Lisabon – Proleće 2024 – 4 dana 3 noćenja – Avionom

od 589€ Najmanja moguća cena po osobi

Lisabon je prestonica Portugala smeštena između sedam brežuljaka, gde reka Težo susreće Atlantski okean. Grad oduzima dah kombinacijom art nouveaustilova, šarenih mozaika i azuležo pločica. Od Belema i manastira Svetog Žeronimuša do kvarta Alfama, grad se očaravajuće isprepliće srednjovekovnom arhitekturom. Fado muzika potiče iz lisabonskih barova i danas odjekuje širom grada, koji odiše spojem tradicije i modernih trendova.

Program putovanja započinje sletanjem u Lisabon, uz smeštaj i slobodno vreme. Drugi dan obuhvata panoramski obilazak grada i pešačku turu, istražujući znamenitosti poput Trga Markesa de Pombala, kule Belem i spomenika otkrićima. Treći dan nudi fakultativni izlet do Batalje, Nazare i Obidoša, a četvrti dan obuhvata posetu Sintri, Kabo da Roki i Lisabonskoj rivijeri, završavajući putovanje sa slobodnim vremenom i povratkom kući.

Program putovanja:

1.dan BEOGRAD – LISABON
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” 2h pre poletanja. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Lisabon u 13:15h (JU 490). Sletanje na aerodrom u 16:15h. Smeštaj u hotel. Slobono popodne. Noćenje.
2.dan LISABON – PANORAMSKI OBILAZAK – PEŠAČKA TURA – LISABON
Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Trg Markes de Pombal, Avenija slobode, Trg obnovitelja (Restauradores), Rosio, Trg Komersio, kula Belem, Spomenik otkrićima. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet pešački razgled Lisabona. Obilazak Trga Restauradores sa prelepim pločnikom mozaika spomenikom koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trga Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnja kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu, najvećeg trga uz reku Težo…Slobodno vreme i individualni povratak u hotel. Noćenje.
3.dan LISABON – OBIDOŠ – BATALJA – NAZARE – LISABON
Doručak. Slobodan dan ili mogućnost odlaska na celodnevni fakultativni izlet u Batalju, Nazare i Obidoš. Po dolasku u Batalju razgledanje manastira Santa Maria da Viktoria koji je izgrađen po nalogu kralja Žoaoa I i posvećen je velikoj pobedi u bici kod Alžubarote. Nastavak vožnje do obale Atlantika, do popularnog letovališta Nazare, na obali okeana. Vožnja do Obidoša, vrlo prijatnog i elegantnog gradića. Cveće, voće, bele vile, asfaltne staze, mirne ulice – sve je slično scenografiji iz dobre bajke. Verovatno je zato i izabran za mesto gde se održalo bajkovito venčanje budućih kraljeva, desetogodišnjeg Alfonsa (budući Alfonso V) i osmogodišnje Izabele. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.
4.dan LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – ESTORIL- BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakultativni poludnevni izlet Sintra, Kabo da Roke i Lisabonske rivijera. Vožnja do Sintre traje oko 45 minuta. Po dolasku razgledanje Nacionalne palate (nije predviđen grupni ulazak), letnje rezidencije portugalskih kraljeva, koja je prvobitno izgrađena još za vreme vladavine Mavara. U nastavku odlazak na Kabo da Roko, krajnje zapadne tačke Portugala i Evropskog kontinenta.. Povratak u Lisabon kroz Eštoril i pored ušća reke Težo u Atlantik. Slobodno vreme. U dogovorene vreme polazak od hotela na aerodrom. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Pasoške i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd u 23:05 (let JU 495). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ 23.08 u 03:55h. Kraj programa

Uslovi plaćanja – Lisabon – Proleće 2024

ARANŽMAN OBUHVATA:
• avio prevoz na relaciji Beograd– Lisabon –Beograd (prevoznik Air Serbia),
• Panoramsko razgledanje grada,
• aerodromsku taksu 65 € (na dan objavljivanja programa – podložne promeni),
• transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
• smeštaj u hotelu sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
• usluge vodiča
• agencijske usluge

