noscript

Vila Christos – Gerakini – Leto 2020

od 88€ Najmanja moguća cena po osobi

Novijeg je datuma i nalazi se u mirnom delu Gerakinija na oko 30m od obale, a na 150m od uredjenog dela plaže. Izuzetno komforni i kompletno opremljeni duplexi za 3-6 osoba se nalaze u prizemlju i na prvom spratu. Svi imaju TV i klima uredjaj čije je korišćenje uključeno u cenu. Svaki duplex ima svoje parking mesto. Svakako jedan od najlepše uređenih i najluksuznijih smeštaja iz naše ponude.

Cenovnik Program Putovanja

Program putovanja Vila Christos Gerakini Leto

 

Sopstveni prevoz

Za goste koji koriste sopstveni prevoz ne postoji niti doplata niti dinarski deo aranžmana. Gosti se po dolasku u letovalište javljaju predstavniku koji ih smešta u studije/apartmane.

Autobuski prevoz

Za prevoz se koriste udobni visokopodni i spratni luksuzni turistički autobusi sa TV/VIDEO i klima uređajem. Po dolasku gostiju u letovalište, goste sačekuju predstavnici koji gostima prevoze prtljag od autobusa do ispred kuće. Transferi, do i od Novog Sada, do i od Beograda, odnosno do i od mesta priključenja autobusu na relaciji Subotica-Novi Sad-Beograd-Niš- Sitonija, mogu biti organizovani minibusom, kombijem ili putničkim automobilom, a u zavisnosti od broja putnika. Polazak je dan ranije u odnosu na prvi dan korišćenja apartmana. Polazak iz Beograda je u 19:00. Okvirno vreme polaska iz ostalih mesta je navedeno u tabeli, tačno vreme polaska će biti potvrđeno pre polaska na put. Povratak iz letovališta je u 18:00. Raspored sedenja u autobusu je određen redosledom prijave. Ukoliko stranke imaju želju da odaberu sedište, to je moguće uz doplatu od 8 eur-a po osobi u dinarskoj protivvrednosti po kursu na dan uplate. O detaljima ove usluge se možete informisati na internet stranici.

Uslovi Plaćanja

Uslovi plaćanja Vila Christos  Gerakini Leto

 

Program putovanja obuhvata:

 • smeštaj u odabranoj kući, na bazi najma smeštaja, za odabrani broj noćenja
 • prevoz u slučaju da se radi o paket aranžmanu (cena sa zvezdicom *) ili u slučaju da je prevoz posebno doplaćen (ukoliko za određeni datum nije postojala ponuda paket aranžmana).

Program putovanja ne obuhvata:

 • zdravstveno putno osiguranje
 • fakultativne izlete u organizaciji lokalnog partnera u Grčkoj
 • ostale nepomenute troškove Cenovnik br.2 važi od 18. februara do objave sledećeg zvaničnog cenovnika

Uslovi i način plaćanja apartmanskog smeštaja

Rezervacija se smatra konačnom prilikom uplate 30% od celokupnog iznosa aranžmana. Preostalih 70% od celokupnog iznosa aranžmana potrebno je uplatiti najkasnije do mesec dana pre polaska na put.

