Rimini – Prvi maj – Proleće 2024 – 6 dana 3 noćenja – Polazak iz Niša

od 229€ Najmanja moguća cena po osobi

Rimini, grad smešten duž italijanske jadranske obale, privlači posetioce svojim uređenim plažama i živopisnim noćnim životom. Sa preko 130.000 stanovnika, postao je popularna turistička destinacija zbog pristupačnih cena i istorije koja seže unazad, posebno nakon Drugog svetskog rata. Grad je praktično povezan s okolnim mestima, nudeći šarmantne panoramske izlete i kulturna iskustva.

Program putovanja počinje iz Beograda s polaskom u večernjim časovima, vozeći se kroz Hrvatsku i Sloveniju. Po dolasku u Rimini, prvi dan uključuje panoramsko razgledanje grada i smeštaj u hotel. Slobodno vreme omogućava individualne izlete ili fakultativne posete istorijskim znamenitostima poput starog hrama Tempio Malatestijano ili Trijumfalne kapije Avgusta. Plan putovanja obuhvata posete San Marinu, Ravnii, Gradari i Urbinu. San Marino, najstarija republika na svetu, nudi fascinantnu istoriju i impozantne građevine. Gradara, poznata po srednjovekovnom dvorcu i legendi o tragičnoj ljubavi Frančeske i Paola, je druga destinacija fakultativnog izleta. Urbino, rodni grad Rafaela Santija, privlači posetioce svojom umetnošću i arhitekturom. Putnici takođe imaju priliku za panoramski obilazak Bolonje pre povratka u Srbiju.

Program putovanja:

1.dan BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 19:00h (vreme polaska je podložno promeni) sa parkinga kod Muzeja Jugoslavije-Kuća cveća. Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja.
2.dan RIMINI
Dolazak u Rimini u jutarnjim časovima. Panoramski obilazak grada. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog obilaska Riminija: Stara katedrala Tempio Malatestijano (Tempio Malatestiano), Most Oktavijan Avgusta (Ponte di Tiberio), Trijumfalna kapija Avgusta (Arco di Augusto), Najlepši trg u Riminiju – Piazza Cavour… Slobodno popodne. Noćenje.
3.dan RIMINI – SAN MARINO – RAVENA – RIMINI
Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet do Ravene i San Marina. Dolazak u Ravenu u jutarnjim časovima. Obilazak: Bazilika San Vitale, Danteov grob, mauzolej Gala Placidija…Slobodno vreme. U dogovoreno vreme polazak za San Marino. Po dolasku obilazak najstarije i najmanje Republike na svetu smeštene na padinama prelepe planine Titan. Po dolasku razgledanje grada : Bazilika Sv. Marina, datira iz 19.veka i čuva relikvije sveca zaštitnika ovog grada, Gradska većnica, kule San Marina: Guaita iz XI veka, Cesta iz XIII veka i Montale XIV vek. Šetnja trgovačkim kvartom istoimenog glavnog grada uz razgledanje fantastične tvrđave Roka. Odlazak do palate Kapetana na Trgu Republike sa kojeg se pruža sjajan pogled na okolinu. Slobodno vreme. Povratak u Rimini. Noćenje.
4.dan RIMINI – GRADARA – URBINO – RIMINI
Doručak. Slobodno vreme u Riminiju ili fakultativni izlet do Gradare i Urbina. Gradara se nalazi u regiji Marke, poznata je po srednjovekovnom dvorcu u kome još uvek živi i prepričava se leganda o tragičnoj ljubavi izmedju Frančeske i Paola. Njihova ljubav prikazana je na mnogim platnima, i slikarskim i filmskim. Mnoge stranice su ispisane o njima. Ovekovečeni su i u belom mermeru, u vecnom zagrljaju – čuvena Rodenova skulptura “Poljubac”. U dogovoreno vreme skup putnika i polazak prema Urbinu, rodnom gradu čuvenog italijanskog slikara Rafaela Santija. Po dolasku obilazak grada : Duždeva palata, Duomo, Trg Republike, rodna kuća i spomenik Rafaelu Santiju…Slobodno vreme. U večernjim časovima povratak u hotel. Noćenje.
5.dan RIMINI – BOLONJA – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka Bolonji – glavni grad pokrajine Emilia Romanja sa najstarijim univerzitetom u Evropi. Po dolasku u Bolonju panoramski obilazak grada: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Palata Banki, Palata Notai, Palata Akursio, Trg Mađore. Tokom Napoleonovih ratova, Bolonja je bila deo njegove Kraljevine Italije, da bi potom ponovo bila deo Papske države. 1859. godine došlo je do pripajanja ove oblasti novoosnovanoj Italiji. Odmah je osnovana pokrajina Emilija-Romanja sa Bolonjom kao središtem. Tek u 20. veku Bolonja se uspela razviti u visokorazvijen grad Italije. U kasnim popodnevnim časovima polazak ka Srbiji. Noćna vožnja.
6.dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim prepodnevnim časovima.