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
• fakultativne programe,
• međunarodno zdravstveno osiguranje: Za osobe do 18 godina 751 dinara, od 19 do 70 godina 1275 dinara i od 71 do 86 godina 2560 dinara.
• boravišnu taksu koja iznosi 2,02 € po osobi i noći i plaća se direktno na recepciji hotela.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
• SINTRA – KABO DA ROKA – EŠTORIL – Cena 70 € obuhvata: autobuski prevoz od hotela po predviđenoj turi, ulaznicu u Nacionalnu palate u Sintri, usluge vodiča
• PEŠAČKA TURA – Pešačko razgledanje grada – 20€
• BATALJA – NAZARE – OBIDOŠ – Cena 65 € obuhvata: autobuski prevoz po turi, ulaznicu u manastir u Bataljii kao i usluge vodiča Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 15 putnika (po navedenim cenama). Prijavljivanje za izlete je priikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Lisabonu.

Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana;
3) platnim karticama (Dina, Visa, Master, Maestro, American Express);

Dodatne napomene – Lisabon – Proleće 2024

SMEŠTAJ U NAVEDENOM HOTELU ILI NEKOM SLIČNOM:
Hotel VIP Zurique 3*
Lokacija: Hotel VIP Executive Zurique nalazi se u centru Lisabona, na 100 metara od Železničke stanice Entrekampos. Aerodrom u Lisabonu nalazi se na 15 minuta vožnje
Sadržaj: U ponudi je smeštaj sa sezonskim bazenom na otvorenom i terasom. Gostima je na raspolaganju besplatan WiFi.
Smeštaj: Hotel ima 252 klimatizovane sobe opremljene radnim stolom i flat-screen TV-om sa satelitskim kanalima i sopstvenim kuptilom.
Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – kontinentalni švedski sto)
Više informacija o hotelu : www.vipzuriquehotel.com
Hotel Roma 3*
Lokacija: Hotel Roma nalazi u ekskluzivnoj četvrti Alvalade u Lisabonu, blizu brojnih pozorišta i restorana, na oko 4 km od strogog centra grada.
Sadržaj: Hotel ima 263 soba. Gostima je na raspolaganju besplatan WiFi.
Smeštaj: Sobe su opremljene radnim stolom i flat-screen TV-om sa satelitskim kanalima i sopstvenim kuptilom.
Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – kontinentalni švedski sto)
Više informacija o hotelu : https://www.hotelroma.pt/en/?partner=7649
Hotel Avenida Park 3*
Lokacija: Hotel se nalazi na par metara od Edward VII Parka i Marques de Pombal Square, na 150 metara od Parque metro stanice.
Aerodrom u Lisabonu nalazi se na 15 minuta vožnje
Sadržaj: Hotel poseduje recepciju, restoran, bar, internet, parking. Gostima je na raspolaganju besplatan WiFi.
Smeštaj: Hotel ima klimatizovane sobe opremljene radnim stolom i flat-screen TV-om sa satelitskim kanalima i sopstvenimkuptilom.
Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – kontinentalni švedski sto)
Više informacija o hotelu : http://www.hotelavenidaparklisbon.com/index.htm

Kalkulacija je rađena za najmanje 20 putnika.

NAPOMENA:

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti
onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije
o programu putovanja.

Cenovnik br.1 od 09.10.2023.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus licenca OTP 222/2021 kategorija A od 1.12.2022.

POPUSTI I DOPLATE – Valensija – Proleće 2024

POPUSTI I DOPLATE:
• doplata za 1/1 sobu: 150 € (NA UPIT).

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
• SINTRA – KABO DA ROKA – EŠTORIL – Cena 70 € obuhvata: autobuski prevoz od hotela po predviđenoj turi, ulaznicu u Nacionalnu palate u Sintri, usluge vodiča
• PEŠAČKA TURA – Pešačko razgledanje grada – 20€
• BATALJA – NAZARE – OBIDOŠ – Cena 65 € obuhvata: autobuski prevoz po turi, ulaznicu u manastir u Bataljii kao i usluge vodiča Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 15 putnika (po navedenim cenama). Prijavljivanje za izlete je priikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Lisabonu.

Postavite Pitanje