Dinamika plaćanja

 •  UPLATA U CELOSTI pre putovanja. Popusti koji se na ovaj način ostvaruju opisani su pod stavkom “specijalni pokloni”.
 •  UPLATA NA RATE uz akontaciju od 30%. Sve rate se obračunavaju u EUR-ima a naplaćuju u dinarskoj protivvrednosti na dan dospeća rate i dospevaju najkasnije do 15-og u mesecu.
  ČEKOVIMA na do 8 MESEČNIH RATA BEZ UVEĆANJA, s tim da poslednja rata dospeva najkasnije 15.10.2020. Iznos pojedinačne rate bi bio obračunat u eurima, a stvarna naplata bi bila u kešu ili čekovima u dinarskoj protivvrednosti po kursu na dan donošenja ili dospeća rate, najkasnije svakog 15-og u mesecu. Za rate koje dospevaju tokom ili posle iskorišćenog aranžmana, neophodno je deponovanje čekova u agenciji najmanje 15 dana pre polaska na put.
  ČEKOVIMA na do 10 MESEČNIH RATA, s tim da poslednja rata dospeva najkasnije 15.12.2020. uz mesečno uvećanje od 2% rata koje dospevaju tokom ili nakon polaska na putovanje. Za rate koje dospevaju tokom ili posle iskorišćenog aranžmana, neophodno je deponovanje čekova u agencija najmanje 15 dana pre polaska na put.
  preko ADMINISTRATIVNE ZABRANE na do 10 MESEČNIH RATA BEZ KAMATE s tim da poslednja rata dospeva najkasnije 15.12.2020. Rata se obračunava u eurima, a stvarna naplata se vrši u dinarskoj protivvrednosti po kursu na dan uplate.
 • PLATNE KARTICE Visa, Master, Dina i Maestro. Ukoliko kreditnom karticom izvršite plaćanje u celosti i ostvarićete popust koji se odobrava za uplatu u celosti bez dodatnog gotovinskog popusta.

Najam studija/apartmana

Cene su za najam studija/apartmana za navedeni broj noći i maksimalan broj osoba bez obzira na uzrast. Pored navedenog broja osoba bez posebne doplate i bez sopstvenog ležaja može boraviti dete do 6 godina. Dete starije od 6 godina, a mladje od 12 godina može boraviti pored maksimalnog broja osoba u apartmanu bez sopstvenog kreveta uz doplatu od 5eur/danu. Postoje kuće u kojima boravak više od maksimalnog broja osoba nije moguć ni uz doplatu. Pored takvih kuća, ovo nije moguće ni u 1/2+1, 1/2+2,1/3+1 ,1/4 studijima, 1/4+1 apartmanima, 1/5+1 duplexima.

Maksimalan broj osoba

Maksimalan broj osoba predstavlja broj osoba koji može boraviti u određenom tipu smeštaja. Prilikom prijave se navode imena svih putnika koji će boraviti u odredjenom studiju ili apartmanu. Iako je cena izražena po studiju/apartmanu, ista je obračunata za tačno odredjen broj osoba u odredjenom studiju/apartmanu i ovaj uslov se mora poštovati kako prilikom prijave tako i kasnije tokom boravka.

Paket aranžmani

Cena sa zvezdicom * predstavlja cenu paket aranžmana i izražena je po osobi. Uključuju smeštaj u izabranoj kući u odredjenom tipu smeštaja i autobuski prevoz. Cena paket aranžmana je ista iz svih mesta garantovanog polaska autobuskog prevoza na Sitoniju, osim za polaske iz Niša gde se cena umanjuje za 10 eur-a po osobi. Doplata za jednokrevetni studio iznosi 50% ukupne cene paket aranžmana. Na cene paket aranžmana, odnosno cene sa zvezdicom* se bez obzira na način plaćanja ne mogu odobravati popusti za rane rezervacije, kao ni gotovinski popust, niti se mogu odobravati specijalni pokloni.

Spajanje smena

Gosti koji koriste autobuski prevoz i spajaju dve smene plaćaju cenu paket aranžmana za jednu smenu i cenu najma smeštaja za narednu smenu boravka. Gosti koji koriste sopstveni prevoz plaćaju zbir cena za obe smene, s tim što im se odobrava popust u visini od 8%. (Ovaj popust se ne može sabirati sa ostalim popustima, već se odobrava samo u slučaju da ga putnici nisu ostvarili uplatom u celosti.) Popust ne važi u kućama koje nisu na popustu.

Smene sa nestandardnim trajanjem – 14, 15 , 16, 17 ili 18 noćenja

Za ograničeni deo kapaciteta je moguće tzv. “sečenje smena” odnosno produženje boravka korišćenjem jedne cele smene i uvek isključivo polovine druge smene. Obračun takvog nestandardnog trajanja boravka vrši se sabiranjem pune cene smene koja se koristi u punom trajanju i polovine cene smene u kojoj se koristi samo polovina standardnog broja noćenja za tu smenu. Aranžmani sa nestandardnim trajanjem su rezervisani za goste sa sopstvenim prevozom i odobravaju se za najraniji početak letovanja od 19.juna zaključno sa najkasnijim završetkom letovanja 30.avgusta.

