Ohrid – Proleće 2024 – 5 dana 2 noćenja – Polazak iz Niša

od 109€ Najmanja moguća cena po osobi

Prolećno putovanje krećemo ka Ohridu, gradu sa bogatom istorijom smeštenom 630 km južno od Beograda. Ohrid, jedan od najstarijih gradova u Evropi, proslavlja se grandioznim arheološkim otkrićima i pravoslavnim crkvama, a sa Ohridskim jezerom čini UNESCO-vu kulturnu baštinu. Program uključuje panoramski obilazak grada, posetu Strugi i Vevčanima, i večeru u nacionalnom restoranu. Treći dan obuhvata put do Svetog Nauma, mesta nesvakidašnje lepote sa jednim od najlepših manastira. Slobodno vreme za aktivnosti i vožnju čamcima po jezercetu, nakon čega sledi povratak u grad Ohrid. Putnici se vraćaju u Srbiju popodne četvrtog dana, završavajući putovanje obeleženo pečatom “Ohrid Proleće”.

ROGRAM PUTOVANJA – Ohrid – Proleće – Polazak iz Niša

 

1. Dan BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 21.00h sa parkinga kod Muzeja Jugoslavije (Kuća cveća). Noćna vožnja preko Niša do Skoplja sa pauzama za odmor.
2. Dan OHRID
Dolazak u Skoplje u jutarnjim satima. Panoramsko razgledanje grada: Milenijum krst, tvrđava Kale, Daut Pašin amam… Slobodno vreme za individualno razgledanje grada.Nastavak putovanja ka Ohridu. Smeštaj u hotel. Fakultativno vožnja brodićem po Ohridskom jezeru. Noćenje.
3. Dan OHRID – STRUGA – VEVČANI – OHRID
Doručak. Panoramski obilazak istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima sa lokalnim vodičem (Biljanini izvori, ribnjak, crkva Sv.Sofije iz XI veka, crkva Sv. Pantelejmona, Samuilova tvrđava… ). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno odlazak u Strugu, grad koji se nalazi na mestu gde Crni Drim ističe iz Ohridskog jezera. Obilazak Struge. Odlazak do atraktivnog sela Vevčani. Večera u nekom od nacionalnih restorana. Povratak u Ohrid. Noćenje
4. Dan OHRID – SVETI NAUM
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativno odlazak na izlet do Svetog Nauma, mesta nesvakidašnje lepote, gde se nalazi i jedan od najlepših i najbolje očuvanih manastira – manastir Sveti Naum Ohridski. Na 30km od Ohrida, smešten je u zelenilu, na mestu gde se Crni Drim uliva u jezero. Jedinstvenosti lepote ovom mestu doprinosi spoj mistike manastira, prekrasne prirode i jedine peskovite plaže na Ohridskom jezeru. Obilazak Svetog Nauma i manastirskog kompleksa u pratnji vodiča. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i vožnju malim čamcima (dodatno se doplaćuje) po jedinstvenom jezercetu zvanom „vodeni raj”. Jezerce predstavlja najzaštićeniji deo Nacionalnog parka Galičica koji je sastavljen od 45 izvora, sa dubinom od svega nekoliko metara, te zbog kristalno čiste vode imate utisak da je dno na dohvat ruke. Povratak u Ohrid. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju u popodnevnim satima
5. Dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

Uslovi Plaćanja – Ohrid – Proleće

Aranžman obuhvata:
• prevoz turističkim autobusom (AC, TV, DVD),
• smeštaj u hotelu sa 3*/4* na bazi dva noćenja sa doručkom (švedski sto),
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
• panoramsko razgledanje Skoplja i Ohrida,
• usluge pratioca grupe,
• usluge lokalnog vodiča,
• troškovi organizacije putovanja.

Aranžman ne obuhvata:
• međunarodno zdravstveno osiguranje
• fakultativne izlete.

Cena fakultativnih izleta:
• vožnja brodićem po Ohridskom jezeru 10€
• izlet do Svetog Nauma 10€
• izlet do Struge i Vevčana 15€

Mogući načini plaćanja:
1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 3 jednake rate čekovima građana;
3. platnim karticama DINA, VISA, MASTER.

Napomene – Prolećna putovanja – Ohrid

Smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom:
Hotel Pela 3*- nalazi se na 5km od starog grada, a na 100m od peščane plaže. Svaka soba poseduje kupatilo, fen, telefon, TV, internet, balkon. Više informacija o hotelu na: https://hotelpela.mk/
Hotel Klimetica 3*- nalazi se na 6km od starog grada, a na 100m od peščane plaže. Svaka soba poseduje kupatilo, fen, telefon, TV, internet, balkon.
Više informacija o hotelu na: https://hotelklimetica.com.mk/klimetica/

Minimum za realizaciju putovanja je 50 putnika.

Cenovnik br.1 od 18.12.2023.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus licenca OTP 222/2021 kategorija A od 01.12.2022.

 

Popusti i doplate

• deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 10€,
• doplata za 1/1 sobu 50€.

 

Postavite Pitanje