Uslovi plaćanja – Rimini – Prvi maj – Proleće 2024

Aranžman obuhvata:
• Prevoz turističkim autobusom (tv,video i audio oprema, klima), • Tri noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u Riminiju u hotelu sa 3*,
• Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
• Razgledanja i obilaske prema programu,
• Usluge turističkog vodiča tokom putovanja,
• Agencijske usluge

Aranžman ne obuhvata:
• Individualne troškove,
• gradsku komunalnu taksu u Riminiju: za hotele sa 3* – 2€ dnevno, a za hotele sa 4* – 3,50€ dnevno i plaća se na recepciji hotela,
• Međunarodno zdravstveno osiguranje (za osobe do 19 godina 562,00 dinara, od 19 do 70 godina 842,00 dinara i od 70 do 86 godina 1.685,00 dinara)

Fakultativne izlete (deca 2-12 godina ostvaruju popust):
• Pešako razgledanje Riminija 15€ odrasli, gratis deca do 12 godina
• San Marino – Ravena 25€ odrasli, 15€ deca do 12 godina
• Gradara i Urbino – 30€ odrasli, 20€ deca do 12 godina

Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na 4 jednake rate čekovima građana;
3) platnim karticama (Dina, Visa, Master, Maestro, American Express);

Dodatne napomene – Rimini – Prvi maj 2024

Lokacija hotela:
Hotel sa 3* se nalazi u širem centru Riminija. Svaka soba ima TV, telefon i kupatilo. Tačan naziv hotela biće saopšten najkasnije 10 dana pre putovanja.
Smeštaj u nekom od navedenih hotela ili sličnom:
Hotel Hotel Kennedy 3* – Marina Centro – https://www.hotelkennedy.com/en/ ; Hotel Fantasy 3* – Marina Centro https://www.hotelfantasyrimini.it/; Hotel Vannucci 3*- hotel se nalazi u centralnom delu Riminija koji se zove Marina Centro https://vannuccihotel.it/en/

 

Kalkulacija je rađena za najmanje 40 putnika

NAPOMENA
Agencija ne snosi odgovornost za nedobijanje vize i u tom slučaju smatra se da je putnik odustao od putovanja i podleže troškovima otkaza putovanja prema Opštim uslovima. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u koju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Cenovnik br.1 od 26.10.2023.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencije Plana Tours Plus licenca OTP 222/2021 kategorija A od 1.12.2022.

POPUSTI I DOPLATE – Rimini – Prvi maj 2024

Doplate i popusti:

• Deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 15 €,
• Doplata za 1/1 sobu 100€,
• Putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 50€,

Fakultativni izleti (deca 2-12 godina ostvaruju popust):
• Pešako razgledanje Riminija 15€ odrasli, gratis deca do 12 godina
• San Marino – Ravena 25€ odrasli, 15€ deca do 12 godina
• Gradara i Urbino – 30€ odrasli, 20€ deca do 12 godina

Postavite Pitanje