noscript

Vila Mavroudis – Kalitea – Leto 2019

od 190€ Najmanja moguća cena po osobi

VIla Mavroudis – Kalitea: Vila se nalazi na 300m od centra Kalite. Na raspolaganju su 1/3 i 1/2 studija. Svaka soba ima terasu, tv, opremljenu kuhinju i wifi. Korišćenje klima uređaja je uključeno u cenu aranžmana i ne doplaćuje se.

Cenovnik Program Putovanja

Program putovanja Vila Mavroudis – Kalitea – Leto

 

Polazak u kasnim večernjim časovima 23:30 sa parkinga kod Prokopa. Početak sa žurkom upoznavanja u busu. Noćna vožnja kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku. Dolazak u Kaliteu u popodnevnim satima (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima).

Kalitea: U popodnevnim satima stižemo u Kaliteu. Smešanje u sobe. Devet noćenja u Kalitei. Tokom boravka u Kalitei imaćete prilike da fakultativno posetite: najbolje plaže na prvom prstu Halkidikija, da obiđete Solun i Aqua Park u blizini Soluna, večernje izleske u Hanioti i Pefkohori. Ukoliko bude dovoljno zainteresovanih moguće je organizovati i krstarenje do drugog prsta Halkidikija. U toku boravka u Kalitei organizovaćemo dnevne žurke u Almyra beach baru a za večernje sate rezervisana je poseta najboljim klubovima na severu Grčke.

Napuštamo apartmane i sobe. Slobodno vreme do popodnevnih časova i polazak za Srbiju. Vožnja preko Grčke i Makedonije uz usputne pauze za odmor i osveženje.

Nastavak putovanja preko Makedonije i Srbije i dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima).

Uslovi Plaćanja

Uslovi plaćanja Vila Mavroudis – Kalitea – Leto

 

Gotovina

Depozit 3000RSD prilikom rezervacije, II rata 50€ dve nedelje nakon prijave, ostatak najkasnije do 15 dana pre početka aranžmana.

Čekovi građana

Mogućnost plaćanja u ratama do kraja 2019. Godine bez kamate.

Preko računa

Uz profakturu izdatu od strane agencije koja mora biti realizovana do 7 dana od datuma izdavanja.

Cena aranžmana uključuje:

  • 9 noćenja u izabranom smeštaju
  • Autobuski prevoz na relacijama prema programu (audio, video, A/C, TV i dvd)
  • Usluge predstavnika agencije na destinaciji Kalitea
  • Organizaciju putovanja u celini

Cena aranžmana ne uključuje:

  • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje
  • Fakultativne izlete na destinaciji
  • Individualne troškove putnika.
  • Boravišna taksa (zavisi od odluke grčkog parlamenta), 0,5€-1€ po danu po smeštajnoj jedinici u zavisnosti od kategorizacije.
Dodatne Napomene

Dodatne napomene Vila Mavroudis – Kalitea – Leto

 

Rok za prijavljivanja je 10 dana predpolazak na putovanje. Aranžman je rađen na bazi minimum 40 prijavljenihputnika.

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana pre puta.

Halkidiki je poluostrvo na severu Egejskog mora. Na samo 680 km od naše prestonice predstavlja idealnu lokaciju za letovanje. Veliki izbor destinacije na prvom manjem poluostrvu Kassandra koje je poznato po prelepim plažama i odličnom  noćnom provodu omogućava turistima iz naše zemlje da jako brzo stignu do po grcima “Najlepše regije” za odmor. Koliko je ova regije poularna mežu samim građanima Črke najbolje se oslikava kroz frazu koju oni često koriste  “There is nothing like Halkidiki

Kalitea Halkidiki je destinacija gde je Puzzle započeo svoju odiseju letovanja. Na 80km od Soluna, na istočnoj strani poluostrva Kassandra, na dugačkim peščanim plažama, okružena borovim šumama leži jedna od najvećih tajniHalkidikija, Kaltea. U njoj možete naći najveće i najluksuznije hotele na severu Grčke, fantastične uvale i plaže. Plaža Kalitea je među najposjećenijim i dobro organizovanim plažama Halkidikija. Kristalno čisto more i bujna vegetacija nude idealno okruženje za sve posetioce. Plaža poseduje nestvarnu boju peska i zapanjujuće čistu vodu. Plaži se pristupa kratkim hodom od sela Kalitea. Plaža pruža za svakog po nešto: Jedan deo plaže je ispred luksuznih hotela tako da ukoliko želite mir, odmor i fantastičnu uslugu možete se stacionirati ovde. Drugi deo plaže je “duvlji” i za one koji žele netaknutu prirodu pravo mesto. I treći nama najzanimljiviji deo je party beach koji je naš stacionar. U beach baru Almira provodimo najviše vremena i 99% posetilaca ovog bara su mladi ljudi.

Kalitea u prevodu “lep pogled”svoje ime je dobila po prelepim vidikovcima koje poseduje i iz čijih taverni, barova i restorana se pruža divan pogled na zaliv i drugi prst halkidikija Sitoniju. Ono što je takođe karakteristika ovog mesta je Noćni Život. Kompetan noćni život Soluna se u toku letnjih meseci seli u ovo mesto. Zbog svoje blizine Solunu, još osamdesetih godina vlasnici najvećih klubova ovog grada su izabrali Kaliteu kao mesto gde će izgraditi svoje klubove za letnju sezonu. Čitav Solun se iz tog razloga seli u toku letnjih meseci u Kaliteu naročito vikendima kada su kolone vozila u večernjim satima i po nekoliko kilometara a svi hrle ka Kalitei u želji za fantastičnim provodom. Pored Solunaca tu su i turisti koji daju dodatni pečat provodu na ovom mestu a i sami Solunci Kaliteu nazivaju party prestonicom čitave Halkidiki regije. Dakle, tokom dana kompletna zabava je skoncentrisana u “beach” barovima na plaži “and when the sun goes down” selimo se u neki od velikih klubova od kojih svaki prima po 2500-3000 ljudi.

