Kontinentalna Grčka

Kontinentalna Grčka je ne manje atraktivna i zanimljiva od Ostrvske Grčke.
Magični Epir okupan u mirnim tonovima Jonskog mora, grčki Karibi oličeni u bezbrojnim uvalama Sivote, Parga kao grad istorije, prošlosti, ljubavi, savršene plaže Vrahosa
Sa druge strane kopna Grčke leži, nama tako “domaća” Olimpska regija. Koliko god puta da izgovorimo Paralija, Leptokarija, Olympic BeachNei Pori ili Platamon, uvek ćemo prvo pomisliti na prostrane plaže, brojne markete, miris girosa i ribe, najpovoljnije cene… Ako želite da potrošite malo i govorite našim jezikom, onda birajte pogled na grčki Olimp.

Najpoznatije grčko poluostrvo Halkidiki sa svoje tri geografske podceline koje čine Kasandra, SItonija i Atos i turističkim centrima koji okružuju Solun, predstavlja ogromno turističko blago Grčke.

Svake godine stotine hiljada turista svoje uspomene stvaraju upravo u Polihronu, Furki, Pefkohoriju, Haniotiju. Takođe, i u mirnim ulicama Sivirija ili na ludim žurkama u Kalitei. Svako bira svoj ritam, svoj najbolji hotel ili omiljenu vilu.
Sitonija ima preko 70 izvrsnih plaža koje mogu doskočiti čak i onima na Kritu i Zakintosu. Njeni turistički centri u Sartiju, Neos Marmarasu, Vurvuruu, Metamorfozisu, Nikitiju, Toroniju svake godine privlače najveći broj turista iz Srbije. Naš vam je savet da se sami uverite u neponovljivu umetnost prirode na Sitoniji.

A Atos, kao tihi čuvar nekih drugih vremena, Sveta Gora na kojoj su mnogi srpski kraljevi pronašli svoj mir, danas je i dokaz skladnog spoja modernog i urbanog sa onim što je ostalo iz prošlosti. Uranopolis i Jerosis su oaze za one koji žele mir, najukusniju ribu i zlatne plaže.