Rimini – Proleće 2024 – 5 dana 2 noćenja – Polazak iz Niša

od 169€ Najmanja moguća cena po osobi

RIMINI, grad smešten duž jadranske obale Italije, predstavlja turističko letovalište s oko 130.000 stanovnika. Ovo mesto je poznato po svojim uređenim plažama, pristupačnim cenama i raznolikoj noćnoj zabavi. Grad se naglo razvio nakon Drugog svetskog rata i praktično se spojio s okolnim gradovima.

Program putovanja za Rimini u proleće 2024. nudi petodnevni itinerar. Putnici kreću iz Beograda preko Hrvatske i Slovenije tokom noćne vožnje i stižu u Rimini u jutarnjim časovima. Prvi dan uključuje panoramski obilazak grada s mogućnošću fakultativnog razgledanja znamenitosti poput Stare katedrale Tempio Malatestijano, Mosta Oktavijana Avgusta, Trijumfalne kapije Avgusta i najlepšeg trga – Piazza Cavour. Drugog dana se nudi fakultativni izlet do Ravene i San Marina, posete bazilici San Vitale i Danteovom grobu u Raveni te obilazak najstarije republike na svetu, San Marina. Nakon toga, četvrtog dana, sledi poseta Bolonji, glavnom gradu pokrajine Emilia-Romanja, sa panoramskim obilaskom grada i istorijskim znamenitostima poput Bazilike San Petronio, Due Tori i Trga Mađore. Nakon ovih aktivnosti, putnici se upućuju nazad ka Beogradu, završavajući putovanje ranim prepodnevnim časovima petog dana.

Program putovanja:

1.dan BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 19:00h (vreme polaska je podložno promeni) sa parkinga kod Muzeja Jugoslavije-Kuća cveća. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja.
2.dan RIMINI
Dolazak u Rimini u jutarnjim časovima. Panoramski obilazak grada. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog obilaska Riminija: Stara katedrala Tempio Malatestijano (Tempio Malatestiano), Most Oktavijan Avgusta (Ponte di Tiberio), Trijumfalna kapija Avgusta (Arco di Augusto), Najlepši trg u Riminiju – Piazza Cavour… Slobodno popodne. Noćenje.
3.dan RIMINI – SAN MARINO – RAVENA – RIMINI
Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet do Ravene i San Marina. Dolazak u Ravenu u jutarnjim časovima. Obilazak: Bazilika San Vitale, Danteov grob, mauzolej Gala Placidija…Slobodno vreme. U dogovoreno vreme polazak za San Marino. Po dolasku obilazak najstarije i najmanje Republike na svetu smeštene na padinama prelepe planine Titan. Po dolasku razgledanje grada : Bazilika Sv. Marina, datira iz 19.veka i čuva relikvije sveca zaštitnika ovog grada, Gradska većnica, kule San Marina: Guaita iz XI veka, Cesta iz XIII veka i Montale XIV vek. Šetnja trgovačkim kvartom istoimenog glavnog grada uz razgledanje fantastične tvrđave Roka. Odlazak do palate Kapetana na Trgu Republike sa kojeg se pruža sjajan pogled na okolinu. Slobodno vreme. Povratak u Rimini. Noćenje.
4.dan RIMINI – BOLONJA – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Bolonji – glavni grad pokrajine Emilia Romanja sa najstarijim univerzitetom u Evropi. Po dolasku u Bolonju panoramski obilazak grada: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Palata Banki, Palata Notai, Palata Akursio, Trg Mađore. Tokom Napoleonovih ratova, Bolonja je bila deo njegove Kraljevine Italije, da bi potom ponovo bila deo Papske države. 1859. godine došlo je do pripajanja ove oblasti novoosnovanoj Italiji. Odmah je osnovana pokrajina Emilija-Romanja sa Bolonjom kao središtem. Tek u 20. veku Bolonja se uspela razviti u visokorazvijen grad Italije. U kasnim popodnevnim časovima polazak ka Srbiji. Noćna vožnja.
5.dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim prepodnevnim časovima.

Uslovi plaćanja – Rimini – proleće 2024

Aranžman obuhvata:
• Prevoz turističkim autobusom (tv,video i audio oprema, klima), • Dva noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u Riminiju u hotelu sa 3*,
• Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
• Razgledanja i obilaske prema programu,
• Usluge turističkog vodiča tokom putovanja,
• Agencijske usluge

Aranžman ne obuhvata:
• Individualne troškove,
• gradsku komunalnu taksu u Riminiju: za hotele sa 3* – 2€ dnevno, a za hotele sa 4* – 3,50€ dnevno i plaća se na recepciji hotela,
• Međunarodno zdravstveno osiguranje (za osobe do 19 godina 562,00 dinara, od 19 do 70 godina 842,00 dinara i od 70 do 86 godina 1.685,00 dinara)

Fakultativne izlete (deca 2-12 godina ostvaruju popust):
• Pešako razgledanje Riminija 15€ odrasli, gratis deca do 12 godina
• San Marino – Ravena 25€ odrasli, 15€ deca do 12 godina

Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana;
3) platnim karticama (Dina, Visa, Master, Maestro, American Express);

Dodatne napomene – Rimini – Proleće 2024

Lokacija hotela:
Hotel sa 3* se nalazi u širem centru Riminija. Svaka soba ima TV, telefon i kupatilo. Tačan naziv hotela biće saopšten najkasnije 10 dana pre putovanja.
Smeštaj u nekom od navedenih hotela ili sličnom:
Hotel Hotel Kennedy 3* – Marina Centro – https://www.hotelkennedy.com/en/ ; Hotel Fantasy 3* – Marina Centro https://www.hotelfantasyrimini.it/; Hotel Vannucci 3*- hotel se nalazi u centralnom delu Riminija koji se zove Marina Centro. https://vannuccihotel.it/en/

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika

NAPOMENA
Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Cenovnik br.1 od 13.11.2023.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus licenca OTP 222/2021 kategorija A od 1.12.2022.

POPUSTI I DOPLATE – Rimini – Proleće 2024

• Deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 15 €,
• Doplata za 1/1 sobu 80 €,
• Putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 50 €,

Fakultativne izlete (deca 2-12 godina ostvaruju popust):
• Pešako razgledanje Riminija 15€ odrasli, gratis deca do 12 godina
• San Marino – Ravena 25€ odrasli, 15€ deca do 12 godina

Postavite Pitanje