Air Serbia. Po sletanju transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
2. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativno: obilazak Vaseljenske patrijaršije, gvozdene bugarske crkve svetog Stefana i živopisnog kvarta Balat, poznatog po šarenim stepenicama. Odlazak na krstarenje Bosforskim moreuzom u pratnji lokalnog vodiča, a po završetku krstarenja odlazak na Trg Taksim i poseta glavnoj ulici Istiklal. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.
3. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno: obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Sulejmanija Džamija, Hipodrom, Plava Džamija, Aja Sofija. Mogućnost individualne posete Topkapi palate. Slobodno popodne. Noćenje.
4. dan ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno: tursko veče – u večernjim časovima odlazak u restoran na brodu, sa muzičko-zabavnim programom uz večeru i neograničeno piće. Noćenje.
5.dan ISTANBUL – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodano vreme za individualne aktivnosti do polaska transfera za aerodrom. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona po redu letenja. Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“. Kraj programa.

Uslovi Plaćanja – Istanbul – Uskrs/Prvi Maj

ARANŽMAN OBUHVATA:
• avio prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Beograd (prevoznik Air Serbia),
• aerodromske takse 49€ (u trenutku objavljivanja programa, podložne su promeni),
• transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
• smeštaj u hotelu sa 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (kontinentalni/švedski sto),
• smeštaj u 1/2 i 1/2 +1,
• usluge lokalnih vodiča,
• troškovi organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
• fakultativne programe,
• međunarodno zdravstveno osiguranje

NAPOMENA: redosled fakultativnih izleta može biti promenjen na licu mesta.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
• Znamentitosti Istanbula: Aja Sofija, Plava Džamija, Hipodrom, Sulejmanija džamija – 20€, cena ulaznice za idividualnu posetu Topkapi palate 20€;
• Vaseljenska patrijaršija, gvozdena bugarska crkva svetog Stefana, kvarta Balat, krstarenje Bosforom, Trg Taksim i poseta glavnoj ulici Istiklal – 35€;
• Tursko veče na brodu (večera, neograničeno piće, muzičko-zabavni program) – 45€.
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 15 putnika (po navedenim cenama). Ukoliko se prijavi manji broj putnika izleti se mogu realizovati uz korekciju cena.

Mogući načini plaćanja:

1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovimagrađana;
3) Platnim karticama (Dina, Visa, Master, Maestro, American Express);

Napomene – Istanbul – Proleće – Avionom

SMEŠTAJ U NAVEDENOM HOTELU ILI SLIČNIM:
Hotel MIRILAYON 3*
Lokacija: hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula Šehzadebaši (Sehzadebasi), na oko 1km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kom se nalaze najznačajnije znamenitosti (Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija). Udaljen je 250m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1 i 400m od metroa linija M2, sa kojim se stiže do Trga Taksim – centra modernog evropskog dela Istanbula.
Sadržaj: hotel raspolaže restoranom, barom, WiFi-om, liftom.
Smeštaj: sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, telefonom, SAT TV-om.
Usluga: noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – švedski sto).
Više informacija o hotelu na http://web.mirilayonhotel.com/
Hotel ESCARDIN 3*
Lokacija: hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula Laleli, na oko 1km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kom se nalaze najznačajnije znamenitosti (Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija). Udaljen je 100m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1 i 400m od metroa linija M2, sa kojim se stiže do Trga Taksim – centra modernog evropskog dela Istanbula.
Sadržaj: hotel raspolaže restoranom, barom, WiFi-om, liftom.
Smeštaj: sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom, klimom, SAT TV-om, telefonom.
Usluga: noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – švedski sto).
Više informacija o hotelu na https://www.escardinhotel.com/

Kalkulacija je rađena za najmanje 16 putnika.

Napomena:
Za ulazak u R. Tursku rok važenja putne isprave mora biti najmanje 6 meseci od dana ulaska u R. Tursku. Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. Agencija ne snosi odgovornost za ne dobijanje vize i u tom slučaju se smatra da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Preporučuje se putnicima, državljanima R. Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlju u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.
U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u program.
Napomena za prtljag: Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu i jedan kofer po osobi.

Cenovnik br. 1 od 11.01.2024.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus licenca OTP222/2021 kategorija A od 16.12.2023

POPUSTI I DOPLATE Istanbul

• deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaji popust 20€ u 1/2+1 sobi (NA UPIT),
• treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 10€ (NA UPIT),
• doplata za 1/1 sobu 120 € (NA UPIT).

Postavite Pitanje