noscript

Halkidiki

Halkidiki – grčko ostrvo turističkog blaga za letovanje!

Najpoznatije grčko poluostrvo Halkidiki sa svoje tri geografske podceline koje čine KasandraSItonija i Atos i turističkim centrima koji okružuju Solun, predstavlja ogromno turističko blago Grčke.

Svake godine stotine hiljada turista svoje uspomene stvaraju upravo u PolihronuFurkiPefkohorijuHaniotiju. Takođe, i u mirnim ulicama Sivirija ili na ludim žurkama u Kalitei. Svako bira svoj ritam, svoj najbolji hotel ili omiljenu vilu.
Sitonija ima preko 70 izvrsnih plaža koje mogu doskočiti čak i onima na Kritu i Zakintosu. Njeni turistički centri u SartijuNeos MarmarasuVurvuruuMetamorfozisu,Nikitiju, Toroniju svake godine privlače najveći broj turista iz Srbije. Naš vam je savet da se sami uverite u neponovljivu umetnost prirode na Sitoniji.

Atos, kao tihi čuvar nekih drugih vremena, Sveta Gora na kojoj su mnogi srpski kraljevi pronašli svoj mir, danas je i dokaz skladnog spoja modernog i urbanog sa onim što je ostalo iz prošlosti. Uranopolis i Jerosis su oaze za one koji žele mir, najukusniju ribu i zlatne plaže.