Porto – Proleće 2024 – 4 dana 3 noćenja – Avionom

od 619€ Najmanja moguća cena po osobi

Porto, drugi najveći portugalski grad, privlači posetioce svojom bogatom istorijom, raznovrsnim turističkim znamenitostima i dinamičnim noćnim životom. Stari deo grada, Ribeira, oduševljava posetioce svojom starinskom arhitekturom, uskim uličicama i brojnim restoranima i barovima. Očaravajuća reka Douro deli grad na Porto i Gaio, obezbeđujući predivne obale koje privlače turiste i lokalno stanovništvo.

Program putovanja uključuje panoramsko razgledanje grada, smeštaj u hotelu s mogućnošću organizovane pešačke ture kroz centar grada. Fakultativni izleti do Gimaraeša i Brage, značajnih istorijskih destinacija, omogućavaju razgledanje arhitektonskih remek-dela. Poseta autentičnim vinarijama u Vila Nova de Gaia daje priliku za degustaciju Porta vina i istraživanje vinskog kraja. Program takođe nudi slobodno vreme za istraživanje lokalnih znamenitosti ili fakultativno krstarenje rekom Douro pre povratka u Beograd.

Program putovanja:

1.Dan BEOGRAD – PORTO
Dolazak putnika na aerodrom “Nikola Tesla”, dva sata pre poletanja aviona. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Porto u 07:05h (JU 566). Sletanje u Porto u 09:50h. Razgledanje Porta jednog od najstarijih gradova na Iberijskom poluostrvu, po kome je Portugal dobio ime. Panoramsko razgledanje grada, vožnja gradskim bulevarima, pored Kristalne palate, Kule Klerigoš,Trga Umberta Delgada preko mosta Ponte Dom Luis I. Most je sagradio 1886. godine Teofil Sejrig, asistent čuvenog graditelja Ajfelove kule, Gustava Ajfela, koji danas predstavlja statusni simbol grada… Smeštaj u hotel. Mogućnost organizovanja pešačke ture sa vodičem centrom grada: Trg Ribeira, Berza, Rue Katarina, mogućnost obilaska Livraria Lello je jedna od najstarijih knjižara u Portugalu. Prekrasnog enterijera, a svetsku popularnost je stekla time što je u njoj JK Rowling pronalazila inspiraciju za Hari Potera. Porto Cathedral je jedna od najpoznatijih i najvažnijih znamenitosti u gradu. Rađena je u gotskom stilu i stara je skoro 800 godina. Slobodno vreme. Noćenje.

2.Dan PORTO – GIMARAEŠ – BRAGA – BOM ŽEZUS – PORTO
Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Gimaraeš prvu prestonicu portugalske kraljevine. Šetnja srednjovekovnim centrom grada i obilazak palate vojvode od Braganse. Nastavak puta za Bragu najvažniji centar barokne umetnosti u Portugalu. Razgledanje grada Trg Republike, katedrala, gradska većnica, brdo Bom Žezus. Šetnja do poznate katedrale, a zatim poseta svetilištu Bom Žezus koje se nalazi na brdu (na visini od 1.315 m) iznad samog grada i do koga vodi velelepno barokno stepenište. Odakle se pruža predivan pogled na ceo grad. Povratak u Porto. Slobodno vreme. Noćenje.

3.Dan PORTO – OBILAZAK VINARIJA
Slobodan dan ili fakultativni izlet do autentičnih vinarija. Vinski podrumi nižu se duž obale reke Douro. Poseta Vila Nova de Gaia, nalazi se južno od grada Porta na drugoj strani reke Douro. Na oko 30 minuta od centra grada, nalaze se mnogobrojne vinarije i podrumi gde možete degustirati Porto vina. Više od 100 autentičnih vinarija sa vinogradima, podrumima, zanatskom i industrijskom proizvodnjom vina sa zaštićenim geografskim poreklom. Moguć obilazak vinograda i vinarija, kao i kupovine vina. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

4.Dan PORTO – KRSTARENJE REKOM DOURO – BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Mogućnost fakultativnog izleta krstarenja rekom Douro, “Krstarenje mostovima”. Transfer do aerodroma u dogovoreno vreme. Poletanje aviona u 17:25h (JU 569). Sletanje na aerodrom “Nikola Tesla” u 21:50h. Kraj programa.