Od pojave paket aranžmana 1970.-ih Kalitea je postala najpopularnija destinacija zahvaljujući bledim peskovitim plažama i čistom plitkom moru. Uobičajeni nizovi ležaljki prostiru se plažom koja nudi sve vrste sportova na vodi koje bi turista mogao poželeti.

Za one više naklonjene kulturi postoje organizovane posete nekoliko arheoloških nalazišta otkrivenih u toj oblasti uključujući svetilište Amon Zevsu iz 4 veka, sa ostacima hrama i oltara i Svetilište Dionisu i Nimfama, gde je kameno stepenište urezano u stenu sa pećinom ispod njega.

Jedan od najznacajnijih hramova koji je otkriven na Halkidikiju je taj Zeusa Amona, koji je otkriven 1969. prilikom izgradnje hotela, kada je došlo do delimicnog uništenja osnove (kripida) hrama. Taj hram se nalazi u Kalitei i hotel koji je napravljen u njegovoj blizini nosi njegovo ime i dominira plažom ovog mesta. Arheološka ispitivanja koja su nastavljena u narednim godinama, 1970, 1971 i 1973 pokazala su da su na ovom delu poluostrva Kasandra u drugoj polovini VIII veka pre n.e., kolonisti iz grada Afitis sa Evije podigli hram Dionisu kojeg su obožavali zajedno sa Nimfama, u pećini ispod stene na jugozapadnom obronku sela. Obožavanje u pecini , gde su vernici dolazili uklesanim stepeništem, nastavilo se i tokom narednih vekova sve do II veka pre n.e.

Na ravnici, u severnom delu mesta Kalitea, podignut je pred kraj V veka pre n.e. hram boga egipatskog porekla Zeusu Amona. U početku, pred kraj V veka pre n.e. sagrađen je kameni oltar, a kasnije u drugoj polovini IV veka pre n.e., pored oltara je sagrađen hram dorskog stila okružen stupovima sa kamenim pervazom (gornji deo), koji je krajem III i pocetkom II veka pre n.e., nakon štete koju je hram doživeo, zamenjen mermernim. Krov su krasili glineni crepovi, reljefni i ofarbani. Hram je moguce projektovati zahvaljujuci arhitektonskim elementima koji su pronađeni.

Tokom rimskog perioda (I-II vek n.e.) hram je iznova građen, od njegovih materijala su sagrađeni na južnom, užem delu dve stepenaste gracevine (kerkide), dok je između njih na starom oltaru sagrađen novi, manji oltar. Vernici su verovatno sedeći na otvorenom prostoru, pratili događanja. Na osnovu arheoloških nalaza da se zaključiti da je rimski period hrama trajao sve do perioda naslednika Konstantina Velikog, kada je najverovatnije hram potpuno uništen. Deo staro-hrišcanskog kupatila koje iskopano na severnom kraju sela, verovatno je u vezi sa nastavkom obožavanja u prvim hrišcanskim vekovima, kao i u kasnijem srednje-vizantijskom periodu. Napuštanju hrama sledilo je razgrađivanje ruševina od strane monaha ruskog manastira Pantelejmon, čijoj je parohiji pripalo ovo područje.

Cena je garantovana za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije.U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja.“Special travel agency” zadržava pravo da propiše i drugačije uslove plaćanja za pojedine ponude, kao i za zaposlene u firmama sa kojima zaključi ugovor. Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja agencije “Special travel agency” uskladjen sa YUTA standardom.

Mapa
Popusti

Popusti i doplate Vila Mavroudis – Kalitea – Leto

 

*Doplata za polazak iz Novog Sada 7€. Polazak iz NS će biti realizovan ako bude min 15 osoba.
*Umanjenje za polazak iz Niša je 7€.
*Za sopstveni prevoz cena se umanjuje 30€

 

Postavite Pitanje

Polja označena sa * su obavezna

Pošaljite pitanje ili rezervaciju putem forme, nakon čega će Vas naše kolege kontaktirati. Na sve upite odgovaramo u što kraćem roku. Ukoliko želite hitan odgovor uvek nas možete pozvati na gore prikazani broj.

Za nezaboravni provod u Kalitei – Leto za mlade 2020!

Kalitea je svetski poznata destinacija na Kasandri, na Halkidikiju koju svake godine posećuje više hiljada mladih ljudi koji žele da dožive njen uzbudljiv noćni život. Odvojite vreme da posetite neko od arheoloških nalazišta (Zevsov hram, Kapela Sv. Pantelejmona, Hram Boga Dionisa i Nimfe) ili uživajte u kristalno čistom Egejskom moru i peskovitim plažama. Odavde se pruža neverovatan pogled na drugi prst Halkidikija, bajkovitu Sitoniju.

Kalitea – odličan izbor za mlade i sinonim za dobar provod!

Izbor apartmana i hotela je veliki jer je danas Kalitea moderan i razvijen turistički centar Kasandre. Brojni barovi na plaži i diskoteke centar su zabave i noćnog života i čine Kaliteu veoma popularnom među mlađom populacijom. Međutim ovo je odlična destinacija i za porodični odmor obzirom na postepeni ulazak u more i brojne sadržaje koji se ovde mogu naći, kako za decu, tako i za odrasle.