Sopstveni prevoz

Za goste koji koriste sopstveni prevoz ne postoji niti doplata niti dinarski deo aranžmana. Gosti se po dolasku u letovalište javljaju predstavniku koji ih smešta u studije/apartmane.

Autobuski prevoz

Za prevoz se koriste udobni visokopodni i spratni luksuzni turistički autobusi sa TV/VIDEO i klima uređajem. Po dolasku gostiju u letovalište, goste sačekuju predstavnici koji gostima prevoze prtljag od autobusa do ispred kuće. Transferi, do i od Novog Sada, do i od Beograda, odnosno do i od mesta priključenja autobusu na relaciji Subotica-Novi Sad-Beograd-Niš- Sitonija, mogu biti organizovani minibusom, kombijem ili putničkim automobilom, a u zavisnosti od broja putnika. Polazak je dan ranije u odnosu na prvi dan korišćenja apartmana. Polazak iz Beograda je u 21:00. Okvirno vreme polaska iz ostalih mesta je navedeno u tabeli, tačno vreme polaska će biti potvrđeno pre polaska na put. Povratak iz letovališta je u 18:00.

Dodatne Napomene

Napomene Vila Christos  Gerakini Leto

 

Najam studija ili apartmana

Početak boravka je najranije u 14:00h prvog dana, a završava se najkasnije u 10:00h poslednjeg dana smene/boravka. Cena uključuje troškove električne energije, tople i hladne vode, korišćenja inventara, komunalnu taksu i porez. Sastavni deo inventara je posteljina (promena jednom u toku smene) ali ne i peškiri, toalet papir, sapuni, sredstva za održavanje čistoće ili pranje posudja. U toku boravka, gosti sami iznose smeće i održavaju čistoću a u obavezi su na domaćinski odnos prema inventaru i opremi kao i na poštovanje kućnog reda. Eventualne štete, prouzrokovane nepažnjom, treba prijaviti domaćinu ili predstavniku i iste nadoknaditi. U određenim objektima vlasnici kuća/apartmana uzimaju jedan pasoš prilikom dolaska kao garanciju naplate eventualne štete. Pojedini standardi izgradnje i opremanja smeštajnog objekta i jedinica nisu adekvatni našim, na čega Organizator nije mogao imati uticaja. Kuhinje su, većinom, opremljene samo elementarnim inventarom za pripremanje, konzumiranje i čuvanje hrane sa time da je frižider, većinom, od 140 litara odnosno mali, a rešo najčešće sa dva grejna tela, bez rerne. Kupatila su uvek sa tušem (sa ili bez tuš kade), sa odvodnim cevima malih profila i ponekad skromnih dimenzija. Kao i u većini delova Grčke, voda ni na Halkidikiju nije za piće. Na kvalitet, boju i izgled vode iz vodovoda vlasnici kuća ne mogu imati uticaja. Lokalni vodovod garantuje tehničku ispravnost vode za potrebe održavanja lične higijene. U nemogućnosti da u opisima objekata detaljno navede sve karakteristike svih smeštajnih jedinica, Organizator predlaže da korisnici usluga zatraže precizne informacije o istima, pre prijave za izabrani studio ili apartman.

Mapa

Postavite Pitanje

Polja označena sa * su obavezna

Pošaljite pitanje ili rezervaciju putem forme, nakon čega će Vas naše kolege kontaktirati. Na sve upite odgovaramo u što kraćem roku. Ukoliko želite hitan odgovor uvek nas možete pozvati na gore prikazani broj.

Mali raj za letovanje u 2020 – Gerakini, Sitonija!

Gerakini je mestašce koje se nalazi u samom srcu zaliva Toroneos koji je deo Egejskog mora, na  početku Sitonije. I ovde je priroda pokazala svoju magiju podarivši mu prelepe plaže i more, borove šume i fenomenalan pogled na moćan planinski masiv koji se izdiže iznad zaliva.