Uslovi plaćanja – Porto – Proleće 2024

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• avio prevoz na relaciji Beograd – Porto – Beograd (prevoznik Airserbia),
• aerodromske takse – 52€ (na dan objavljivanja programa – podložne promeni),
• transfer aerodrom – hotel – aerodrom,
• smeštaj u hotelu sa 3/ 4* u Portu, na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto),
• smeštaj u 1/2 i 1/2+1 standardnim sobama,
• agencijske usluge,
• panoramsko razgledanje grada,
• usluge lokalnih vodiča

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• međunarodno zdravstveno osiguranje: Za osobe do 18 godina 531 dinara, od 19 do 70 godina 797 dinara i od 71 do 86 godina 1592 dinara,
• Gradsku taksu u iznosu od 2€ dnevno po osobi, plaćanje na recepciji hotela
• fakultativne programe,
• individualne troškove.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
• PEŠAČKA TURA – 25€ (u cenu nije uračunat gradski prevoz)
• GIMARAEŠ – BRAGA- BOM ŽEZUS – 75€ (u cenu je uključena ulaznica za Ducal palatu, lokalni vodič)- obavezna prijava u agenciji
• OBILAZAK VINARIJE – (Vila Nova de Gaia, degustacija vina, ulaznica) – 25€
• KRSTARENJE – 25€

Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana;
3) platnim karticama (Dina, Visa, Master, Maestro, American Express);

Dodatne napomene – Porto – Proleće 2024

SMEŠTAJ U NAVEDENOM HOTELU:
HOTEL TRYP PORTO CENTRO 3*
Lokacija: Hotel se nalazi u blizini centra u blizini Torre dos Clérigos, Sé Catedral do Porto. Od aerodroma u Portu je udaljen 12 km.
Sadržaj: U sklopu hotela nalaze se restoran, bar.
Smeštaj: Svaka soba ima: kupatilo, telefon, TV, sef, klima uređaj, mini bar i wi fi internet
Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – kontinentalni švedski sto)
Više informacija o hotelu na https://www.trypportocentro.com/
HOTEL BLACK TULIP 4*
Lokacija: Hotel se nalazi u centru Gaie, nedaleko od stanice metroa, koja spaja ovaj deo grada sa centrom Porta (prelazi se samo reka Douro). Od aerodroma u Portu je udaljen 21 km.
Sadržaj: U sklopu hotela nalaze se restoran, bar.
Smeštaj: Svaka soba ima: kupatilo, telefon, TV, sef, klima uređaj, mini bar i wi fi internet
Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja – kontinentalni švedski sto)
Više informacija o hotelu na www.hotelblacktulip.pt

Kalkulacija je rađena za najmanje 15 putnika.

NAPOMENA

U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Cenovnik br.1 od 29.11.2023.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus licenca OTP 222/2021 od 06.12.2021

POPUSTI I DOPLATE – Porto – Proleće 2024

POPUSTI I DOPLATE:
• deca 2 – 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju 20€ popusta (na upit),
• treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima 10€ popusta (na upit),
• doplata za 1/1 sobu 240 € (na upit).

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:
• PEŠAČKA TURA – 25€ (u cenu nije uračunat gradski prevoz)
• GIMARAEŠ – BRAGA- BOM ŽEZUS – 75€ (u cenu je uključena ulaznica za Ducal palatu, lokalni vodič)- obavezna prijava u agenciji
• OBILAZAK VINARIJE – (Vila Nova de Gaia, degustacija vina, ulaznica) – 25€
• KRSTARENJE – 25€

Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 13 putnika (po navedenim cenama). U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuju uz korigovanje cene. Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje.

Postavite Pitanje