Milano – Đenova – Lugano – Proleće 2024 – 6 dana 3 noćenja – Polazak iz Niša

od 259€ Najmanja moguća cena po osobi

Milano, prestonica Lombardije i najveći industrijski grad Italije, privlači svojom kombinacijom bogate kulturne baštine i modernog dizajna. Sa preko 1,5 miliona stanovnika, grad je dom čuvenih znamenitosti poput gotske katedrale D´Uomo di Milano i opere Milanska skala, što ga čini omiljenom destinacijom ljubiteljima arhitekture i umetnosti. Ali Milano je i globalno poznat kao centar mode, sa bezbroj modnih kuća, butika i uličnih trendova, što ga čini mekom za ljubitelje kupovine i najnovijih stilova. Uz obilje restorana i noćnih klubova, Milano pruža potpun doživljaj svakom posetiocu, kombinujući istorijski sjaj sa modernim šarmom.

Putovanje započinje iz Niša, vožnjom kroz Hrvatsku i Sloveniju do Italije. Po dolasku u Milano, posetioci će imati priliku da istraže grad i njegove znamenitosti poput zamka Sforca, Milanske katedrale, Galerije Vitorija Emanuela i Milanske skale. Nakon obilaska, sledi smeštaj u hotelu i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Naredni dani nude različite opcije – od fakultativnih izleta do Đenove ili jezera Lugano u Švajcarskoj, do slobodnog vremena za istraživanje Milana. Putnici će imati priliku da uživaju u šopingu u outletu Serravalle i uživanju na obali jezera, pre povratka kući sa bogatim utiscima ove evropske metropole.

PROGRAM PUTOVANJA: Milano Proleće 2024

TERMIN PUTOVANJA: 26.04-01.05.2024.

(autobuski prevoz i 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*)

MILANO – ĐENOVA – LUGANO

1. dan – NIŠ 

Polazak  u 15 časova iz Niša sa parkinga kod Tehničkih fakulteta . Vožna autoputem E-75 i stajanje radi prijema novih putnika i pauze. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji.

2. dan – MILANO

Dolazak u Milano u prepodnevnim časovima. Po dolasku obilazak grada: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 3. dan MILANO – ĐENOVA – OUTLET SERRAVALLE – MILANO

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do Đenove. Đenova je šesti po veličini grad Italije i glavni grad oblasti Ligurija. Takođe je najveća luka Italije, čiji je stari grad pod zaštitom Unesco-a. Po dolasku obilazak grada: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, Katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Lanterna (najstariji svetionik na svetu, koji još uvek radi), kuća Kristofera Kolumba… Nakon obilaska slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima polazak iz Đenove i odlazak do jednog od najboljih italijanskih tržnih centara – outlet Serravalle. Slobodno vreme za kupovinu. Povratak u Milano u večernjim časovima. Noćenje.

4. dan MILANO – JEZERO LUGANO (ŠVAJCARSKA)

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog odlaska do jezera Lugano, koje je jedno od najlepših jezera u Evropi. Podeljeno je između švajcarskog kantona i italijanske regije Lombardija. Nakon obilaska slobodno vreme. Povratak u Milano u poslepodnevnim časovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. dan MILANO – SRBIJA

Doručak. Napuštanje hotela do 11h. Slobodno vreme u Milanu .U poslepodnevnim časovima oko 16h polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Srbiji.

6. dan SRBIJA

Dolazak u Srbiju u jutarnjim časovima. Kraj programa.

Uslovi plaćanja – Milano – Proleće 2024

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom na relacijama navedenim u programu
 • Smeštaj hotelu na bazi tri noćenja sa doručkom
 •  Panoramsko razgledanje
 •  Usluge turističkog vodiča – pratioca grupe tokom putovanja
 •  Troškove organizacije, vođenja i realizacije aranžmana

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje. PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA
 • Fakultativne izlete i individualne troškove
 • obaveznu gradsku komunalnu taksu za Milano i okolinu (uvedena 15.09.2012, plaća se na recepciji hotela) –  4 € po noćenju / po osobi
 • Đenova i outlet Seravalle – 35 €
 • Lugano i obilazak jezera – 35 €

NAČIN PLAĆANJA:

 • Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.
 • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja
 • 30% prilikom rezervacije , ostatak odloženo čekovima građana ili administrativnom zabranom bez uvećanja  do 15.08.2024.

Dodatne napomene – Milano

SMEŠTAJ U HOTELU:

Hotel ABACUS 4* nudi besplatan brzi WiFi i besplatnu fitnes zonu sa grejanim bazenom u zatvorenom, 2 saune i turskim kupatilom. Sa obližnje stanice metroa Sesto San Giovanni možete stići do milanske ulice Corso Buenos Aires, Katedrale i izložbenog centra. www.abacushotel.it

NAPOMENE

Napominjemo da je putovanje grupno i tome je sve podređeno. prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da su u vozilu, muzika i filmovi koji se puštaju, neutralni po svom sadržaju, temperatura u vozilu ne može se individualno za svako sedište podešavati, i imajte u vidu da ono što je za nekoga toplo, za drugog je hladno i sl. dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje među putnicima i osećaj kolektivizma.Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana. ostavljanje vrednih stvari u autobusu nije preporučljivo, jer prevoznik ne odgovara za iste! u slučaju obijanja autobusa, putnik može zatražiti nadoknadu štete samo za svoje osigurane stvari kod ovlašćenih osiguravajućih kuća. organizator putovanja ne može odgovarati, niti se organizatoru putovanja pišu prigovori, u slučaju ovih nepredviđenih okolnosti.Organizator putovanja i izleta na putovanju zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti. Molimo da uzmete u obzir da postoji mogućnost da usled državnih ili verskih praznika na određenoj destinaciji neki od lokaliteta ili tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aranžmanu).Ne čeka se na granici obrada papira za povraćaj PDV-a.Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji, www.europa.rs ili u ambasadi, odnosno konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Clock travel licenca OTP 234/2021

PRTLJAG, POPUSTI i DOPLATE:

 • Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predviđena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad  ručnog prtljaga. Svaki dodatni kofer se plaća 20 €.
 • Prtljag putnika sme da sadrži iskljucivo stvari za ličnu upotrebu.
 • Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta važi doplata  10 €
 • Doplata za 1/1 sobu je 80% od cene aranžmana (jedno mesto u autobusu)
 • Umanjenje za treću odraslu osobu na pomoćnom ležaju u 1/2+1 je 10 eura
 • Ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz
 • Doplata za prevoz za decu do 5 god je 80 eur

Postavite Pitanje