Ovaj gradić je jedno od najstarijih turističkih destinacija na Halkidikiju. Mesto je turistički razvijeno i ovdje možete naći neke od većih i luksuznijih hotela na Halkidikiju, ali isto tako i manje apartmane i kuće. Iako se radi o malom mjestu ne morate da brinete oko namirnica jer postoji nekoliko manjih marketa, a u okviru mini tržnog centra restoran brze hrane (giros), nekoliko butika, mini-market, odličnu poslastičarnicu. Manjih marketa ima i u okviru nekih hotela.

Mesto je usko, ali veoma dugačko, oko 3km i uz more postoji šetalište koje nije pretrpano pa na njemu možete uživati u mirnim večernjih šetnjama sa svojom porodicom. Kako biste se uveče zabavili možete posetiti neki od luksuznih hotela u mestu gde možete uživati u bogatim programima koji nisu namenjeni samo gostima hotela, već i posetiocima sa strane.

Gerakini je ušuškan između dva prsta pa nema puno vetra i idealno je za porodice sa manjom decom.

Plaža u Gerakiniju je, sa kraćim prekidima, duga nekoliko kilometara i uglavnom je peščana, ali boja mora nije tirkizna kao na većini drugih plaža na Sitoniji. Razlog tome je nešto tamniji pesak na dnu mora. Sadržaja na plaži ne manjka, od ležaljki i suncobrana, do taverni, kafića i sportova na vodi. Kao i kod većine destinacija, prava stvar je ako dolazite automobilom ili iznajmite neki u rent-a-car agenciji. Ovo se posebno odnosi na goste kojima malo turističkog sadržaja u Gerakiniju nije dovoljan.

Odavde možete krenuti u istraživanje kako Sitonije, tako i Kasandre, a ni Solun nije predaleko. A onda vam ni mesec dana ne bi bilo dovoljno za odmor! Za večernje šetnje vam preporučujemo Poligiros, do kojeg vodi odličan put u dužini od 15km kilometara. Poligiros nije na obali, nalazi se na 500-600m nadmorske visine, pa u njemu možete uživati malo u neturističkom ambijentu, autentičnoj grčkoj atmosferi. Iz Poligirosa se pruža lep pogled na Kasandru, Sitoniju i zaliv.

Mesto ima lep centar, sa puno kafića i restorana, malim parkom za decu i nešto povoljnijim cenama nego turističkim mestima na obali. U Poligirosu možete uživati u interesantnoj arhitekturi i svežim večerima jer je mesto na većoj nadmorskoj visini, okruženo borovom šumom.

Nea Mudanja je takođe udaljena 10-15 minuta vožnje, veoma je živa tokom večeri, naročito šetalište uz more koje je načičkano restoranima i kafićima, odlična je za snabdevanje pa vam preporučujemo da obiđete i ovo mesto.

Kada su lepe plaže u pitanju, tu već treba da se uputite na drugu stranu, da zađete dublje u Sitoniju. Od Nikitija pa nadalje, prema Neos Marmarasu skoncentrisano je mnogo fenomenalnih plaža, onih koje se ubrajaju u najlepše ne samo na Sitoniji nego u čitavoj severnoj Grčkoj. To su Agios Ioannis, Kalogria, Koviou, Lagomandra… Zapadna obala Sitonije vam je takođe blizu i čuvene plaže Trani Amuda, Lagonisi, Karidi… Inače, Nikiti je od Gerakiniija udaljen svega 25km. U povratku sa plaža možete svratiti u Nikiti ili Metamorfosi koji imaju lepu većernju atmosferu.

Plaža je dovoljno dugačka i široka da na njoj nikada nema gužve, a nema ni problema za parkiranje. Ko traži miran i opušten odmor bez gužve, Gerakini bi mogao da bude pravi izbor.

Gerakini je jedna od najstarijih turističkih destinacija na Halkidikiju i samim tim, obzirom na dug razvoj, ovde se mogu naći neki od najvećih hotela Sitonije ali i veliki broj vila i apartmana.  Ovde ima dovoljan broj supermarketa i drugih turističkih sadržaja, dok je najveće bogatstvo Gerakinija preko 6km duga peščana plaža. Plaža je uređena sa suncobranima i ležaljkama, barovima i kafeima, dakle svako može pronaći nešto za svoj ukus 🙂