Sarajevo – Trebinje – Mostar – Proleće 2024 – 5 dana 2 noćenja – Polazak iz Niša

od 99€ Najmanja moguća cena po osobi

Uživajte u nezaboravnom Sarajevu i okolini tokom jednog prolećnog vikenda. Posetite čarobnu Baščaršiju, mostove na Miljacki i različite delove grada poput Alipašinog polja i Grbavice. Provedite vreme istražujući znamenitosti poput Marijinog dvora, Skenderije, Narodnog pozorišta i drugih kulturnih spomenika. Uživajte u lokalnim ukusima, poput tradicionalnih ćevapa. Nastavite putovanje do Trebinja, gde možete posetiti Hercegovačku Gračanicu, mesto Jovana Dučića, i istražiti istorijske znamenitosti poput starog grada, Saborne crkve i manastira Tvrdoš. Dalje, otkrijte Počitelj, Mostar i Blagaj sa svojim jedinstvenim arhitektonskim nasleđem i prirodnim lepotama, uključujući Stari most i izvor reke Bune. Program završava povratkom u Beograd, obezbeđujući vam nezaboravan doživljaj Sarajeva i okoline tokom proleća.

Program putovanja – Sarajevo Trebinje Mostar – Proleće 2024

 

1. dan BEOGRAD – SARAJEVO
Polazak iz Beograda u 23.00h (podložno promeni) ispred muzeja 25.Maj – Kuća cveća. Putovanje prema Republici Srpskoj preko Loznice, Sokolca i Pala sa usputnim pauzama radi odmora.
2. dan SARAJEVO – TREBINJE
Dolazak u Sarajevo u ranim jutarnjim časovima. Po dolasku obilazak grada: Baščaršija, mostovi na Miljacki, Alipašino polje, Grbavica, Marijin dvor, Skenderija, Narodno pozorište, Gradska većnica, Inat kuća,Trg Sebilj, Kazandžiluk ulica, Baščaršijska džamija iz XVI veka, stara pravoslavna crkva, jevrejski hram i sinagoga. Slobodno vreme za porciju ćevapa. Fakultativno: odlazak na Vrelo Bosne. U popodnevnim časovima polazak za Trebinje. Dolazak u Trebinje u večernjim časovima. Smeštaj u hotel. Noćenje.
3. dan TREBINJE
Doručak. Odlazak u posetu Hercegovačkoj Gračanici – mauzoleja pesnika Jovana Dučića. Nastavak puta prema gradu. Razgledanje u pratnji lokalnog vodiča, odlazak do starog grada: Šetnja uskim ulicama starog grada: Sahat-kula, gradske zidine sa topovima, trgovima i Kastelom, Trg pesnika sa platanima koji su simbol grada, Saborna crkva Preobraženja Gospodnjeg, Dučićev i Njegošev spomenik Anđelkina kapija. Fakultativno: obilazak manastira Tvrdoš. Slobodno vreme. Noćenje.
4. dan TREBINJE – POČITELJ – MOSTAR – BLAGAJ
Doručak. Napuštanje hotela. Putovanje do Počitelja – grad star vekovima, koji se zahvaljujući svojoj arhitekturi koja čuva tajne prošlosti opravdano našao na Uneskovoj listi svetske kulturne baštine. Veruje se da je Počitelj sagradio čuveni kralj Stefan Tvrtko I 1383. godine, a poznato je da je reč o značajnom srednjovekovnom administrativnom centru. Nastavak putovanja do Mostara. Obilazak grada: Stari most, kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula, Kriva ćuprija. Mogućnost ostanka u Mostaru ili fakultativni obilazak Blagaja. Fakultativno: Nakon razgledanja Mostara nastavljamo putovanje do Blagaja. Poseta izvorištu reke Bune, najvećem kraškom izvoru u Evropi. Pauza za uživanje na izvorištu. Slobodno vreme za ručak, kafu, fotografisanje. Polazak za Beograd. Putovanje sa pauzama po potrebi radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.
5.dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

Uslovi plaćanja – Sarajevo – Proleće – Sretenje – Prvi Maj

Aranžman obuhvata:
• Prevoz turističkim autobusom (sa klima-uređajem, te audio i video-opremom),
• Smeštaj u hotelu 3*– Trebinje sa na bazi 2 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama sa twc-om,
• Usluge lokalnog vodiča po programu,
• Usluge licenciranog vodiča / pratioca,
• Troškove organizacije putovanja.

Aranžman ne obuhvata:
• Individualne troškove,
• Fakultativni odlazak na Vrelo Bosne 8 €,
• Fakultativni izlet: Manastir Tvrdoš 5 €,
• Fakultativni obilazak Blagaja 5 €,
• Međunarodno zdravstveno osiguranje

/ MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA ZA REALIZACIJU FAKULTATIVNIH IZLETA 25 OSOBA /

Mogući načini plaćanja:
1) 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja;
2) 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake 4 rate čekovima građana;
3) Platnim karticama (Dina, Visa, Master, Maestro, American Express);

Napomene Sarajevo Mostar Trebinje

Smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom:
*Hotel IN 3* – Trebinje – Moderan hotel koji se nalazi u centru grada. Raspolaže podzemnom garažom, liftom, restoranom za potrebe gostiju, a njegovi kapaciteti omogućavaju smještaj manjih ekskurzija, sportskih klubova, domaćih i stranih turista. Svaka soba poseduje kupatilo, fen, klima uređaj, TV, internet. Više o hotelu na: https://hotelintrebinje.com
*Hotel Viv 3* – Trebinje – Otvoren je 2005. godine. Nalazi se u samom centru grada, na putu za najatraktivniju lokaciju, manastir Hercegovačka Gračanica. Sve sobe su klimatizovane, imaju kupatilo u italijanskom stilu i internet pristup. Ispred hotela nalazi se parking za 10 do 15 automobila. U neposrednoj blizini je i čudesni Dubrovnik koji privlači posetioce iz celog sveta. Hotel je na samo 25 kilometara od aerodroma Ćilipi i na 45 kilometara od aerodroma Tivat. https://viv.xtadia.com
*Hotel Leotar 4* – Trebinje – Smešten u bujnom okruženju u centru Trebinja, sa veličanstvenim pogledom na Stari grad, nedavno renovirani hotel Leotar nudi luksuzan smeštaj i sve neophodne sadržaje. Ovaj hotel u mediteranskom stilu takođe je pogodan i za boravak sportskih klubova, učeničkih ekskurzija i organizovanih turističkih grupa. Dva restorana nude lokalnu i internacionalnu kuhinju, kao i veliki izbor pića, uključujući i odlična lokalna vina. U prizemlju se nalazi klimatizovan restoran koji može primiti do 200 ljudi. Na drugom spratu se nalazi restoran za 86 ljudi. http://www.hotelleotar.com

 

Minimum za realizaciju putovanja je 45 putnika.

 

Cenovnik br. 1 od 11.12.2023.

 

Uz ovaj program važe Opšti uslovi organizatora putovanja turističke agencija Plana Tours Plus licenca OTP 222/2021 kategorija A od 01.12.2022.

Popusti i doplate – Proleće Sarajevo

• deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 10 €,
• doplata za 1/1 sobu 40 €.

Postavite Pitanje